Wito76 Napisano 11 grudnia 2020 Napisano 11 grudnia 2020 Dnia 9.12.2020 o 16:44, Marcos napisał: Zgadzam się z Twoją opinią, po ostatecznym wyborze wzmacniacza dobrałem kable i jestem w końcu zadowolony z wyniku. K Można wiedzieć na jakie? Odpisz, cytując
The Player Napisano 13 grudnia 2020 Autor Napisano 13 grudnia 2020 (edytowany) No już po odsłuchach, 6-godzinnych, ale chyba było warto :)) Na pierwszy rzut poszedł Marantz PM7000N + Pylon Diamond 28 i lider się nie zmienił (jedynie nie podoba mi się plastikowe pokrętło od głośności, mogli wrzucić więcej aluminium). Grają lepiej i górą, i średnicą i dołem niż poprzednio z odsłuchu MA Bronze + F501, bardziej detaliczne, pięknie słychać było vocal damski u Janet Jackson Black Eagle, ale też radziły sobie z Borisem Brejchą czy HH, bardzo bardzo muzykalne i szczegółowe (utwory typu You & I (Trentemoller Vocal Dub) - rozwalają i dopiero co pokazuje na co stać te głośniki, puszczając to w masterze, a porównując np. Follow Rivers (niestety mój pomysł) mamy wrażenie, że w drugim wypadku głośniki są popsute, albo po prostu słabe, tam jakieś takie pasmo było zrównane ze średnim, bez góry, bez dołu, usłyszałbym kilkakrotnie na tych głośnikach tego typu muzykę i na pewno bym się na nie nie zdecydował. Musiałem sprawdzić z ciekawości te Klipsche, na które byłem wcześniej początkowo "nagrzany", RP-8000F, myślałem, że góra będzie ostrzejsza i po prostu gorsza, ale zdziwienie na plus (oczywiście Pylon czy np. Dynaaudio tu wygrywa zdecydowanie), ale po odsłuchu Pylonów, same się wybiły z głowy, nie to, że są to złe głośniki, ale jednak bardziej muzykalny charakter głośników mi odpowiada, tam niski średni i bas rzeczywiście po czasie może męczyć, a co w Diamondach mi się mega spodobało i zaplusowało to również odsłuch na bardzo cichym poziomie głośności, gdzie naprawdę i słychać tą głębie basu i vocal, nic się nie zlewa. Były jeszcze Focal Arie, Dynaaudio EMity podłogowe niestety nie pamiętam jaki model, niestety wszystkich nie udało się sprawdzić z listy bo nie były dostępne (trochę żałuje, że nie odsłuchałem Quadrali, ale może też byłyby zbyt mocno przebarwione basem? No i tych Audio Physic 10, ale jestem zadowolony w pełni z wyboru Marantz + Pylon, chociaż przekroczyłem znacznie budżet. 28tki chciałem czarne w High Gloss, niestety termin na styczeń, jednak dzięki życzliwości producenta, uda się wypożyczyć do czasu produkcji HG, takie same głośniki w srebrnym, które też wyglądają bardzo ciekawie, także czekam na paletę, a Wam dziękuję za pomoc i porady. A i zapomniałbym, zdecydowałem się jednak na Melodikę Brown Sugar BSSC4530 - a i nie myślałem, że zapłacę tyle za kabel 😂. Jeśli będzie coś nie tak z nimi, zacznę myśleć o zmianie (FURUTECH niestety nie był dostępny), a grało to w studio (bez wyciszeń, wydziwień, normalny pokój ok 15-20m2 i siedziałem tak jak bym siedział u siebie czyli ok. 2m (głośniki były ustawione od siebie ok. 2m, ja będę miał 3m - podobno lepiej). Edytowano 13 grudnia 2020 przez The Player Odpisz, cytując
Dariuddsz DragDragonfly 00 Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego Dzień dobry, masz dobre hobby,tak jak Mogę doradzić: wybierz z tych wielu głośników,-nie piszę slangiem audiofilskim😁. 3-4 takie które ci się podobają i postaraj się posłuchać w salonie.Na początek może NAD 356 i kolumny pylon audio sappire25, miałem taki zestaw do 40 m super polecam do wszystkiego na początek tylko NAD,nie ma wyświetlacza🥺. Pozdrawiam Odpisz, cytując
RoRo Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego 25 minut temu, Dariuddsz DragDragonfly 00 napisał: Dzień dobry, .... 3-4 takie które ci się podobają i postaraj się posłuchać w salonie. Dzień dobry... witaj na Forum AUDIO ... po ponad 4 latach odgrzebałeś ten wątek. Chcesz zrobić rekord 😉? Pozdrawiam 3 Odpisz, cytując
Dariuddsz DragDragonfly 00 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 12 godzin temu, RoRo napisał: Dzień dobry... witaj na Forum AUDIO ... po ponad 4 latach odgrzebałeś ten wątek. Chcesz zrobić rekord 😉? Pozdrawiam Cześć,ale to nie ja tylko the Player 😁 znalazłem wątek,żeby poradzić na początek,ja mam 56 l.i sporo sprzętu mam za sobą.Obecnie jest tak dużo gratów,że głowa boli,Mam na myśli np DAC,postęp jest w porównaniu z czasem np 5 lat temu ogromny.Teraz kupiłem DAC Topping DX3pro+,za ok 700 zł,i super, streamuję Tidala,a stremer to mini komp. Używany za 500 zł, głównie przez słuchawki np ATH 500 X, i inne,nie będę się rozpisywać,na prawdę to nie warto wydawać forsy na nowe Hi-fi, chyba że ktoś zaczyna swoje hobby, pozdrawiam. Odpisz, cytując
Dariuddsz DragDragonfly 00 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 10 minut temu, Dariuddsz DragDragonfly 00 napisał: Cześć,ale to nie ja tylko the Player 😁 znalazłem wątek,żeby poradzić na początek,ja mam 56 l.i sporo sprzętu mam za sobą.Obecnie jest tak dużo gratów,że głowa boli,Mam na myśli np DAC,postęp jest w porównaniu z czasem np 5 lat temu ogromny.Teraz kupiłem DAC Topping DX3pro+,za ok 700 zł,i super, streamuję Tidala,a stremer to mini komp. Używany za 500 zł, głównie przez słuchawki np ATH 500 X, i inne,nie będę się rozpisywać,na prawdę to nie warto wydawać forsy na nowe Hi-fi, chyba że ktoś zaczyna swoje hobby, pozdrawiam. I jeszcze trochę,w Polsce, jest mało ciekawego sprzętu, sporadycznie piszę to jest Trzeci raz, próbowałem np. napisać komentarz na blogu Stereo i kolorowo-brak odpowiedzi...P.Ludwik Hegel,to chyba pseudo, 'recenzuje' tylko to co drogie,i dobrze bo zwykle tak jest, tylko to jest oczywista oczywistość, najlepszy w Polsce jest Audiofanatyk,P.Jakuba Łopatko - ale to słuchawki,90 % czasu czytam i słucham angielsko-jezycznych blogów np Cheap Audioman itp. Jest ten humor tzw. angielski,i trochę rezerwy do recenzji . Po polsku jest strasznie serio, i ocenianie w kategoriach absolutnych,bez brania pod uwagę kategorii cenowych,a to jest podstawą oceny klocków 😁. Przecież to na ogół drogie hobby,a na ulicy 99% osób ma bezprzewodowe słuchawki do max300 zł,Ja noszę ,żeby nie było,Bowers Wilkinson Px 7 S2 to max.co są warte teraz 850 zł, kupiłem zciekawości,ale w tej cenie ,tylko , że przewodowe są o klasę lepsze ,np Beyer dynamic 700 pro X, polecam i kupię sobie takie, pozdrawiam, a za 600 zł Beyery 770, zamknięte lub tej samej firmy 990 pro,na początek kupić w ciemno😃 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Coś o recenzentach, Coś o słuchawkach... 🤔 ważne że piszesz na temat! Szkoda że tylko ta część "po myślniku" (patrz temat) tutaj jest 🫤 Odpisz, cytując
Lumberjax Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 4 godziny temu, Dariuddsz DragDragonfly 00 napisał: I90 % czasu czytam i słucham angielsko-jezycznych blogów np Cheap Audioman itp. Jest ten humor tzw. angielski,i trochę rezerwy do recenzji . No to Cie rozczaruje, ale akurat Cheap Audioman to najmniej rzetelny reviewer sprzetu audio, on poleca to, za co mu sponsor najwiecej placi. Niestety do eksperta HiFi to mu daleko i czesto straszne bzdury opowiada, zreszta jest wiele watkow w roznych forach na jego temat. 4 godziny temu, Dariuddsz DragDragonfly 00 napisał: Po polsku jest strasznie serio, i ocenianie w kategoriach absolutnych,bez brania pod uwagę kategorii cenowych,a to jest podstawą oceny klocków 😁. Tak i nie, dla wielu osob cena nie jest najwazniejszym kryterium, a raczej jak juz cena do jakosci, lub sama jakos dzwieku. Jets sporo naprawde bardzo drogich sprzetow ktore sa warte swojej ceny, jak ktos ma na to pieniadze, a tak naprawde czy cos jest "warte swojej ceny" to bardzo subiektywna ocena i powinna byc dla kazdego uzytkownika rzecza indywidualna. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts