Artur Mądry Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 https://www.filmweb.pl/film/Miasto+Boga-2002-38377 polecam, jak dla mnie 10/10 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 22 godziny temu, soundintruder napisał: https://www.filmweb.pl/film/Straż+nocna-2004-139957 rosyjskie SF/horror/akcja Do kompletu "Straż dzienna" https://www.filmweb.pl/film/Straż+dzienna-2006-149648 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 "Wszystko wszędzie naraz" film zgarnął 7 statuetek Oscara. Kiedyś zacząłem oglądać ten film, po 20m przerwałem. Może zabrakło mi cierpliwości, a może już jestem za stary i za głupi by oglądać film dla inteligentnych nastolatków. Dwa dni temu obejrzałem "Duchy Inisherin" - ten film polecam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 3 godziny temu, Amarok napisał: "Wszystko wszędzie naraz" film zgarnął 7 statuetek Oscara. Kiedyś zacząłem oglądać ten film, po 20m przerwałem. Może zabrakło mi cierpliwości, a może już jestem za stary i za głupi by oglądać film dla inteligentnych nastolatków. Dwa dni temu obejrzałem "Duchy Inisherin" - ten film polecam. Ja jestem przed - nie zrobiłeś dobrej reklamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 7 godzin temu, Amarok napisał: "Wszystko wszędzie naraz" film zgarnął 7 statuetek Oscara. Kiedyś zacząłem oglądać ten film, po 20m przerwałem. Może zabrakło mi cierpliwości, a może już jestem za stary i za głupi by oglądać film dla inteligentnych nastolatków. Jestem gdzieś 5 minut przed końcem , ale muszę przyznać iż gdyby nie whisky nie dotrwałbym do tego momentu , do dziś nie wiem po co ten film stworzono ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 1 minutę temu, Kubakk napisał: Jestem gdzieś 5 minut przed końcem , ale muszę przyznać iż gdyby nie whisky nie dotrwałbym do tego momentu , do dziś nie wiem po co ten film stworzono ... Gratuluje wytrwałości 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 15 minut temu, Amarok napisał: Gratuluje wytrwałości 😉. A ja dobrej whisky i mocnej głowy 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 marca 2023 Udostępnij Napisano 13 marca 2023 2 godziny temu, Dedal75 napisał: A ja dobrej whisky i mocnej głowy 😂 Na trzeźwo tego filmu nie da się oglądać Co do Oskarów to dziwi mnie brak za 1 planową dla typka od Elvisa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 17 marca 2023 Udostępnij Napisano 17 marca 2023 Witaj na południu https://www.filmweb.pl/film/Witaj+na+południu-2010-555932 Włoska komedia opowiadająca o tym jak Włosi z północy postrzegają Włochów z południa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 1 godzinę temu, J4Z napisał: Jeden z mojej top listy Musze sobie odswiezyc, a potem obejrzec sequel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 To jest top 😊 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 13 minut temu, J4Z napisał: Wstyd, ale ja jeszcze nie oglądałem fight club. A skąd miałeś wiedzieć o nim skoro nim się nie mówi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 To jest jeszcze w moim długim topie 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Tożsamość Bournea z 2002r - jest na skyshowtime z top lektorem (niestety DD 2.0) - wczoraj sobie przypomniałem , niezmiennie dobre kino wydane już po śmierci R. Ludluma (w 2001) który był producentem wykonawczym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Tożsamość Bournea z 2002r - jest na skyshowtime z top lektorem (niestety DD 2.0) W wydaniu płytowym podstawowa scieżka jest w DTS-X 7.1, multijęzykowe w DTS 5.1 oraz DD 2.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 20 godzin temu, Butler napisał: W wydaniu płytowym podstawowa scieżka jest w DTS-X 7.1, multijęzykowe w DTS 5.1 oraz DD 2.0 22 godziny temu, Kubakk napisał: Tożsamość Bournea z 2002r - jest na skyshowtime z top lektorem (niestety DD 2.0) - wczoraj sobie przypomniałem , niezmiennie dobre kino wydane już po śmierci R. Ludluma (w 2001) który był producentem wykonawczym Ostatnio obejrzałem wszystkie części. Nie ma tam dużo strzelania i zabijania jak np . w John Wick, a potrafi do samego końca trzymać w napięciu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 (edytowany) Wszystko wszędzie naraz - obejrzany, film z seri tych ciężkich, nie do końca dla relaksu, trzeba być cały czas na nim skupionym. Jeśli nie chwycisz-łaś od razu dlaczego ten film jest świetny to już nie chwycisz. Problem chyba jest w tym, że ludzie szukają w tym filmie komedii, a to jest Sci-Fi. Dodatkiem są tylko śmieszne sceny, ten film jest o czymś innym, nie doszukujmy się komedii, a bardziej obyczajowy Sci-Fi. Brawo dla reżysera - trzeba być ponad wybitnym, aby coś takiego nakręcić. Edytowano 10 kwietnia 2023 przez Artur Mądry 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Tetris Film oparty na faktach. Motywem jest historia amerykańskiego sprzedawcy gier wideo Henka Rogersa, który w 1988 roku odkrył Tetris. Bardzo przyjemne kino, z pełnym przekonaniem polecam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 Bullet Train (jest na hbo max) - czarna komedia , dobre relaksujące kino , trochę Tarantino - lekko się oglądało 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 10 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 4 minuty temu, Kubakk napisał: Bullet Train (jest na hbo max) - czarna komedia , dobre relaksujące kino , trochę Tarantino - lekko się oglądało Oglądałem i mam podobne wrażenia po obejrzeniu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Belfast 71r IRA, brytyjskie wojsko ciężkie kino ale zrobione bardzo dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 12 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2023 7 godzin temu, J4Z napisał: Czas odświeżyć Też się przymierzam na odświeżenie klasyków. W najbliższym czas zaczynam od: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2023 To klasyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 12 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2023 (edytowany) Mówiąc o kinie fantasy i Sci-Fi to na pewno. Bardziej myślałem tu jednak o Władcy Pierścieni niż o Igrzyskach. W ogóle w moim przekonaniu lata 2000+ to piękny okres kina, jeżeli chodzi o ilość i poziom wydawanych filmów fantasy. Edytowano 12 kwietnia 2023 przez Artur Mądry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 12 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2023 4 minuty temu, J4Z napisał: BTW Sci-fy to aktualnie odbywa się na naszych oczach. https://www.money.pl/gospodarka/wstrzymajmy-rozwoj-systemow-ai-elon-musk-i-setki-osob-podpisaly-sie-pod-apelem-6881950840576928a.html Sztuczna inteligencja już pisze prace magisterskie na 5 W święta chwilę bawiliśmy się ChatGPT, ogólnie woow, ale na jednym pytaniu dwa razy podał niepoprawną odpowiedź. Wiadomo, że kolejnej osobie na to samo pytanie odpowie już prawidłowo. Dla mnie ogólnie przerażająca wizja, głupi będzie jeszcze bardziej głupszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts