Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
19 minut temu, YB audio napisał:

Nieoficjalnie mamy projekt wykonany jako modyfikacja kolumn DIY. Po prostu znajomy kiedyś sobie coś zbudował na szerokopasmowcu Dayton PS220 i chciał upgradu do 2 dróg. Te kolumny były w formie dużego monitora. Miały jakieś 91dB efektywności przy 8 ohmowej impedancji, mistrzostwo jak z 8" i to z naprawdę dobrym basem.

brzmi interesująco. Właściwie to jedyny argument jaki mi przychodzi do głowy żeby coś miało zastąpić moje RLS Oberon II

Ale nie macie takich kolumn do posłuchania....

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Napisano

Jarek przyznaj się i napisz czy masz z YB jakieś granty, a jak nie to dlaczego? Przecież nakręcasz ten biznes i powinni zadbać o Twoje lepsze samopoczucie ;) 

Poza tym zabrali się w firmie za ten model na nowych przetwornikach "textreme". Ciekawe jak wypadnie? Trzymam kciuki żeby nie było. Może być "petarda".

kraft (Medium).jpg

Napisano
15 godzin temu, Kraft napisał:

No ładnie. Krew w piach. Naopisywalem się, a oni zmienili przetworniki. Trzeba by jeszcze raz od początku.

Może poproś o wypożyczenie tych nowych, które mogą być ciekawym sonicznym doświadczeniem. Byłbyś prekursorem nadającym spin opiniotwórczy jak ten materiał "Textrem" się sprawdza w domowych warunkach. Sam jestem bardzo ciekawy jak zagrają paczki z tymi nowymi przetwornikami. Do tego stopnia, że wysłałem zapytanie ile będą kosztowały ;) 

Same przetworniki mają ogromny potencjał. Tu więcej na temat: tweeter Satori TW29TXN-B i midwooferek Satori MW19TX-4 ;) Tak sobie myślę, że na wersjach ośmioomowych można by poskładać wersję pod lampę. Te przetworniki mają dość wysoką efektywność i można kombinować.