Dzik Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 18 godzin temu, nowy78 napisał: Z ciekawości, co to za listwy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Poza tym wiem, że listwę przywiozłeś to coś tam posprawdzamy przy kablach A miało być przy 12 letniej whisky ? No , chyba , że to wersja dla żony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 1 godzinę temu, Dzik napisał: Z ciekawości, co to za listwy? Stawiam, że taka mała nocna robótka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 3 godziny temu, Dzik napisał: Z ciekawości, co to za listwy? 2 godziny temu, Asia napisał: Stawiam, że taka mała nocna robótka. Piotr był moim mentorem w konstruowaniu listwy zasilającej , swoje konstrukcje opisał tutaj : A przy okazji dzięki @nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 (edytowany) Nie żebym nie próbowała czytać. Ale na Boga, potrafię przeczytać, ale zrozumieć?! Za to przynajmniej niezbyt rozumiem o co się sprzeczają. Choć akurat technika Karola - zadawania "niewinnych" pytań, które służą do udowodnienia wiedzy, zbyt trudnej do wytłumaczenia, jest jasna 😁. Edytowano 4 września 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Piotr był moim mentorem w konstruowaniu listwy zasilającej , swoje konstrukcje opisał tutaj : A przy okazji dzięki [mention=43708]nowy78[/mention]Moim też. Dołączam do podziękowań. Jak komuś nie chce się czytać zalinkowanego wątku to wyręczę, to listwa z filtrami Schaffner FN2090. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 @Asia muszę Cie rozczarować. Nie mam stacji lutowniczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 Miałam na myśli Piotra i Mariusza. I Tomka oczywiście 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 2 minuty temu, Rega napisał: Nie mam stacji lutowniczej. Roman , to jak , tradycyjnie , kolba grzana w palenisku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 (edytowany) @AsiaAaaaa to przepraszam, Omyłkowo przypisałem sie do wyższej ligi. Jeszcze raz przepraszam. @tomek4446 w razie potrzeby używam zupełnie innych przyborów. Lutownice i stacje lutownicze to zamierzchła przeszłość. Ostatniej stacji pozbyłem się już dawno. A jakichużywam , to już niech pozostanie moją tajemnicą. Edytowano 4 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 Ja chyba wiem. To się nazywa karta kredytowa MasterCard 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 3 minuty temu, Rega napisał: Aaaaa to przepraszam, Omyłkowo przypisałem sie do wyższej ligi. Jeszcze raz przepraszam. Roman wiem , że zaraz posądzą mnie o brak obiektywizmu i cukrowanie , ale z tą skromnością to przesadziłeś. Mało jest osób na tym forum które przesłuchały , ba , i są właścicielami takich zacnych paczek i elektroniki. 5 minut temu, Rega napisał: w razie potrzeby używam zupełnie innych przyborów. Lutownice i stacje lutownicze to zamierzchła przeszłość. Znaczy się używasz takiego kawałka plastiku , a potem kurier ...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 @Asia i znowu mylisz się co do mnie. W przeciwieństwie do wielu, podstawowe (i nie tylko) prace robię we własnym zakresie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 Mogę tylko pozazdrościć @Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 @tomek4446 znamy się na tyle długo (również osobiście), że wiesz iż raczej nie należę do ludzi którzy zlecają nawet przyszycie guzika😉. A ostatnio takich nie brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 Kupiłam wprawdzie lutownicę, ale mój pierwszy raz wciąż się odwleka. Ale może w długie zimowe wieczory poćwiczę na Beldenie. I tak jest trochę za długi to nie grozi, że wyjdzie kabel mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 @Rega , zaintrygowałeś mnie , spawasz ? No dobra , żartuje , wielokrotnie miałem okazję podziwiać rękodzieło i nadal zazdroszczę tak warsztatu jak i pomieszczenia odsłuchowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Czy spawam? - również. Co prawda zwykłą transformatorową bo inwertorowej jeszcze się nie dorobiłem. @Asia - nie ćwicz na Beldenie. To zbyt dobry kabel. Lepiej odstąp komuś kto nie ma nawet takiego. A swoją drogą - mam zbędny 8402 ale o długości 2x0,5 m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 1 minutę temu, Rega napisał: To zbyt dobry kabel. Mam to na uwadze więc nie zamierzam się go pozbywać. A czy ostatecznie uda mi się (i czy jest sens) zaopatrzyć go we wtyki to inna sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Weź też pod uwagę ze obecnie zdobycie Beldena 8402 w Polsce nie nalezy do łatwych przedsięwzięć. Może nie jest on zbyt drogi, ani tym bardziej jakiś ładnie wyglądający, ale na innych forach był porównywalny jakościowo do Sablon Panatella, który jest przynajmniej dziesięciokrotnie droższy. Wiele też zależy od wtyczek. @Łukasz Jankowski - skoro podłącza sie zerowy do fazowego to tak na ogól jest🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 Wymyśliłam, że są jeszcze zgrzewarki do kabli. Z Beldenem to prawda, niełatwo znaleźć. Choć chyba pan, od którego kupiłam 9497 miał i 8402. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 (edytowany) @Łukasz Jankowski najlepiej uczyć się na własnych błędach. Najlepiej się zapamiętuje. @Asia 9497 i 8402 to zupełnie różne przewody. Pierwszy to głośnikowy natomiast drugi to przewód mikrofonowy oraz do IC. Zamiennie się raczej nie stosuje. I o ile pierwszego nie miałem okazji uzywac i NIC nie mogę o nim powiedzieć, o tyle drugi jest bardzo porządnym przewodem i nawet jeśli niektórzy się z niego nabijają (nawet moi dobrzy Koledzy) to osobiście uważam, że jest bardzo dobrym przewodem nadającym się do zrobienia IC. Edytowano 4 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 4 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2021 (edytowany) Nie twierdzę że to zamienniki, ja kupiłam głośnikowy 9497, a pan oprócz tego proponował interkonekty z 8402 i wtykami WBT. Tomek chyba ma Beldena 8402 @tomek4446 Edytowano 4 września 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Myślę, że własnie bardziej godny zainteresowania był 8402, choć może się mylę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 4 godziny temu, Dzik napisał: Z ciekawości, co to za listwy? No cóż, nie wykazałem się refleksem, ale jak widać czasem dobrze jest się spóźnić i wpaść na gotowe. Dzięki Tomek i Wito76 Listwy to rzeczywiście rękodzieło, choć o ile pamiętam, w podlinkowanym wątku chyba nie ma dokładnego opisu konstrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts