slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Dnia 4.12.2021 o 13:13, Asia napisał: Arioso 2A3 No to coś do lampki. https://tidal.com/browse/album/10092341 https://tidal.com/browse/album/98535181 ...i 100 lat! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 @slaw0001 Bitter Sweet to ścieżka dźwiękowa z lubianego przez nas serialu Babylon Berlin 🙂 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 3 minuty temu, Asia napisał: @slaw0001 Bitter Sweet to ścieżka dźwiękowa z lubianego przez nas serialu Babylon Berlin 🙂 Cool. Nie wiedziałem 🤪 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 (edytowany) Już prawie tydzień z nowym wzmacniaczem czyli Arioso 2A3, w którym w tej chwili grają jako lampy sterujące 6f8G RCA oraz 2A3 EH. Im dłużej gra tym bardziej mnie ten dźwięk urzeka. Jest nienachalny, gra lekko i bez żadnego wysiłku, udawania. Na pewno gra bardziej rozdzielczo, eksponuje wokale, ale nie odrywa ich od muzyki (tak jak było w przypadku RME). Nawet radio brzmi lepiej 🙂 . Ciekawa jestem co będzie jak się przełączę na Brighta? Oczywiście jest też ciekawość jakby zagrał z innymi niż Aria kolumnami, ale to musi spokojnie poczekać. Edytowano 9 grudnia 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 16 minut temu, Asia napisał: ale to musi spokojnie poczekać do przyszłego tygodnia?! 🙃 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Oby nie 🙈. Jeszcze jedno - sprawdziłam, że wzmacniacz pobiera tyle prądu co telewizor LED 75" wraz z Sonosowym soundbarem i subwooferem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Czasem lepiej takich rzeczy po prostu nie wiedzieć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Klasa A zawsze sporo bierze , u mnie 200W - na lampie przyjemnie też słucha się oglądając wydarzenia sportowe , szczególnie komentatorzy , czy odgłosy parkietu np. NBA Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 6 godzin temu, Asia napisał: Oby nie 🙈. Jeszcze jedno - sprawdziłam, że wzmacniacz pobiera tyle prądu co telewizor LED 75" wraz z Sonosowym soundbarem i subwooferem. No i po co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Dnia 5.12.2021 o 16:34, Arekszcz napisał: I jeszcze jedno nie jeden raz słyszałem ze lampa nie do 4 om itp uwierzcie lub testujcie selene 6550 ogarnia temat ponad oczekiwania Masz rację to mit , moje WBA Ironbirdy nie miały żadnego problemu z 4 Ohm - owymi nie najmniejszymi Dali Grand, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 9 godzin temu, Kubakk napisał: Klasa A zawsze sporo bierze , u mnie 200W - na lampie Jednej ? A ile masz we wzmacniaczu ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 12 godzin temu, Asia napisał: Oby nie 🙈. Jeszcze jedno - sprawdziłam, że wzmacniacz pobiera tyle prądu co telewizor LED 75" wraz z Sonosowym soundbarem i subwooferem. Czyli ~ 100 W. Haiku Bright to ~ 70 W. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 13 minut temu, Asia napisał: Czyli ~ 100 W. Haiku Bright to ~ 70 W. 9 godzin temu, Kubakk napisał: Klasa A zawsze sporo bierze , u mnie 200W Kurde , macie jakiś tryb ECO wbudowany ? Dzwonię do WBA , ja też tak chcę ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 11 godzin temu, tomek4446 napisał: Jednej ? A ile masz we wzmacniaczu ? Dla jednej 200W , reszta gratis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 1 minutę temu, Kubakk napisał: Dla jednej 200W , reszta gratis A możesz podać z jakim dostawcą energii masz umowę ? Bo ja chyba podpisałem z niewłaściwym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 1 minutę temu, tomek4446 napisał: A możesz podać z jakim dostawcą energii masz umowę ? Bo ja chyba podpisałem z niewłaściwym. Podpiąłem się do sąsiada więc w sumie podwyżki cen prądu mnie nie dotyczą 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Przed chwilą, Kubakk napisał: Podpiąłem się do sąsiada więc w sumie podwyżki cen prądu mnie nie dotyczą No , wreszcie jakaś konstruktywna propozycja ! Bo do tej pory gadaliśmy o niczym Idę do sąsiada by wymienił bezpieczniki na o "oczko" mocniejsze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 7 godzin temu, tomek4446 napisał: No , wreszcie jakaś konstruktywna propozycja ! Bo do tej pory gadaliśmy o niczym Idę do sąsiada by wymienił bezpieczniki na o "oczko" mocniejsze Wypożycz coś od Bazodruta , tylko nie wzbudź podejrzeń u sąsiada ,że tak ciągle będzie wymieniane zbajeruj ,że to magiczne bezpieczniki redukujące zużycie prądu o 10% (tylko wtedy musisz o te 10% zmniejszyć czas słuchania by nie było) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Tryb ECO... wyłącz jeden monoblok 😁. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Dzięki za rady , przemyśle Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Dnia 9.12.2021 o 22:25, Asia napisał: Czyli ~ 100 W. Haiku Bright to ~ 70 W. I na czym teraz częściej grasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Tylko i wyłącznie Arioso. Niesamowity jest. Mówię całkiem serio. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Przed chwilą, Asia napisał: Tylko i wyłącznie Arioso. Niesamowity jest. Mówię całkiem serio. Chyba w końcu będe musiał spróbować u siebie lampy. 🤔 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Nie umiem poetycko pisać, ale dźwięk jest taki niepodkolorowany, ale uskrzydlony. Ta lampa gra zupełnie inaczej niż te, których miałam okazję słuchać wcześniej. Daje nieco większą rozdzielczość, co nie odbiera przyjemności. Z trudem wyłączam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 17 minut temu, Asia napisał: Daje nieco większą rozdzielczość, co nie odbiera przyjemności Dla mnie nienachalna rodzielczość to podstawa! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts