adikus777 Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Witam, stoję przed wyborem sprzętu grającego do salonu 4x5m na 2m wysoki mniej więcej. Myślałem o JBL bar 3.1 lub 5.1 ale bez 2 głośników. Czemu to, bo nie ma wielu głośników i jest wygodne. Jednak naczytałem się, że do muzyki słabo to się nadaje, brak średnich dźwięków powoduje, że jest to słabe brzmienie. Niby bas ładny i efekt jest, nawet przy cichym słuchaniu, no ale bas to nie wszystko. kino 5.1? Ciężko będzie żonę przekonać bo dużo głośników itp. Więc może coś 2.1. ale co? Może coś zaproponujecie bo w ogóle nie siedzę w temacie. W większości będę słuchać muzyki, yt, telefon, radio, ale i film na netfliksie obejrzę od czasu do czasu. Proszę o poradę lub propozycje co kupić. Czy zostać przy JBL bar, czy szukać czegoś innego. cena najlepiej do 2 000. Muzyki słucham od pank rocka do hardstylu. Mam Power audio SONY MHCV21D i dźwięk jest moim zdaniem słaby, znajomy ma Głośnik mobilny JBL Flip 5 i dźwięk jest w moim odczuciu super. Cicho grając ma fajny niski bas. piszę to, aby trochę przedstawić Wam moje powiedzmy wymagania, co mi się podoba, a co nie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Cena 2-2,5tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Zapomnij o soundbar !!!! Albo kup używany i sam się przekonaj . Z małą stratą sprzedasz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Jeśli chcesz słuchać muzyki to zdecydowanie daj sobie spokój z soundbarem. Do takiego metrażu zdecydowanie kolumny podłogowe i wtedy możesz iść w stereo. Do muzyki idealnie a film też na takim zestawie obejrzysz. Polecałbym np.: Topping MX3 i do tego np.: Pylon Pearl 25. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 A czy subwoofer nie zapewni lepszego bassu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Sub w przypadku belki zapewni jakikolwiek bas, jeśli o to pytasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Tak wiem w belce akurat sub robi super robotę, ale w takich kolumnach czy jest też taki dobry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 39 minut temu, adikus777 napisał: A czy subwoofer nie zapewni lepszego bassu? Nie zapewni . Subwoofer w stereo to wyjątkowa sytuacja i niestety Twój budżet byłby za mały na takiego suba, a chcesz jeszcze system , ale mam dobre wieści przy podłogówkach jest zbędny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 marca 2021 Udostępnij Napisano 2 marca 2021 Subwoofer zawsze możesz dokupić z czasem i na samym początku skupiłbym się na lepszych kolumnach. Większość osób decydujących się na Pylon Pearl 25 nie dokupuje do nich subwoofera więc nie martwiłbym się na zapas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 2 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2021 OK, więc skoro tak to wygląda podajcie jeszcze parę zestawów do wyboru za około 2 - 2,5 tys. Może coś wpadnie w oko i się spasuje z meblami. Puki co dzięki za wszelką pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2021 Udostępnij Napisano 3 marca 2021 Ale to nie jest tak że masz wybór w tej cenie! To bardzo mały budżet. Bierz co jest, co sensowne. Albo dołóż jeśli chcesz nieć wybór. Albo używany? To wtedy możemy przebierać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 3 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2021 Serio za 2,5 nic fajnego nie będzie, do 3tys max coś może by się znalazło, ewentualnie używane, też wezmę pod uwagę. Przejrzę propozycję i coś wybiorę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 3 marca 2021 Udostępnij Napisano 3 marca 2021 Ok 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2021 Udostępnij Napisano 4 marca 2021 No 2,5 czy 3k na nowy sprzęt to mało. Dlatego nie ma wyboru jak z katalogu IKEA. Ale pytanie co Ci nie lezy już w zaproponowanym sprzęcie? Z używanych jak powiedziałem będzie wybór. Pytanie czy masz jakiś komis lub sprawdzone źródło koło siebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 6 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2021 A jakby wypadły dwa monitory + sub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 marca 2021 Udostępnij Napisano 8 marca 2021 Nie będzie to sub do stereo. Więc w parze z dwoma kolumnami będzie nieco zgrzyt. Sprzęt używany i już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 18 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Cześć, zestaw TAGA HARMONY TAV-606F SE lub TAGA HARMONY TAV-606F v.3, a do tego YAMAHA MUSICCAST R-N303D. Możliwe, że będę mógł posłuchać tego sprzętu. A jakie Wy macie zdanie na ten temat. Ogólnie w jakimś salonie powiedziano mi, że do 3tys. ciężko coś fajnego znaleźć. Pytanie czy może wtedy jakaś wieżyczka w tej kasie zagra lepiej, niż tanie kolumny podłogowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Kazda sroka swoj ogon chwali - ja piszac to slucham sobie Natalie Przybysz unplugged (akurat Tidal mi to zaproponowal) z Chromecast audio wpiete do Cyrus One i zasilajace Audio Physic Classic 3 (podstawkowe) i uwazam ze taki zestaw u ciebie tez by dal rade - i zaden sub nie bylby potrzebny:) A i filmy to niezle opedza. Jedyny problem jest taki ze ten zestaw "delikatnie" przekracza budzet 3kzl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 RN 303D odradzam. Dopiero RN 602 jest fajny Od Tagi wolał bym Heco Victa 702 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 23 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2021 Więc tak, jak już poszedłem dalej czyli RN 602 to pojawił się Pioneer SX-30dab, tylko czy warto go brać pod uwagę w tym zestawieniu? Na plus hdmi i wizualny wygląd, a jak dźwięk? Do tego pewnie będą grać Taga Azure lub te Harmony tav 606 Jak wypada ten Pioneer z Yamaha? 4kg cięższa Yamaha, więc czegoś mu pewnie brakuje 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 23 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2021 W zasadzie temat można przenieść do sekcji Stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2021 Udostępnij Napisano 24 marca 2021 15 godzin temu, adikus777 napisał: Więc tak, jak już poszedłem dalej czyli RN 602 to pojawił się Pioneer SX-30dab, tylko czy warto go brać pod uwagę w tym zestawieniu? Na plus hdmi i wizualny wygląd, a jak dźwięk? Zdecydowanie gorzej. Yamaha gra duzo wydajniej i lepiej w całym paśmie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikus777 Napisano 9 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 Wybór padł na RN602 + Taga Harmony Azure F-100 V.2. W sumie jestem zadowolony i gra to coraz lepiej. Teraz muszę się pobawić z ustawieniem, ewentualnie zobaczyć jak zagra to z połączeniem typu bi-wiring. Sub raczej nie będzie potrzebny, zresztą w sklepie po podłączeniu suba dźwięk był męczący ucho. A narazie słucham z minimalnie podkręconym basem. Azure często są teraz na promocji, więc mogę polecić ten zestaw w tej cenie. Komentującym dziękuje za wszelkie wskazówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Sub w kinie byłby niezbędny. W stereo, przy odpowiednim doborze kolumn, wręcz przeciwnie. Niech służy i cieszy ucho jak najdłużej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 Sub nie tyle nie będzie potrzebny co będzie konieczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts