Rafał S Napisano 1 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2022 2 godziny temu, misiek x napisał: Możesz już coś skrobnąć jak grają czy jeszcze za wcześnie ? Za wcześnie, ale i tak skrobnę. To zdecydowanie Monitor Audio. Łagodniejsza góra niż w Silverach, bardziej wypełniona średnica, bas z jeszcze lepszą kontrolą (a już w Silverach było, jak na mój gust, całkiem dobrze). Ale pewien charakter pozostał ten sam - to wciąż konkretne granie, do przodu, z wysuniętymi wokalami i sceną budowaną raczej wszerz niż w głąb . Nie chcę nic pisać na temat przestrzeni, namacalności, szczegółów i barwy, bo Goldy muszą się wygrzać i zagrać głośniej. Ale początki są obiecujące. Jak na razie, nic nie zabrzmiało źle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemkoch Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 Witam u mnie ma silver 500 6g gra z roksan k3, I jest to świetne połączenie. Te kolumny graja wyśmienicie nic im nie brakuje bas jest aż nadto przy gałce głośnośći 1/4 gdzie ja lubię głośno to mi wystarczy i dostarcza wszelkich smaczków od słuchowych. Wcześniej polk audio s60 i różnica kolosalana pomieszczenia 20 m2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejKrk Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 (edytowany) Jakie kable polecacie do Silverów 500 6g? Aktualnie mam Melodiki MDC2400G 4mm - i ogólnie jedna rzecz mi lekko przeszkadza która wyszła również w pomiarach - przygaszona góra, a głównie wokale - są za bardzo "utemperowane". W szczególności że gdzieś na forum mrugnęła mi informacja że Melodiki właśnie nie są optymalne do Silverów. Jakie kable będą optymalne do Silverów? Dzięki. Edytowano 2 stycznia 2022 przez MaciejKrk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 48 minut temu, MaciejKrk napisał: Jakie kable polecacie do Silverów 500 6g? Aktualnie mam Melodiki MDC2400G 4mm - i ogólnie jedna rzecz mi lekko przeszkadza która wyszła również w pomiarach - przygaszona góra, a głównie wokale - są za bardzo "utemperowane". W szczególności że gdzieś na forum mrugnęła mi informacja że Melodiki właśnie nie są optymalne do Silverów. Jakie kable będą optymalne do Silverów? Dzięki. Miałem melodike / jest dokładnie tak jak piszesz, generalnie we wszystkich aspektach jest średnio/słabo. Miałem nordost 2flat - zbyt ostra gora, reszta pasma średnia. Tellurium q black 2- rewelacja ! W każdym aspekcie jest dobrze/bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejKrk Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 28 minut temu, Witold Bjs napisał: Miałem melodike / jest dokładnie tak jak piszesz, generalnie we wszystkich aspektach jest średnio/słabo. Miałem nordost 2flat - zbyt ostra gora, reszta pasma średnia. Tellurium q black 2- rewelacja ! W każdym aspekcie jest dobrze/bardzo dobrze. Dzięki! Jest konkret, choć mają swoją cenę. Czy coś tańszego od nich, a zbliżonego jakością ? Czy szkoda zabawy i trzeba się pogodzić z ich ceną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 10 minut temu, MaciejKrk napisał: Dzięki! Jest konkret, choć mają swoją cenę. Czy coś tańszego od nich, a zbliżonego jakością ? Czy szkoda zabawy i trzeba się pogodzić z ich ceną Nie testowałem zbyt wielu kabli, ale myśle ze wszystko co będzie na podobnym poziomie będzie w zbliżonej cenie. Tutaj przynajmniej masz pewność ze kable nie będą wąskim gardłem nawet przy innej konfiguracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 2 godziny temu, misiek x napisał: koledzy którzy mają doświadczenie w tej dziedzinie i przesłuchali dziesiątki o ile nie setki kabli, raczej niechętnie zaczęli się na ten temat wypowiadać ze względu na szydercze docinki niesłyszących . Dokładnie, lepiej czasem przemilczeć ten temat. To zawsze taki kij w mrowisko i awantura gotowa. To wątek klubowy więc myślę że będzie spokój, zresztą odpukać uspokoiło się ostatnio wyraźnie a i ubyło trochę forumowiczów przy okazji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemkoch Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 Ja mam qed ruby anniversary i jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 3 godziny temu, Witold Bjs napisał: Tellurium q black 2- rewelacja ! W każdym aspekcie jest dobrze/bardzo dobrze. Prawda, chociaż u mnie zagrały aż za bardzo średnicą. Myślę, że do systemów jasnawych czy neutralnych jak znalazł, ale już do lekko ciemnych szukałbym czegoś jaśniejszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 Pierwszy zestaw stereo 🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 (edytowany) @Szkice Witaj w klubie MA, a jak to pierwszy zestaw to konkretnie można by rzec. Masz możliwość szerszego rozstawu kolumn lub rozstawienia systemu w innym miejscu? Edytowano 6 stycznia 2022 przez lysyrafal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkice Napisano 6 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2022 16 minut temu, lysyrafal napisał: @Szkice Witaj w klubie MA, a jak to pierwszy zestaw to konkretnie można by rzec. Masz możliwość szerszego rozstawu kolumn lub rozstawienia systemu w innym miejscu? no właśnie tu mam wielki problem, i9 tak udało się jakoa tako ustawić. Narazie musi tak zostać z czasem pewnie coś będę zmieniał. Idealnie nie ejst ale i tak gra bardzo ładnie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 Dzięki uprzejmości kolegi @Payek dostały się w moje ręce śliczne MA Studio. No to bez Kraftestu się nie obejdzie;). 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 A co zalazłem Ci kiedyś za skórę 😋 ? , podobno całkiem spoko że mnie gość ,😊 więc ...? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 (edytowany) 22 godziny temu, Kraft napisał: Dzięki uprzejmości kolegi @Payek dostały się w moje ręce śliczne MA Studio. No to bez Kraftestu się nie obejdzie;). Jestem bardzo ciekaw wyników. Nie każ nam czekać zbyt długo. Reszta Twojego toru (czyli to, co Twoim zdaniem nie wpływa na dźwięk) daje chyba efekt przyciemnienia. Tak wnioskuję z poprzednich testów, np. Bise XL. Napisz koniecznie, z czym zagrały Studio. Jeśli w tym samym torze i pokoju, co Bise XL, to może być jednocześnie ciemnawo i bez odpowiedniej masy i dociążenia dołu, za to z niezłą kontrolą. Ale oczywiście wróżę z fusów. Edytowano 13 stycznia 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 46 minut temu, Rafał S napisał: Reszta Twojego toru (czyli to, co Twoim zdaniem nie wpływa na dźwięk) daje chyba efekt przyciemnienia. Tak wnioskuję z poprzednich testów, Według pewnych teori... dany element toru może "zagrać" różnie w różnym towarzystwie... podobno.... heh 48 minut temu, Rafał S napisał: Ale oczywiście wróżę z fusów. No.... raczej Podobno najlepiej wrożyć z "Purple tea". Fusy ładnie sie układają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 14 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 Witam. Pozwolę sobie dołączyć z moimi MA Bronze 5. Pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 Z czym grają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 14 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 Wstyd się przyznać, tymczasowo z ampli kina (staroć) TX-sv 343. Docelowo MR780. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2022 14 godzin temu, Łowczy napisał: Wstyd się przyznać, tymczasowo z ampli kina (staroć) TX-sv 343. Docelowo MR780. Żaden wstyd się przyznać, a patrzysz w dobrym kierunku. Witamy nowego klubowicza! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 16 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2022 Dnia 15.01.2022 o 00:33, Łowczy napisał: Docelowo MR780. Miałem wcześniej MR780 z Bronze 6. Fajnie się to zgrywa MA ale jeszcze fajniej te kolumny zagrają z lampą. W podobnym budżecie co Magnat możesz kupić np Yaqina i będzie to dużo lepsze granie. Oczywiście Magnat ma też swoje zalety typu wypasiony DAC tzn wejście USB, Coax x2, Optical x2 czy nawet nikomu nie potrzebny bluetooth na pokładzie. Ale muszę też zaznaczyć, że "wypasiony" nie oznacza jego jakości. Jest na kości Wolfsona i mam porównanie z dwoma zewnętrzymi DACami, z SMSL i z własnej roboty w technologii R2R i obydwa wygrały z magnatowym swoim brzmieniem, przestrzenią. No i te kabelki na zdjęciu trochę kłują w oko. To jakieś zwykłe marketowe za klika złotych czy coś lepszego? Jeśli te zwykłe to będzie to CCA czyli aluminium pokryte miedzią i one znacznie degradują dźwięk. Nie namawiam na wydatek 5 stów na kable, ale każde miedziane będą lepsze. Ale nie od razu Kraków zbudowano, najważniejsze wyznaczyć sobie cel, osłuchać się i powoli do przodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2022 (edytowany) @Wito76 że zdjęcia wnioskujesz że to aluminium 😊 nie oslabiaj chłopie przy niedzieli . Magnata tez krytykujesz choc sam go miałeś , dac na Wolfsonie też jest słaby 😳 , choć to nie tylko kość ma znaczenie . Zareklamowałeś nam forum prima sort 👎 @Łowczy będzie coraz lepiej 👍 ,masz już bazę . Z MA też nieźle się zgrywa Advance Acoustic . Jeśli mogę coś podpowiedzieć to grzejnik pomiędzy nie pomaga . Pzdr Ps Niektórzy bardzo szybko zapominają w jakim miejscu jeszcze niedawno byli . Edytowano 16 stycznia 2022 przez Dedal75 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2022 3 godziny temu, Dedal75 napisał: Jeśli mogę coś podpowiedzieć to grzejnik pomiędzy nie pomaga. Moim zdaniem bardziej pomaga niż szkodzi. Zawsze to jakaś częściowo przepuszczalna przeszkoda, na której fale mogą wytracić energię. A i ryflowanie może coś tam odrobinę rozproszyć. Gorszy niż betonowa ściana nie jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowczy Napisano 16 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2022 Witam. Dzieki za uwagi. Jestem w drodze jak wroce to napisze cos wiecej. Tak na szybko to kable oczywiscie zwykla miedz 2.5 wyciagnieta z zapasow by posluchac na szybko. Co do MA to mysle ze mnie zadowolą. Najbardziej jestem zaskoczony tym jak gra ten onkyo, szczena mi opadla bo sluchalem go z roznymi kolumnami marketowymi kolegow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2022 5 godzin temu, Wito76 napisał: Jeśli te zwykłe to będzie to CCA czyli aluminium pokryte miedzią i one znacznie degradują dźwięk. Niektórzy uważają, że to elektro voodoo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts