KrólKiczu Napisano 9 marca Napisano 9 marca 2 godziny temu, MacieQ napisał: Raidho Słuchałeś? Odpisz, cytując
Rega Napisano 9 marca Napisano 9 marca (edytowany) Przed dwoma laty miałem możliwość kupna nowych Raidho TD 1. 2 w komplecie z bardzo dizajnerskimi standami za 1/3 ceny sklepowej. Jakiś czas się zastanawiałem. Nawet z kilkoma Kolegami z forum konsultowałem. Zainteresowani pewnie pamiętaja. Ale teraz nie żałuję. Miałem okazję posłuchania ich u mnie. Fakt - zaledwie kilka godzin, ALE d..y nie urwały. Uważam, że brzmieniowo mam lepsze, pomimo, że kilkakrotnie tańsze. ALeż Panowie - cieszcie swoimi organami! Te kolumny, pomimo że piękne, nie są ich warte. Edytowano 9 marca przez Rega 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 marca Napisano 9 marca (edytowany) 17 godzin temu, tomek4446 napisał: Moje marzenie Tenor Audio Marzenia należy spełniać! Ewentualnie można poprosić chłopaków z YB Audio, żeby zrobili drewniany kubraczek dla Vincenta 237 mk2 na wzór Tenora. Wiem, że jesteś mi wdzięczny za pomoc. Edytowano 9 marca przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 9 marca Napisano 9 marca 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Słuchałeś? Tych akurat nie ...słuchałem modelu TD3.2 i zbierałem szczękę z podłogi 😲 - ale tam cały system był z "kosmosu" 50 minut temu, Rega napisał: Przed dwoma laty miałem możliwość kupna nowych Raidho TD 1. 2 w komplecie z bardzo dizajnerskimi standami za 1/3 ceny sklepowej. Jakiś czas się zastanawiałem. Nawet z kilkoma Kolegami z forum konsultowałem. Zainteresowani pewnie pamiętaja. Ale teraz nie żałuję. Miałem okazję posłuchania ich u mnie. Fakt - zaledwie kilka godzin, ALE d..y nie urwały. Uważam, że brzmieniowo mam lepsze, pomimo, że kilkakrotnie tańsze. ALeż Panowie - cieszcie swoimi organami! Te kolumny, pomimo że piękne, nie są ich warte. Raidho "to nie zupa pomidorowa by wszystkim miała smakować" ...dla jednych będą nijakie a dla innych warte "podpisania cyrografu" 🤘😈 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 marca Napisano 9 marca 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Ewentualnie można poprosić chłopaków z YB Audio, żeby zrobili drewniany kubraczek dla Vincenta 237 mk2 na wzór Tenora. Pomysł zacny , ale mam alergię na Vincenta i to zdiagnozowaną z kwitami Miałem SA 31 + SP 331 . 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 9 marca Napisano 9 marca 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Pomysł zacny , ale mam alergię na Vincenta i to zdiagnozowaną z kwitami Miałem SA 31 + SP 331 . Mi zupełnie nie podchodzą klocki z tymi "łapami" z przodu ...😣 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 9 marca Napisano 9 marca (edytowany) 15 minut temu, tomek4446 napisał: alergię I o tym pomyślał producent (Tenor). Drewno zostało pozyskane z cenionego w świecie audiofilów drzewa z gatunku „Bambuko - z łaciny”. Pośród wielu szlachetnych właściwości jest również odczulanie. Nasi pewnie bez problemu sprowadzą „Bambuko”, kwestia dogadania ceny i można działać. Edytowano 9 marca przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 marca Napisano 9 marca 11 minut temu, kaczadupa napisał: Drewno zostało pozyskane z cenionego w świecie Tenor robi wstawki w obudowach wyłącznie z drewna wiśniowego. Nie jestem do końca fanem kolumn Wilsona, ale Tenor z nimi brzmi bajecznie. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Poniedziałek o 18:10 Napisano Poniedziałek o 18:10 59 minut temu, tomek4446 napisał: Nie jestem do końca fanem kolumn Wilsona Dlaczego? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Poniedziałek o 18:27 Napisano Poniedziałek o 18:27 7 minut temu, KrólKiczu napisał: Dlaczego? Trudno powiedzieć. Na AVS grały w różnych konfiguracjach i jakoś nigdy nie było chemii ,po za właśnie Tenorem. Może dlatego , że są wg. mnie bardzo neutralne , ani nie detaliczne , ani ciepłe. Oczywiście wiem , że warunki na stadionie idealne nie są i nie takie paczki jak Wilsony grały średnio. Ja wolę dźwięk oddający klimat utworu , a Wilsony jakoś mi tego nie dawały. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Czwartek o 21:37 Napisano Czwartek o 21:37 Buchardt S400 mk3. Całkowicie nowa konstrukcja na tle poprzednika i… są ładne. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Czwartek o 22:32 Napisano Czwartek o 22:32 Kwestia gustu, ani front, ani tył kolumienek wizualnie nie zachwyca moim zdaniem. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 23:34 Napisano Czwartek o 23:34 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Buchardt S400 mk3. Całkowicie nowa konstrukcja na tle poprzednika i… są ładne. Przede wszystkim proporcjonalny falowód do woofera - podoba mnie się to. Nakładka przeciw-pyłowa w podobnym kolorze do kopółki. Konstrukcja standartowa bez udziwnień... 👍. Ps: czy ja dobrze widzę, że została usunięta membrana bierna (model mk2 i mk1) na rzecz "bassreflex"🙆♂️ Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nie wiem czy to zdjęcie tak udane czy mój kolor ale bardzo mi się podobają. Aż zamówiłem dzisiaj czarne głośniczki. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Te zamówiłeś, czy inne, czarne ATC? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Inne, czarne i dla mnie piękne. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Czyżby 20ki? Widzę że z 7mi sie żegnasz 😏 Edytowano 2 godziny temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Artur Brol napisał: Czyżby 20ki? Nieee, moje standy Bowersa nie wytrzymają takiego ciężaru. Maksymalny udźwig to 7kg. To piękne, czarne monitorki jak w tej piosnce radosnej: Cicho, cicho szepcze wiatr Żem dziewczynie serce skradł Czarnej, malowanej Zrobię wszystko dla niej Oddam tobie, miła, cały świat Czarne oczy, czarne oczy Kasztanowe włosy Zakochałem się w dziewczynie Co ma piękne oczy. I ja się tak w tych czarnych paczuszkach zakochałem. A tu ładne „Zamki” i nawet wzmacniacz pod kolor trunku. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A, to zobaczymy jak dotrą. Nie będę ciągnął za język. Te Zameczki tez ładne, wzmacniacz juz mniej urodziwy. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 52 minuty temu, kaczadupa napisał: Nieee, moje standy Bowersa nie wytrzymają takiego ciężaru. Maksymalny udźwig to 7kg. AE500 ważą 8 kg Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, soberowy napisał: AE AE doceniłem. A i salon audio, który je dostarczył docenił moje zachwyty tymi paczkami na forum. W nagrodę kaucja przez miesiąc wisiała w salonie. Edytowano 28 minut temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Recommended Posts