tomek4446 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 11 minut temu, Fafniak napisał: Ale w tym przypadku pierwsze skrzypce grało to co powyżej Nie traktuj tego jako atak. Czytając Twoje wypowiedzi potraktowałem Cię swoją miarą. Różnorodność jest fajna , ja niestety nie mam na nią czasu i moje motto brzmi JEDNO A DOBRZE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Nie traktuj tego jako atak. Chyba żartujesz? Na pewno nie odebrałem tego w ten sposób Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 A po drugie nie stać mnie na DWA A DOBRZE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 2 minuty temu, tomek4446 napisał: A po drugie nie stać mnie na DWA A DOBRZE Przecież masz dwa monobloki 🤪. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Ja mam swoją definicję "dobrze" : - na tyle dobrze aby słuchanie sprawiało przyjemność mi i mojej żonie. Przed chwilą, seba3002 napisał: Przecież masz dwa monobloki 🤪. Fakt! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 6 godzin temu, seba3002 napisał: Przecież masz dwa monobloki Bo tak to jest, jak człek przyjdzie sponiewierany z roboty i kliknie w nie to co potrzeba na OLX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksi3zyc Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Na sąsiednim forum na "A" jest sporo informacji o Icepower1200AS. Tam śledząc wątki zdecydowałem się na zakup końcówki i poskładanie w całość. Na początku końcówka grała z wykorzystaniem przedwzmacniacza z CA 851A. Grał spoko ale jakoś na kolana nie rzuciło. Dopiero podpięcie przedwzmacniacza lampowego nawet taniego chińskiego pokazało potencjał tego sprzętu. To przekonało mnie do budowy przedwzmacniacza lampowego - klona Klimo Merlin. Teraz jest czad, zdecydowanie polecam podpiąć dobre pre. Słucham różnych gatunków elektronika, jazz, rock, soul czasami coś klasycznego. Wokale czarujące, dobra separacja, szeroka scena. Detali trochę mniej niż w CA 851A lecz jest bardziej muzykalnie, wokale trochę cofnięte lecz bardziej namacalne. Generalnie Cambridge który mam ponad 1.5 roku idzie na sprzedaż Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Może dopiszę - mam lampę i chciałem dźwięk z przeciwnego bieguna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Trzeba rozróżnić. Sterowanie lampą i wzmocnienie lampa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Taka obserwacja. W niektórych utworach/płytach powstaje niezbyt miłe wrażenie jakby oderwania góry od reszty pasma. Cholera, niech dywan do pokoju wróci ☹️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 tak się zastanawiam czy klasa D nie jest skrojona pod ten nowy szajs muzyczny "remasterowany" a przy okazji trafia w klasykę i część starszych płyt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 19 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 Zero Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Na ostatnim zlocie udało mi się posłuchać końcówki kolegi mkk z moimi kolumnami. Bardzo pozytywne granie, precyzyjne, czyste. Zastanawiam się, czy może ktoś z was porównywał układy różnych firm i serii?. Czy mocno się różnią sonicznie między sobą? U siebie słuchałem końcówki Teaca na Hypex i amplitunera na icepower. Dużych różnic nie usłyszałem. Generalnie Teac grał czyściej, z większą dynamiką. Może zamiast kupować droższego Icepowera, końcówka taka jaką ma Fafniak wystarczy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 1 godzinę temu, PaVson napisał: A ja zastanawiam się do końcówki mocy opartej na HypexNcore jaki przedwzmacniacz jest potrzebny? Czy wystarczy DAC z regulacją głośności? Prawdopodobnie wystarczy. Sprawdź jaka jest impedancja wyjściowa DACa, a jaka jest impedancja wejściowa konkretnego Hypexa. Stosunek powinien być "mniejszy" niż 1 : 10 czyli jeżeli źródło ma 100R to końcówka powinna mieć więcej niż 10x 100R, nawet 100k będzie OK. Zagwarantuje to odpowiedni transfer sygnału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 2 godziny temu, PaVson napisał: Czy przypadkiem nie chodzi o prawidłowe napięcie prądu O napięcie wyjściowe DACa bym się nie martwił, chociaż jest to też parametr który należy widzieć. Gustard ma 2V rms na RCA i 4 na XLR czyli aż nadto do pełnego wysterowania tego Hypexa. Nie ma w danych impedancji wejściowej Hypexa. Trzeba poszukać ale prawdopodobnie będzie odpowiednio wysoka O jest ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Nadal sa to wstępne obserwacje ale RME z tym ncore - jest bezlitosny dla nagrań 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Pytanie czy dla wszystkich, bo jeśli tak to daje do myślenia... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Nie, jest masa nagrań które brzmią bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Kurcze. No nie spisywałem Obiecuję że będę zapisywał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 3 godziny temu, Fafniak napisał: Nie, jest masa nagrań które brzmią bardzo dobrze. No to wszystko jest ok. Na dobrym sprzęcie słychać lepiej źle zrealizowane płyty. Gratuluję końca drogi. Złapałeś króliczka. Super. Teraz nie ma co o sprzęcie tylko muzyka. Jeszcze raz gratuluję: ))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 (edytowany) i to bez kabli "On an island" - D. Gilmour - jest dobrze (ale to wolę z lampy) Natomiast gdyby ktoś chciał tą końcówkę podłączyć do Triangli czy Focali lub Cantonów (te trzy mi przychodzą jako pierwsze "na myśl") to zalecam gigantyczną ostrożność Edytowano 25 listopada 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 (edytowany) Gdyby ktoś chciał zakupić tego n-cora od żabojadów, polecam od razu dokupienie nóżek/stopek takich : https://allegro.pl/oferta/gumowe-nozki-do-urzadzen-monacor-hf-70-10607949657?snapshot=MjAyMS0xMS0yMlQxODoxMTowMi4xNjNaO2J1eWVyOzMyMTRkOWNiOGEwNjIzMzNkYWVmNTFkNTNjNTQ1NTE2NDVhYzQ3M2I3ZmU1ODg3YWMxYjBkNjFhNzVkMjViMTg%3D pasują idealnie a wywalić te oryginalne "metalowe" przypominające pionki w warcabach Edytowano 25 listopada 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 1 godzinę temu, Fafniak napisał: i to bez kabli Łączność bezprzewodowa? 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Kiedy sprzedajesz ten wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Trash - Alice Cooper - dziwnie. Jest energia, jest pazur ale to jest jedna z tych płyt gdzie wydaje mi się że bardziej detaliczny tor pokazuje że realizacyjnie nie jest dobrze. Nie każdy utwór, ale wrażeni jest takie jakby każdy zakres grał oddzielnie. No nie umiem inaczej tego opisać 5 godzin temu, Asia napisał: Łączność bezprzewodowa? 😜 wiedziałem.... 48 minut temu, audiowit napisał: Kiedy sprzedajesz ten wzmacniacz? po co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts