MarcKrawczyk Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 polecają się do odsłuchu: https://tidal.com/track/130737660 https://tidal.com/track/109636778 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 Dnia 22.12.2021 o 22:33, slaw0001 napisał: Czy macie może narzędzia do tworzenia ankiet? Ułatwiłoby to wybór najbardziej "pożadanych numerów" Tak, zaraz włączę na próbę, może zadziała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Przypomniałem sobie. Kapitalnym utworem do weryfikacji jest finałowa uwertura Rossiniego do opery William Tell. Tak mniej więcej od połowy utworu, kiedy zaczyna się symfoniczna nawalanka. Większość systemów się na tym wywala... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 8 minut temu, Melo-man napisał: Większość systemów się na tym wywala... Coś mi mówi, że większość "zlotowiczów" nie słuchał muzyki poważnej. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Rozumiem że chodzi o musiałbym posłuchać takiego "nie gubiącego" się systemu. Alternatywa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 (edytowany) @Fafniak Nie do końca. Dokładnie to ten fragment miałem na myśli: Edytowano 30 grudnia 2021 przez Melo-man literówki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 niestety spotyfaj nie daje duzego fragmentu - ale chodzi o ten sam kawałek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 16 godzin temu, seba3002 napisał: Coś mi mówi, że większość "zlotowiczów" nie słuchał muzyki poważnej. A widzisz - a ja słucham i muzyki klasycznej i alternatywy, o której większość też pewnie nie ma tutaj pojęcia. Każda dobra muza nie jest zła. 9 godzin temu, Fafniak napisał: niestety spotyfaj nie daje duzego fragmentu - ale chodzi o ten sam kawałek Rozumiem. A znając życie będziecie na zlocie znowu słuchać plumkania, a potem będziecie biadolić, że rock czy klasyka nie gra... Nie żebym miał coś przeciwko plumkaniu, sam czasami słucham takiej muzy, ale to nie jest adekwatny materiał do testów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Więc jak już przybędziesz zarzadzisz muzyką 😊 . Pzdr 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 57 minut temu, Melo-man napisał: A widzisz - a ja słucham i muzyki klasycznej i alternatywy, o której większość też pewnie nie ma tutaj pojęcia. A skąd wiesz o czym "większość" ma pojęcie a o czym nie ma 🤔? Zresztą, tak jak pisze @Dedal75, przyjedz do Warszawy, zostaniesz disc jockeyem 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 3 godziny temu, seba3002 napisał: A skąd wiesz o czym "większość" ma pojęcie a o czym nie ma 🤔? Czytając to forum? 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 8 minut temu, Melo-man napisał: Czytając to forum? 🙃 Jak mawiał jeden z moich ulubionych bohaterów mlodosci - "nic nie jest takie jak się wydaje, mleko często udaje śmietanę". Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 @seba3002 Przecież ja tak trochę z przymrużeniem oka. Każdy słucha co lubi. Ja staram się nigdy tego nie oceniać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 8 minut temu, Melo-man napisał: @seba3002 Przecież ja tak trochę z przymrużeniem oka. Każdy słucha co lubi. Ja staram się nigdy tego nie oceniać. Kolego @Melo-man, a na złot do Warszawy przyjedziesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 2 godziny temu, seba3002 napisał: Kolego @Melo-man, a na złot do Warszawy przyjedziesz? A kiedy to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 Wczoraj 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2021 22 stycznia, zapraszamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 1 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2022 23 godziny temu, seba3002 napisał: 22 stycznia, zapraszamy. Dzięki. Zobaczym... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2022 28 minut temu, Melo-man napisał: Dzięki. Zobaczym... Nalegam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 A jaki system na grać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 Słuchałem ostatnio moich poprzednich kolumn (Elac Vela 407) u kolegi z zestawem raczej budżetowym pewnej skandynawskiej firmy. Budżetowy sprzęt w mojej ocenie zdecydowanie za słaby do Veli. Dźwięk był jak dla mnie tonalnie nie do akceptacji. Mocno wychudzony, bez wypełnienia. Bardzo metalowy. Dynamika bardzo fajna, ale to zasadniczo jedyny plus tego zestawu. Na pierwszy rzut ucha wydawał się bardzo kliniczny, sterylny, ale jakie było moje zdziwienie, kiedy posłuchaliśmy bardzo dobrze nagranej i ogólnie muzycznie też świetnej płyty Skunk Anansie "Post orgasmic chill". W utworze otwierającym gdzieś tak w połowie pojawiają się smyczki, których na tle dość mocnych gitar praktycznie w ogóle nie było słychać (sic!). Słyszalne było ledwo końcowe ich brzmienie. Nie było mowy, aby usłyszeć "melodię" smyczków, nie mówiąc o lokalizacji. A słuchaliśmy dość głośno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2022 2 godziny temu, Melo-man napisał: A jaki system na grać? Topowy system gryohona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Dnia 2.01.2022 o 19:39, seba3002 napisał: Topowy system gryohona. A już chciałem napisać, że pewnie lipa. Super. Najwyższa półka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Przed chwilą, Melo-man napisał: A już chciałem napisać, że pewnie lipa. Super. Najwyższa półka. Czyli będziesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Odsłuchałem wczoraj inną płytę The Jesus and Mary Chain. Ich debiutancki "Psychocandy". Kapitalny materiał do testowania wysokich tonów. Nie ma żadnej innej płyty w kolekcji, która ma tak ostro nagrane wysokie tony. Nawet na najlepszych Mullardach ECC83 jest już chwilami na granicy dobrego brzmienia. Po pierwszym utworze myślałem nawet, że coś mi się z systemem stało. 🤨 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts