Skocz do zawartości

Filmy ostatnio obejrzane

Recommended Posts

TOP GUN Maverick , polecam obejrzeć w kinie , sporo lotniczej akcji i to raczej nie CGI.
Trochę denerwujące są kopiuj/wklej schematy z oryginalnej wersji typu gra na plaży , ustawki dobrego/złego itp. Także film dla tych którym podobał się stary TG , no i odświeżona Danger Zone , szkoda ,że kawałek Berlin-a się nie pojawił.

Ogólnie żeby nie było film bajka , cały temat załatwiłaby przecież broń precyzyjna a nie stare myśliwce ;) 

PS: tomahawk v-max 880km/h a przelatują koło f18 jakby ponad 2 machy rozwijały :P 

Wiadomo ,że Tom Cruise nie pilotował , ale bodajże siedział z tyłu w 2 miejscowym myśliwcu i takie sceny są w filmie ;) Ciężko tam dopatrzyć się CGI ,a w wielu słabszych filmach typu ostatni Doktor Strange było słabo , zresztą objawiły się strajki ekip od CGI disneya - za dużo filmów , pracy , i zapewne dlatego jakość. Także nie jestem odosobniony w ocenach dziadostwa

PS: w kinie fajnie było czuć na plecach/siedzisku włączanie dopalaczy itp. a basik nie był przytłaczający

"I Don't Feel at Home in This World Anymore". Melanie Lynskey, Elijah Wood, reżyserski debiut Macona Blaira i nagroda na festiwalu Sundance. Melanie Lynskey uwielbiam od czasu serialu Togetherness (HBO), więc rzuciłem się na ten film, jak tylko go zobaczyłem na Netfliksie. Bardzo przyjemna czarna komedia lub - jak kto woli - komediowy thriller. Jeśli ktoś lubi autorskie kino w stylu, powiedzmy, wczesnych braci Coen, to powinno mu się spodobać. :)

Edytowano przez Rafał S