maciek72 Napisano 22 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2022 https://m.olx.pl/d/oferta/nowosc-marantz-sr-7015-autoryzowany-sklep-wroclaw-CID99-IDMnfhU.html Czy są jakieś granice ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 22 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2022 4 godziny temu, maciek72 napisał: https://m.olx.pl/d/oferta/nowosc-marantz-sr-7015-autoryzowany-sklep-wroclaw-CID99-IDMnfhU.html Czy są jakieś granice ?:) tylko portfela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 27 lutego 2022 Udostępnij Napisano 27 lutego 2022 (edytowany) Trudne czasy . Wczoraj z ciekawości wszedłem do sklepu 'firmowego' denona i chciałem zapytać o kilka amplitunerów. Na dzień dobry usłyszałem że nie sprzedadzą ani jednego , chyba że w zestawie z kolumnami. Szok. Ja od lat jestem z Onkyo, i lada chwila chyba zmienię stajnię, ale... zaciekawiła mnie informacja o wznowieniu dystrybucji w Polsce. Serio, są szanse na np RZ50 w niedalekiej przyszłości? Czy coś wiadomo o nowym właścicielu, czy przejął całe linie produkcyjne i ten sprzęt pozostanie 'dawnym' onkyo? Edytowano 27 lutego 2022 przez Arek_Gd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 27 lutego 2022 Udostępnij Napisano 27 lutego 2022 2 minuty temu, Arek_Gd napisał: Czy coś wiadomo o nowym właścicielu, czy przejął całe linie produkcyjne i ten sprzęt pozostanie 'dawnym' onkyo? zamiana była już jakiś czas temu. Denona spokojnie kupisz na amaznie Niemieckim w dobrej cenie czasami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 16 godzin temu, Arek_Gd napisał: Na dzień dobry usłyszałem że nie sprzedadzą ani jednego , chyba że w zestawie z kolumnami. Szok. To tak działa już kilka miesięcy. Jak chcesz solo to szukasz za granicą. 16 godzin temu, Arek_Gd napisał: Ja od lat jestem z Onkyo, i lada chwila chyba zmienię stajnię, ale... zaciekawiła mnie informacja o wznowieniu dystrybucji w Polsce. Serio, są szanse na np RZ50 w niedalekiej przyszłości? Niewielkie ale tak. 16 godzin temu, Arek_Gd napisał: Czy coś wiadomo o nowym właścicielu, czy przejął całe linie produkcyjne i ten sprzęt pozostanie 'dawnym' onkyo? Co masz na mysli? Nowy właściciel przejął wszystko. Te modele były zaplanowane jeszcze przed przejęciem. O ile dobrze pamiętam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek_Gd Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 (edytowany) 8 godzin temu, S4Home napisał: co masz na mysli? Nowy właściciel przejął wszystko. Te modele były zaplanowane jeszcze przed przejęciem. O ile dobrze pamiętam. Piotr Obawę, czy księgowi tego i owego nie zmienią w częściach amplitunera , aby "szybciej" się odkuć po przejęciu. Pamiętam, jak wchodziły pierwsze ampli z AccuEQ to dużo wielbicieli Onkyo już wtedy narzekała na "księgowych" . Ale tego pewnie się nie dowiemy. BTW , tego ampli nie ma nawet w USA więc to nie tylko problem PL. Zastanawiam się czy w niedalekiej przyszłości Onkyo będzie mógł konkurować z X4700 / X6700 etc. , bo do kina domowego jak do tej pory Onkyo lepiej (dynamiczniej) zgrywało się z Klipschami Edytowano 28 lutego 2022 przez Arek_Gd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 23 minuty temu, Arek_Gd napisał: Pamiętam, jak wchodziły pierwsze ampli z AccuEQ to dużo wielbicieli Onkyo już wtedy narzekała na "księgowych" . Ale tego pewnie się nie dowiemy. no bo zamiast dać pełną wersję MCACC (bo AccuEQ to tak naprawdę MCACC od Pioneera) to dali to coś. Obecnie jest lepiej bo TX-RZ50 ma Dirac ale niestety nadal nie jest różowo. Niższe wersje niestety dostają nadal AccuEQ. 24 minuty temu, Arek_Gd napisał: Zastanawiam się czy w niedalekiej przyszłości Onkyo będzie mógł konkurować z X4700 / X6700 etc. jeżeli ktoś będzie słuchał z ustawieniami referencyjnymi lub Onkyo poprawi implementację Diraca i dołoży coś jeszcze to owszem bo tak to nie widzę tej możliwości. Oczywiście pomijam już technikalia gdzie X4700 jest dużo lepszym amplitunerem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 (edytowany) Koledzy dziś zauważyłem Onkyo TX-NR 696 dostępne za 3999 zł 🤑😲, w grudniu 2019 za TX-NR 686 zapłaciłem 1940 zł, szok. Edytowano 28 lutego 2022 przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 Już jakiś czas temu widziałem na stronie @Q21 696 oraz 6100 - czyli ich nowszą wersję. Może więc i wyższy model się pojawi. 6100 jest nawet kilka stówek droższy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 1 minutę temu, tomek72 napisał: Koledzy dziś zauważyłem Onkyo TX-NR 696 dostępne za 3999 zł 🤑😲, w grudniu 2019 za TX-NR 686 zapłaciłem 1940 zł, szok. no nie? A najlepsze jest, że te amplitunery są technicznie z 2015 roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 Niestety nie mamy wpływu na ceny - te dyktuje dystrybucja. Pojawiły się Onkyo 696 po dwóch latach nieobecności, na dniach mają się pojawić 6100 - sami jesteśmy ciekawi jakie zmiany się pojawią. Będziemy zapewne informować na naszej stronie jak już fizycznie będą u nas. 9 minut temu, lolekdrugi napisał: no nie? A najlepsze jest, że te amplitunery są technicznie z 2015 roku jak ktoś chce sprzedaż używany to dobry moment Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 28 lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 lutego 2022 11 minut temu, Q21 napisał: Niestety nie mamy wpływu na ceny - te dyktuje dystrybucja. Pojawiły się Onkyo 696 po dwóch latach nieobecności, nikt wam nie każe ich sprzedawać. Niech dystrybucja sama sobie sprzedaje starocie. Albo niech obniży cenę. 11 minut temu, Q21 napisał: na dniach mają się pojawić 6100 - sami jesteśmy ciekawi jakie zmiany się pojawią niby jakie mają być? dodano tylko eARC oraz 4k@120Hz i nic więcej. AccuEq dalej tak jak był. Można sobie zerknąć do instrukcji obsługi. 12 minut temu, Q21 napisał: ak ktoś chce sprzedaż używany to dobry moment tylko najpierw trzeba mieć co nowego kupić. A te nowe niestety ceny *2 poszły względem tego co było. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Ciekawe jakie będą ceny nowości . Marantz 7010 kosztował 5-6k teraz 7015 10-11k To samo z wieloma modelami . Nie każdy potrzebuje fajerwerków. 8K , to Yeti . Wszyscy o nim mówią , ale nikt go nie widział. 8K i 55/65" ? Myślę, że monitor powinien zaczynać się od 100" w górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 Monitor nie... Ale projektor np. Jvc Dla-Nz9 i do tego jakiś ekran dajmy 150"... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2022 Udostępnij Napisano 1 marca 2022 14 godzin temu, tomek72 napisał: Koledzy dziś zauważyłem Onkyo TX-NR 696 dostępne za 3999 zł 🤑😲, w grudniu 2019 za TX-NR 686 zapłaciłem 1940 zł, szok. Norma. Porównaj inne sprzęty To prawda w roku w którym Onkyo zmieniło Aydysseya na "swój" AccuEQ był pewien rodzaj szoku. 15 godzin temu, Arek_Gd napisał: Obawę, czy księgowi tego i owego nie zmienią w częściach amplitunera , aby "szybciej" się odkuć po przejęciu. Pamiętam, jak wchodziły pierwsze ampli z AccuEQ to dużo wielbicieli Onkyo już wtedy narzekała na "księgowych" . Ale tego pewnie się nie dowiemy. Myślę, mam nadzieje że będzie na odwrót. Będą czymś zachęcać, chcieć odbudować renomę. 15 godzin temu, Arek_Gd napisał: Zastanawiam się czy w niedalekiej przyszłości Onkyo będzie mógł konkurować z X4700 / X6700 etc. , bo do kina domowego jak do tej pory Onkyo lepiej (dynamiczniej) zgrywało się z Klipschami Na razie nie. Ale mieli takie modele. Najpierw musza zadbać o segment najczęściej sprzedawany Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts