KrólKiczu Napisano 7 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 @Marek Muszyński, a czy Ty przypadkiem nie miałeś wypożyczać PMC 25.22i ? Na czym stanęło ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 26 minut temu, Marek Muszyński napisał: Jeszcze bardziej będzie kochała jak kupisz kobiecie Elac Vela BS403 Nie, nie to nie tak. Akurat granie a nie tylko wygląd Solano faktycznie jej się podoba a ATC7 wybitnie nie. A że ja jeszcze bardzo lubię słuchać album The Kick Inside Kaśki Krzak to tym bardziej ATC by przez okno wyrzuciła Ps. Idąc Twoim tokiem myślenia to szpilki Kazara... do tej pory zawsze działało, gdy musiałem sobie kupić nowe klamoty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 7 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 25 minut temu, seba3002 napisał: @Marek Muszyński, a czy Ty przypadkiem nie miałeś wypożyczać PMC 25.22i ? Na czym stanęło ? Podziwiam Twoja pamięć, a więc mam wypożyczone. Napiszę za jakiś czas w "Klubach" w wątku Naim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2021 16 godzin temu, Q21 napisał: Osobiście wybrałbym Panie Szymonie a ja niestety nie potrafię wybrać... Tak słucham utworów Zima 81 A. Dąbrowskiej oraz Wszystkie cnoty A.M.J. i jedne i drugie paczki czują ten piękny klimat tak samo (żaden monitor nie dodaje od siebie czegoś wyjątkowego czego drugi nie ma...) , najważniejsza różnica to - o tyle ile brakuje ATC7 na dole do mojego monitorowego ideału o tyle Elac przesadza z ilością na dole ale jakość niskich tonów ta sama. I teraz na jednych albumach ten charakter będzie służył ATC a na innych dla Elaka. Obie paczki do długodystansowego słuchania, gdzie na pierwszym miejscu jest muzyka a potem detal, rozdzielczość itp. Tak to słyszę z Cyrusem 8.2 z psxr2. A może poniedziałek to nie jest dobry dzień na takie wnioski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2021 20 godzin temu, Marek Muszyński napisał: Podziwiam Twoja pamięć, a więc mam wypożyczone. Napiszę za jakiś czas w "Klubach" w wątku Naim. Tam nie zaglądam. Napisz gdzieś tutaj. Bo jestem ciekaw Twojej opinii. Mi te kolumny bardzo podeszły. Kaczadupa Ty też powinieneś sprawdzić PMC Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2021 13 godzin temu, kaczadupa napisał: Panie Szymonie a ja niestety nie potrafię wybrać... Tak słucham utworów Zima 81 A. Dąbrowskiej oraz Wszystkie cnoty A.M.J. i jedne i drugie paczki czują ten piękny klimat tak samo (żaden monitor nie dodaje od siebie czegoś wyjątkowego czego drugi nie ma...) , najważniejsza różnica to - o tyle ile brakuje ATC7 na dole do mojego monitorowego ideału o tyle Elac przesadza z ilością na dole ale jakość niskich tonów ta sama. I teraz na jednych albumach ten charakter będzie służył ATC a na innych dla Elaka. Obie paczki do długodystansowego słuchania, gdzie na pierwszym miejscu jest muzyka a potem detal, rozdzielczość itp. Tak to słyszę z Cyrusem 8.2 z psxr2. A może poniedziałek to nie jest dobry dzień na takie wnioski Poniedziałek zawsze jest ciężki tym bardziej po słonecznym weekendzie . Próbowałeś może większych ATC SCM11? Cyrus nie powinien mieć problemu z ich napędzeniem, a zyskałbyś pełniejszy dół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2021 A nie było gdzieś wcześniej że próbowane 11tki 😉 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2021 1 minutę temu, Dedal75 napisał: A nie było gdzieś wcześniej że próbowane 11tki 😉 . Pzdr Było. Raczej łatwiej byłoby wymienić kolumny, których @kaczadupa jeszcze nie testował niż te przez niego przesłuchane 😉. 5 godzin temu, S4Home napisał: Kaczadupa Ty też powinieneś sprawdzić PMC A o którym modelu PMC mówisz? PMC 20.21 były już u Adama. I czy najniższe modele z serii Twenty bardzo różnią się od moich Goldów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2021 1 godzinę temu, Q21 napisał: Próbowałeś może większych ATC SCM11? Cyrus nie powinien mieć problemu z ich napędzeniem, a zyskałbyś pełniejszy dół. Próbował, próbował i zabrakło blasku i "życia" w tym graniu, siódemki są bardziej "dziarskie" na górze, średni i w sumie dole też od scm 11 (z Cyruskami). 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Raczej łatwiej byłoby wymienić kolumny, których @kaczadupa jeszcze nie testował Kolega Dedal mnie zna i o tym wie, swego czasu nawet dzieliliśmy się swoimi wrażeniami gadając dość sporo przez tel. Obaj nadal szukamy TEGO brzmienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2021 (edytowany) @kaczadupa 😉👍 .Pzdr Edytowano 8 czerwca 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 18 godzin temu, seba3002 napisał: A o którym modelu PMC mówisz? PMC 20.21 były już u Adama. I czy najniższe modele z serii Twenty bardzo różnią się od moich Goldów? Mówie o 22 Tak różnią się. O ile model moim zdaniem 21 jest po prostu za drogi na to co pokazuje. To 22 to inna klasa już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Tak słucham kolejne dni na Solano i czekam czy wraz z tzw. wygrzewaniem pojawi się trochę więcej blasku na górze, trochę więcej świeżości na średni czy żeby to osiągnąć musiałbym faktycznie pójść w jakieś neutralne, detaliczne wzmacniacze od np. TEAC a może już sam DAC od tego producenta załatwiłby temat? No nic, niech grają, może trzeba dać im jeszcze trochę czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Hegla weź 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 https://www.fairaudio.de/test/quadral-platinum-20-lautsprecher-box-test-1-dwt/ https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-quadral-platinum-m20-CID99-IDuyp8f.html#1cfb7d202e Tylko Quadral ogólnie ma dość dużo basu... u Ciebie bez EQ mogłyby dudnić, ale kopułka Ricoma jest genialna jak chodzi o miękką górę, której nie brakuje - zresztą koleś to ujął w recenzji podobnie jak ja mam odczucia do większego M35 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 Coś w tym jest. 13 godzin temu, seba3002 napisał: Hegla weź 😉 Bo moim zdaniem one same od siebie nie zagrają nagle blaskiem bo tak zostały zaprojektowane. Ale znacznie jaśniejsza elektronika może to zmienić. Tylko czy do poziomu ATC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Dnia 10.06.2021 o 07:24, S4Home napisał: Bo moim zdaniem one same od siebie nie zagrają nagle blaskiem bo tak zostały zaprojektowane. To fakt. U mnie i dla mnie jednak za ciepło. Zabrakło troszkę świeżości na średni, troszkę więcej blasku, troszkę metaliczności na górze. Wczoraj późno w nocy podłączyłem ATC i jednak z Cyrusem lepiej się to dogaduje, oczywiście też nie jest idealnie. Ale czy kiedyś jest? Trzeba iść dalej bo życie ucieka, cdn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 11 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Panie Adamie może warto sprawdzić Audio Physic Step Plus? W opinii wielu osób grają bardzo dobrze z Cyrusem, biorąc pod uwagę czego zabrakło Elac Solano, może to być jakiś kierunek. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 44 minuty temu, Na Temat Audio napisał: Panie Adamie może warto sprawdzić Audio Physic Step Plus? W opinii wielu osób grają bardzo dobrze z Cyrusem, biorąc pod uwagę czego zabrakło Elac Solano, może to być jakiś kierunek. Pozdrawiam, Michał Dzień dobry Panie Michale. Jak najbardziej trzeba posłuchać. A pamiętajmy, że świetnie zna Pan i Cyrusy i ATC więc... Dziękuję za propozycję, odezwę się. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 @kaczadupa, czyli co? ATC zostają a solano wracają do sklepu 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 Seba, no nie mogę się przestawić na ten charakter wysokich tonów i ocieplenie Solano. Z Cyrusami osobiście wybieram ATC 7 chociaż ciężko oddaje się Solano, serio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 7 minut temu, kaczadupa napisał: Z Cyrusami osobiście wybieram ATC 7 chociaż ciężko oddaje się Solano, serio Wiem jak to jest 😉. A może powinieneś spróbować coś takiego https://sklep.rms.pl/harbeth-p3esr-p3-esr-kolumny-podstawkowe-2szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 (edytowany) Seba, nie w tej cenie... Panie, szanujmy się, nie chcę kupić wraz z mini monitorem koszmarnie wysokiej marży producenta, dystrybutora i dilera. Ograniczenia na dole będą jeszcze większe jak w ATC 7, a to ma swoje konsekwencje... Reszta raczej na porównywalnym poziomie do ATC 7 a może i Harbs bardziej kombinuje z wybrzmieniami za co jest tak lubiany. Odpada zdecydowanie. Edytowano 12 czerwca 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 12 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 (edytowany) 18 minut temu, seba3002 napisał: Wiem jak to jest 😉. A może powinieneś spróbować coś takiego https://sklep.rms.pl/harbeth-p3esr-p3-esr-kolumny-podstawkowe-2szt Nie wiem jak Wy, ale dla mnie jakieś takie o urodzie radiowej Edytowano 12 czerwca 2021 przez Marek Muszyński Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 4 minuty temu, Marek Muszyński napisał: Nie wiem jak Wam, ale dla mnie jakieś takie o urodzie radiowej Bardzo trafne skojarzenie. W końcu to monitory wzorowane na klasycznych paczkach BBC. @kaczadupa, to może dali menuet 🙂. Kolega @lpomis bardzo je chwali 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2021 Dobrze, że chwali Menuety, znaczy to, że mu się ich granie podoba no i w tych Dali wykonanie jest adekwatne do wysokiej ceny, w przeciwieństwie do Harbs. Seba, wypatruj na forum czegoś "dużego" cdn.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts