Bahzell Napisano 25 marca 2021 Udostępnij Napisano 25 marca 2021 Otworzyłem aliexpresa, wpisałem round lcd, wywietliło się jakieś badziewie do zegarków za kilka dolarów, kliknąłem to i w powiązanych był ten majfrend. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2021 zabiłeś mi ćwieka... czy taki LCD jak totalny gadżet, bo nie jest to użyteczne. - koszt ze 300-400zł czy zbudować osobny moduł do zasilania lampy DM70 a do tego jakiś mikrofon co by jasnoscia sterował według głośności muzyki - @MariuszZ -da sie coś takiego zbudowac? A osobno normalny monitor dotykowy 7 calowy na wysięgniku ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 25 marca 2021 Udostępnij Napisano 25 marca 2021 Jak się bawić to się bawić A co do jasności to nie lepiej podpiąć go przez potencjometr od głośności? Swoją drogą zrobiłęm szybki research w używkach/uszkodzonych wzmacniaczo/radio/amplitunerach na allegro/olx i w sumei opłąca się to bardziej niż kupowanie obudowy w jakimś dyi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 31 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2021 Czy widzieliście gdzieś piankowe osłony/mocowania wentylatorów komputerowych? Albo wiecie gdzie takowe wykonają? Jeśli chodzi o gumowe kołeczki/mocowania wiem ze istnieją, ale to jest nieskuteczne w moim przypadku Czy istnieje jakaś metoda na wyprowadzenie diody z raspberry PI4 które przejmie/skopiuje funkcje tych zamontowanych na płytce? Nie chodzi mi o rozwiązania które wymagąją przeprogramowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 Czy wiecie gdzie szukać obudów aluminiowych do np. wykonania listwy zasilającej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 lutego 2023 A po co kupować obudowy i całą resztę, skoro można mieć niezłą listwe w dodatku z kablem zasilającym (też niezłym) za równowartość 400 zł. No, chyba że ktoś bardzo lubi majsterkować. Cena elementów do budowy przekroczy cenę tej linkowanej listwy https://www.dba.dk/kabler-supra-cables/id-1098595633/ Mam taka i nie narzekam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 (edytowany) A jaki problem sprowadzić? To tylko kilkaset kilometrów. Czasem przesyłka podróżuje szybciej niż w naszym, pięknym kraju. DPS zapewnia transport w ciągu 2-3 dni, a i koszt nie jest jakiś znacząco duzy. Wiem coś na ten temat. Pod warunkiem, ze przesyłka nie przekracza 5 kg. Powyżej to już trochę kosztuje, a powyżej 15 przestaje być opłacalne. Ludzie z PRC sprowadzają i nie narzekają😉. A tu , Panie, strefa Schengen, nie ma cła, vatu i innych danin państwowych. Tylko kupować, bo ceny tam duzo niższe niż w Polsce. @J4Z to nie ten model zalinkowałeś. Tamten jest trochę bardziej rozbudowany i droższy. Dodatkowo jest z firmowym kablem zasilającym. Edytowano 11 lutego 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 W każdym kraju jest inaczej. Ostatnio chciałem od żabojadów kupić parę płyt i katalog znaczków to cena przesyłki mnie zastopowała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 Panowie, mam listwę, nawet kilka. Pytałem tylko o namiary na stoisko z takim asortymentem. Może coś tam bym tam sobie w wolnym czasie potworzył. Pomożecie ? I prawidłowa odpowiedź powinna brzmieć - .................... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 @terracan1929 - kontaktuj się na pw z @Audio Autonomy. On czesto kupuje rózne obudowy. Na pewno nie odmówi Ci podania adresu jakiejś solidnej firmy. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 Opcji jest sporo - od Modushopa po uniwersalne obudowy dostępne w takich miejscach jak TME czy Conrad. Obudowy z tworzywa, aluminium, stalowe. Mniejsze i większe. Na listwę na spokojnie coś się znajdzie. Przykładowa pierwsza z brzegu: https://www.conrad.pl/pl/p/obudowa-uniwersalna-hammond-electronics-aluminium-naturalny-d-x-s-x-w-254-x-70-x-34-5-mm-1-szt-1485452.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 Składaka listwy można by pokombinować z takich modułów. Były tańsze ale podrożało niestety. Ostatecznie można kupić najtańszą tagę, wypatroszyć i wyposażyć wg uznania. Obudowy mają fajne. PF-500 kosztuje 299zł. Koszt samej obudowy custom pewnie wyszedłby większy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 11 lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 lutego 2023 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Ostatecznie można kupić najtańszą tagę, wypatroszyć i wyposażyć wg uznania. Obudowy mają fajne. PF-500 kosztuje 299zł. Koszt samej obudowy custom pewnie wyszedłby większy. Dokłądnie o tym myślałem Dzięki Panowie za podpowiedzi 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts