Marcin Karpiński Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Witam chciałem zakupić głośniki sufitowe Magnat Interior IC 62, dostępne z w 2 sklepach rtvmax.pl oraz audioplaza.pl Jak na ironie oba oferują płatność online typu przelewy24 itp. Ale po dokonaniu zakupu wyskakuje jedna opcja przelew na konto. Nawet w tym drugim celowo dla bezpieczeństwa wybrałem płatność przy odbiorze, i po dokonaniu zakupu dostałem maila z podanym nr. konta do przelewu. Czy to pewne sklepy ? Kiedyś się naciąłem i powiedziałem sobie że forma płatności jaką włąsnie oferują te sklepy nie wchodzi w gre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 36 minut temu, Marcin Karpiński napisał: sklepach rtvmax.pl Przy zakupie zapytaj o polską gwarancję. Nie wiem jak obecnie, ale kiedyś w RTVMAX był z tym duuuuży problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Przy zakupie zapytaj o polską gwarancję. Nie wiem jak obecnie, ale kiedyś w RTVMAX był z tym duuuuży problem. I do dzisiaj jest dużym problemem. Piszą na swojej stronie, że dają gwarancję dystrybutora, a potem dzwonisz do takiego a ten mówi "idź Pan stąd" -kolega ostatnio wspominał o przejściach z nimi -więc lepiej sobie darować... Edytowano 30 kwietnia 2021 przez Miras23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 (edytowany) 16 minut temu, Miras23 napisał: -więc lepiej sobie darować... Też swego czasu miałem zatarg z tym sklepem , co prawda dawno temu , ale powiedziałem sobie , że choćby zrobili wszystko za 3 zł. to i tak tam nic nie kupię Wtedy nie mieli podpisanych umów z żadnym polskim serwisem i tak jak piszesz mogłeś co najwyżej wysłać produkt do fabryki, o ile takowa w ogóle chciała z Tobą gadać. Edytowano 30 kwietnia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 7 minut temu, tomek4446 napisał: Też swego czasu miałem zatarg z tym sklepem , co prawda dawno temu , ale powiedziałem sobie , że choćby zrobili wszystko za 3 zł. to i tak tam nic nie kupię Wtedy nie mieli podpisanych umów z żadnym polskim serwisem i tak jak piszesz mogłeś co najwyżej wysłać produkt do fabryki, o ile takowa w ogóle chciała z Tobą gadać. No właśnie! Kiedyś, chciałem też "złapać okazję" to nie dość, że mnie zwleczono i tak sobie potraktowano. To, już po zakupie, okazał się serwis door to door - więc nie wiem u kogo to było robione. Na pewno "byle szybciej" -już tam nic nie kupuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Ja nie polecam żadnego z wymienionych. Z różnych powodów. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Problem rozwiązany mimo że zakup przeszedł to dostałem maila że są niedostępne, żałosne. Ale bez problemu kupiłem na alle... w lepszej cenie od autoryzowanego dealera magnata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 No i dobrze się skończyło. Tak miało być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 Cześć, Audiolaplaza nie powinno być problemów. Z drugą opcją byłbym ostrożny, warto poczytać opinie forumowiczów. Zapraszam oczywiście do nas, jeśli tylko głośniki będą dostępne to ściągniemy je dla Ciebie bez żadnego problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 maja 2021 Udostępnij Napisano 3 maja 2021 (edytowany) Dnia 30.04.2021 o 16:01, Marcin Karpiński napisał: Witam chciałem zakupić głośniki sufitowe Magnat Interior IC 62, dostępne z w 2 sklepach rtvmax.pl oraz audioplaza.pl Jak na ironie oba oferują płatność online typu przelewy24 itp. Ale po dokonaniu zakupu wyskakuje jedna opcja przelew na konto. Nawet w tym drugim celowo dla bezpieczeństwa wybrałem płatność przy odbiorze, i po dokonaniu zakupu dostałem maila z podanym nr. konta do przelewu. Czy to pewne sklepy ? Kiedyś się naciąłem i powiedziałem sobie że forma płatności jaką włąsnie oferują te sklepy nie wchodzi w gre. W Audioplaza kupowałem parę rzeczy, ostatnio także wysyłkowo. Nie było żadnych problemów. Dobry kontakt mailowy, wysyłka zgodnie z ustaleniami, można wynegocjować dobre ceny. W RTVMAX kupiłem parę lat temu wysyłkowo kolumny. Skusiła mnie rewelacyjna cena (promocja weekendowa). Na szczęście się nie popsuły, więc kwestii gwarancji nie musiałem rozkminiać. Edytowano 3 maja 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 RTVMAX faktycznie w większości produktów ma swój własny import. Musza zapewnić Ci gwarancję. Ale nie jest ona od oficjalnego polskiego dystrybutora. Poczytaj opinie jest z tym duży problem. Napisz do nas na kiedy możemy Ci załatwić te Magnaty to wyślemy za pobraniem Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Dnia 4.05.2021 o 08:10, S4Home napisał: RTVMAX faktycznie w większości produktów ma swój własny import. Musza zapewnić Ci gwarancję. Ale nie jest ona od oficjalnego polskiego dystrybutora. Poczytaj opinie jest z tym duży problem. Napisz do nas na kiedy możemy Ci załatwić te Magnaty to wyślemy za pobraniem Piotr Chyba mam pecha co do tego modelu, nie dojechały od producenta i niewiadomy czas oczekiwania. A jak u was z dostępnością S4Home ? zaproponowano mi alternatywy w postaci: Magnat ICP 62 - Magnat ICQ 62 - Heco INC 62 - Taga Harmony TCW-500R v.4 Czy jednak warto uparcie czekać na te Magnat IC 62 ograniczeniem jest u mnie sufit ok 9cm głębokości a te wejdą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Oni mają swój import a my oficjalny. Zadzwoń jutro do nas mnie w salonie nie ma. Ale kolega jest. zobaczy czy mamy na stanie jeśli nie to poniedziałek Ci potwierdzimy. Powołaj się na rozmowe ze mną. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts