Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czy macie, o ile macie, jakieś ulubione kanały/recenzentów na YT,  gdzie mądrze i ciekawie opowiadają o sprzęcie audio? Raczej mniej rozgadane, a bardziej praktyczne?

Przyjęło się to w ogóle w branży? Zupełnie nie chodzi o "odsłuch", raczej bliższe przyjrzenie się urządzeniom.

Napisano
2 godziny temu, Dzik napisał:

Erin's Audio Corner - obiektywne recenzje z dokładnymi pomiarami

Joe N Tell - w dużej części obiektywne recenzje z mniej dokładnymi pomiarami

Audio Science Review to najrzetelniejsza i najbardziej obiektywna społeczność audio w internecie -  jest tam masa recenzji, także w formie youtubowej (wyżej wymienieni recenzenci też tam publikują)

👍

a Hans coraz bardziej śmieszny, kwintesencja do czego nie dążyć 😁

Napisano
1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Stereotypy tworzą tacy bajkopisarze 🙂

Ale ja bym chciał się dowiedzieć w którym filmiku nakłamał, coś przekręcił lub bajki opowiadał. Marcin proszę o przykład. Napisz w którym filmiku i co powiedział, że twierdzisz o jego bajkach. Pogadajmy o konkretach, bo mam wrażenie, że powtarzasz za jakąś grupą forumową jakieś straszne rzeczy ale do końca nie wiesz jakie ;) 

Napisano
7 godzin temu, MariuszZ napisał:

Ale ja bym chciał się dowiedzieć w którym filmiku nakłamał, coś przekręcił lub bajki opowiadał. Marcin proszę o przykład. Napisz w którym filmiku i co powiedział, że twierdzisz o jego bajkach. Pogadajmy o konkretach, bo mam wrażenie, że powtarzasz za jakąś grupą forumową jakieś straszne rzeczy ale do końca nie wiesz jakie ;) 

Weź film z obrony MQA. Jest żałosny. Zero argumentów. Rozpaczliwa obrona, pod hasłem wybitni audiofile to zrobili, musi działać. Mam w poważaniu jego musi działać i jego on słyszy 😁 tym bardziej bzdurne wydają mi się jego wcześniejsze filmiki. Stracony czas, nie zamierzam wracać 😉

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Zdarzyło mi się oglądać, ale to co przede wszystkim pamiętam to niedociągnięcia realizacji.

Wciąż szukam kogoś takiego jak Mat Watson (carwow), którego namiętnie oglądałam jak szukałam samochodu, a i teraz chętnie zerkam na nowe odcinki.

Napisano

Technikarium jest fajne, ale dla początkujących, jak się posłucha parę zestawów, to potem tylko oglądać tak dla zabawy i zabicia czasu i rozweselenia się, bo miło prowadzą program. Polskich takich kanałów jest mało, no najpopularniejszy jest i najlepszy reduktor szumu 

• 4 weeks later...
Napisano (edytowany)

Największą przyjemność w odbiorze muzyki mam na słuchawkach, więc oglądam głównie "słuchawkowców" 

Joshua Valour

DMS

Nowy w "branży", ale bardzo przyjemny w odbiorze:

Golden Sound

No i chyba najbardziej kontrowersyjna postać wśród recenzentów sprzętu audio na YT. Oprócz ton słuchawek, wzmacniaczy słuchawkowych i dac'ków, recenzuje też sporo kolumn. Jeśli komuś nie przeszkadzają przekleństwa, to warto oglądać, choćby dla samej rozrywki. Gość jest bezkompromisowy ;)

Zeos

Edytowano przez Expat
Napisano

Pełna zgoda. Natomiast, oprócz samego aspektu rozrywkowego, można przy okazji wyłapać, co ciekawego pojawiło się na rynku, jaki sprzęt warto odsłuchać itp.

W PL jest bardzo niewielu poważnych recenzentów słuchawek. Temat jest dość niszowy. Nawet na tym forum, ludzie głównie pytają o sprzęt bluetooth do 500 zł. 

Pozostaje Head-fi.org no i właśnie YT. 

• 3 months later...