Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Małe porównanie zawsze można zrobić: AU-07 vs 907 limited. 

Nawet stoją w jednym miejscu, tylko 6 kabli przepiąć :) 

A na duże to trzeba dłużej poczekać , jak pisze Marek. 

Edytowano przez Samcro
Napisano (edytowany)

Zapomniałem, że to nowa art-sztuka użytkowa jest .... Z tym kapeluszem przypomina mojego ostatniego boomboxa - z płytką wsadzaną od góry. 

Sansui przy tym to staroć .... ? A więc pasuje do mnie.  😉 

Edytowano przez san-sui
Napisano
18 godzin temu, MarekB napisał:

Mamy Ciebie oczekiwać? Rezerwować miejsce?😁

Marku, niestety nie .

Mam nadzieję , że ktoś inny skorzysta z możliwości odsłuchu. Niezmiennie dziękuję za pamięć i zaproszenie! 

Pozdrawiam serdecznie, 

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, faszi napisał:

@piorut 

Do audio. Ostatni miesiąc praktycznie nie włączam stereo.

Nic straconego. To wróci. Jesteś w dołku z audio. Zatęsknisz za dobrym dżwiekiem .... Tak bywa. 

Minie stres i wszystko się unormuje ....

Edytowano przez san-sui
Napisano

San-sui - naprawdę bardzo Cię lubię i nawet cenię tą niegasnącą potrzebę zajmowania stanowiska czy trzeba czy też nie ale na miłość boską jakbyś trochę poczytał forum a nie ignorował wszystko czego sam nie napisałeś prócz oczywistych informacji, które po raz tysięczny powielasz wiedziałbyś, że kolega krzychowicz to jeden z najstarszych wielbicieli Sansui a na domiar wszystkiego od wielu lat związany z serią MR a obecnie od dłuższego już czasu POSIADZACZ 907MR więc komu Ty piszesz jak gra ?????? Jestem naprawdę cierpliwy ale są pewne granice  autopromocji i wiedzy na zasadzie : kopiuj - wklej ...

Napisano

Faszi ale wszystko było w zasadzie powiedziane i to po kilka razy .... Na co czekasz na kolejną "dziwną" opinię nt 907 Sansui ???? Prawda jest jedna - jedne są fakty forum nie jest o gustach a przynajmniej nie powinno .... to nie kącik kulinarny ! Ludziom dziś się najwyraźniej świat do góry nogami przewrócił i wszystko jak leci akceptują jako nowy styl tzw wolności słowa (gdzie w rzeczywistości słowo wolność w tym wypadku to czyste nadużycie i nadinterpretacja życzeniowa ...)  Dziś w zasadzie już każda dewiacja czy skrzywienie emocjonalne dostaje nowy elegancki szyld z prawem do upowszechniania - jak myślicie co będzie dalej ??? ... Ale do brzegu .... W ostatnim czasie po długim okresie przerwy miałem okazję znów posłuchać w innym miejscu i innym systemie B2105 i co ? no i zagrała dokładnie tak jak pamiętam - dokładnie tak jak B2105 ! Pewnie - słychać mniej lub więcej cechy systemu ale nie da się tego nie słyszeć ... Jak więc odbierać opinie, że niektórym tak samo grają wszystkie Sansui co w ostatnim czasie jest chyba trendem wiodącym na audiokarmie i tym podobnych forach ???? Po co takim ludziom Sansui ja się pytam jak słyszą tak jak słyszą ??? Każdy ma inną czułość słuchu wrażliwość itp no ale Sansui - z całym szacunkiem - się od siebie różnią ! A czym ? Było o tym wiele razy !!! I to jest fakt - fakt, niepodważalny jak to, że herbata bez cukru jest mniej słodka niż z cukrem choć zapewne znajdą się tacy co tą słodką i tak dodatkowo posłodzą a i tacy co stwierdzą że ta bez cukru jest za słodka .... i co z takimi uczynić ???? ....  faszi przeczytaj to parę razy - może znajdziesz bardziej trwałe ukojenie w swoich rozterkach i odpowiedź na swoje wątpliwości - nie zmieniaj się i swoich przekonań bo inni zmieniają ! zwłaszcza gdy zmiany są najzwyczajniej w  świecie po prostu głupie ....

Napisano (edytowany)

@czubsi po raz kojelny nie zawodzisz i pokazujesz , że można na Ciebie liczyć!  

Mój poprzedni post być może nie był precyzyjny. Miałem na myśli dyskusje na temat łączenia Audio Note z Mr , zmianie ewentualnie IC i próbach wpływu na dźwięk. Jak Sam wspomniałeś o b2105 w innym systemie. Być może 907MR + AN + powiedzmy wysokie Focale zagrały Rock na ciekawym poziomie? 

Moim zdaniem wpis @san-sui jest zbyt ogólny , nie zagra i juz. A może jednak zagra? 😉

Ewentualnie wpisy osób , które łączyły Audio Note np z 907Dr!.

Jak sam Pawle wiesz , jeden element może wszystko zepsuć ale również może sprawić nie lada niespodziankę in + 

Moim skromnym zdaniem to byłaby ciekawa lektura , bądź co bądź Audio Note należy do wyższej półki hi fi.

Pozdrawiam, 

PS

Nie złoście się na mnie . Czasami po prostu chciałbym rozpalić na nowo ten żar.

PS 2 

Masz Pawle racje , wszystko już zostało napisane, żadnych nowych faktów nie będzie , jedynie subiektywne oceny brzmienia i wpływu elementów towarzyszących.  

Zatem czy to początek końca Klubu Sansui i pierwszy krok do zamknięcia wątku? Rozejdziemy się i zajmiemy np hmm grzybobraniem? 😕

Edytowano przez faszi
Literówka
Napisano (edytowany)

Skąd tam ! Cały czas mamy niedosyt wiedzy nt urządzeń towarzyszących !!! Za kamienie milowe moim zdaniem uznać należy łączenie wzmacniaczy Sansui z Esoterikiem z serii K czy DV a w ostatnim czasie wrażenia Marka nt Ayona ! Uważam za bezcenne rady Andyego czy Miśka x z doborem kolumn - sporo było też ciekawych wskazań odnośnie kabli i nie tylko ze strony Samcro również Marr dodał nie małą garść ciekawych połączeń z Sansui itd itd ale ... to wciąż mało !

Edytowano przez czubsi
Napisano (edytowany)

Dopiero dowalacie! Aż miło się zrobiło! Nareszcie! 

Oczywiste, że każdy tu pisze o swoich SUBIEKTYWNYCH odczuciach! Każdy z Was. Nawet @Czubsi. Mimo, że, być może, myślicie inaczej. 

Ale .... Czy ja muszę się z Wami zgadzać!? Niby dlaczego? 

Nie znam nikogo zupełnie obiektywnego. Znam tysiące subiektywnych. 

Tylko "maszyna" elektroniczna (być może!) byłaby obiektywna. Zaznaczam - być może! Ale.... czy pomiarom i liczbom, szczególnie w audio, można wierzyć?? Gdy się słyszy, czuje zupełnie inaczej! 

Każdy przecież ma inne doświadczenia życiowe. Każdy słucha innych koncertów na żywo, a nawet jeśli tych samych, to i tak stoi w innym miejscu i inaczej je odbiera, inaczej kojarzy słyszane dżwięki!

Jeden słyszy większą przestrzeń, a inny tylko i wyłącznie, w tym samym miejscu i momencie, tylko  pogłosy katedry 😊! Jeden więcej przestrzeni, a inny tylko wzrastającego,  otaczającego hałasu. Dla mnie przestrzeń, to pobłyskujące dookoła dżwięczne "gwiazdki" - rozpraszające się we wszystkie strony i niknące w oddali (Takie Gwiazdki z filmowych bajeczek dla dzieci). 

Każdy ma inną wyobrażnię i inne skojarzenia. Inne doświadczenia słuchowe i inne skojarzenia wzrokowe! 

PO prostu! 

........

Czy nie byłoby dziwnym, gdyby wszyscy kochali tak samo?? W dodatku, tylko tę samą kobietę? A jednak! To tylko na forum ....

.......

Te same schematy muszą dać podobne cechy w dżwięku. To nieuniknione. Stad takie wnioski. 

W przeciwnym wypadku to byłoby tak, jakby się zrównywało, np. kobietę z mężczyzną ...... Co innego widzisz, co innego słyszysz i co innego czujesz? 

🙃

Edytowano przez san-sui
Napisano (edytowany)
35 minut temu, san-sui napisał:

Dla mnie przestrzeń, to pobłyskujące dookoła dżwięczne "gwiazdki" - rozpraszające się we wszystkie strony i niknące w oddali (Takie Gwiazdki z filmowych bajeczek dla dzieci). 

Yyyyy no eeee.....

Naprawde tak to odbierasz....?

A słyszałeś o teorii Simona Baron-Cohena?

Ps: słowo klucz: "syneztezja".

Edytowano przez Chyba Miro 84