Skocz do zawartości

Słuchamy oczami czyli design w audio

Asia

Recommended Posts

Dnia 8.11.2024 o 14:19, AudioTube napisał:

Szczegóły na YB Audio. @Marek333 poproszę o swoje obserwacje, wrażenia odsłuchowe. Gdy już będziesz  ich pewny. 
A dla mnie szczególnie, to poproszę, byś zapodał jakieś tzw kiepsko zrealizowane metalowe utwory i opisał mi wrażenia z odsłuchu. Jestem bardzo ciekawy jak te beryle u Ciebie się sprawują. Pozdrawiam. 

IMG_1242.jpeg

Cześć
Teraz przeczytałem Twój post, mało jestem ostatnio na forach z braku czasu / pracować trzeba na sprzęt.. ;) 

Dam tu  znać jak się wygrzeją czyli koniec pocz. lutego 2025 bo ostatnio mało w domu bywam a nieco czasu potrzeba z 200h żeby się ustabilizowały. Grają bardzo miło dla "mojego ucha" czysto, z dynamiką tak jak lubię po prostu nie męczące sybilanty, mocny dół. Grają od 25 Hz

Na razie sprzedaję w sumie naprawdę nie wiele gorsze moje AUDIOVECTORY QR5  ale za to sporroooo tańsze :)  link niżej:

https://www.olx.pl/d/oferta/audiovector-qr5-2szt-kolumny-na-gwarancji-do-xi-2028r-stan-idealny-CID99-ID134geq.html?bs=olx_pro_listing

Pozdrawiam serdecznie
Marek.

PS. Takie moje były moje założenia/wymagania przy projekcie  tych kolumn do YB.
Dość proste: ;) 

vokale, 9

średnie  b,.ładne, 10

dynamika i precyzja  10

i ciche granie z dołem dokładne 8

Elektroniczna 6

Basy i b.niskie schodzenie 6

-

Przetworniki są takie jak niżej w moich DESTINO / YB   (+ założene stopki ISO Acoustic GAIA + absorbery dźwiękochłonne - nie ma ich na tych zdjęciach w ofercie jeszcze)

Przetwornik wysokotonowyBlieSMa T25B-6

Przetwornik średniotnowyBlieSMa M74B-6

Przetwornik niskotonowy2x Purifi PTT6.5X08-NAA-07

Tu link do nich do tego modelu  DESTINO - YB https://yb-audio.pl/realizacje/destino/ 

Krótko powiem na koniec : Warto !

Edytowano przez Marek333
Uzupełnienie informacji

5 godzin temu, Artur Brol napisał:

Pathos InPol Heritage 2 x 80 Watt w klasie A

image.png.9e4cee26ef31762a6fc44fcda8a0d2ae.png

image.png.d2a6023988e5850a00266d7ac330df61.png

image.png.7430f5e4d52a8a6300577a536f5bdf15.png

image.png.e5df10e493bfd0e9dafd801c64618bca.png

Lampy poza obudową nikogo nie dziwią, ale kondensatory już tak (np. Mnie). Jeśli ten trend "chwyci" to już oczami wyobraźni widzę standartowe wzmacniacze (nie lampowe) z "wyprowadzonymi" kondensatorami poza obudowę...

Edytowano przez Chyba Miro 84