Fafniak Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 19 minut temu, YB audio napisał: Nieoficjalnie mamy projekt wykonany jako modyfikacja kolumn DIY. Po prostu znajomy kiedyś sobie coś zbudował na szerokopasmowcu Dayton PS220 i chciał upgradu do 2 dróg. Te kolumny były w formie dużego monitora. Miały jakieś 91dB efektywności przy 8 ohmowej impedancji, mistrzostwo jak z 8" i to z naprawdę dobrym basem. brzmi interesująco. Właściwie to jedyny argument jaki mi przychodzi do głowy żeby coś miało zastąpić moje RLS Oberon II Ale nie macie takich kolumn do posłuchania.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 https://loudspeakershop.eu/glosnik-scan-speak-ellipticor-18we8542t00-p-5779.html jeśli o tym głośniku pisaliście to fajnie wygląda , chociaż cena też gruba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul klacska Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 5 minut temu, Kubakk napisał: https://loudspeakershop.eu/glosnik-scan-speak-ellipticor-18we8542t00-p-5779.html jeśli o tym głośniku pisaliście to fajnie wygląda , chociaż cena też gruba Tak a nie inaczej. Fakt cena robi wrażenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 23 marca 2021 Udostępnij Napisano 23 marca 2021 a co sądzicie o supravox https://loudspeakershop.eu/supravox-classic-165-gmf-niskosredniotonowy-35w-96db-8-ohm-p-2939.html ten oraz większe modele charakteryzują się sporą skutecznością oraz 8om - niby fajnie pod lampę ale czy to takie proste ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 maja 2021 Udostępnij Napisano 14 maja 2021 Jarek przyznaj się i napisz czy masz z YB jakieś granty, a jak nie to dlaczego? Przecież nakręcasz ten biznes i powinni zadbać o Twoje lepsze samopoczucie Poza tym zabrali się w firmie za ten model na nowych przetwornikach "textreme". Ciekawe jak wypadnie? Trzymam kciuki żeby nie było. Może być "petarda". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2021 (edytowany) No ładnie. Krew w piach. Naopisywalem się, a oni zmienili przetworniki. Trzeba by jeszcze raz od początku. Edytowano 14 maja 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 maja 2021 Udostępnij Napisano 15 maja 2021 15 godzin temu, Kraft napisał: No ładnie. Krew w piach. Naopisywalem się, a oni zmienili przetworniki. Trzeba by jeszcze raz od początku. Może poproś o wypożyczenie tych nowych, które mogą być ciekawym sonicznym doświadczeniem. Byłbyś prekursorem nadającym spin opiniotwórczy jak ten materiał "Textrem" się sprawdza w domowych warunkach. Sam jestem bardzo ciekawy jak zagrają paczki z tymi nowymi przetwornikami. Do tego stopnia, że wysłałem zapytanie ile będą kosztowały Same przetworniki mają ogromny potencjał. Tu więcej na temat: tweeter Satori TW29TXN-B i midwooferek Satori MW19TX-4 Tak sobie myślę, że na wersjach ośmioomowych można by poskładać wersję pod lampę. Te przetworniki mają dość wysoką efektywność i można kombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts