Michał Gałązka Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 25 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: Sekcja analogowa jest co najwyzej przecietna. ale tu autor chyba wychodzi optykiem do DAC w tym cabridge tak ja to zrozumiałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 1 minutę temu, Michał Gałązka napisał: ale tu autor chyba wychodzi optykiem do DAC w tym cabridge tak ja to zrozumiałem. Pytal o wbudowanego DACa, tak to zrozumialem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 dobra, ja źle zrozumiałem, bo fakt problemy opisane przy użyciu daca z CA ale pytanie było o DAC w wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 (edytowany) Tak, na wbudowanym dacu w Cambridge cxa 80 gra dla mnie nieco za ostro i musiałem wysokie tony dać trochę na minus i zastanawiam się czy mocno szkodzę jakości dźwięku za pomocą takiej regulacji i czy nie lepiej spróbować po analogu. Lub czy spróbować się pobawić tym "equalizer" w wiim mini Edytowano 22 maja 2023 przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 Jezeli bez EQ w WiiMie efekt koncowy nie jest zgodny z oczekiwaniami, to zostaje zweryfikowac "nausznie" jakie i gdzie korekty bardziej pasuja. WiiM w torze cyfrowym bez EQ i przy glosnosci 100% po prostu dostarcza do DACa to, co jest nagrane w postaci cyfrowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 No to pozostaje delikatnie zbić wysokie tony na wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Sam wiim mini gra też jasno jako transport. Zauważyłem to podczas mojego testu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Tylko że jak słuchałem na Yamaha RN 803d i 602 to różnicy praktycznie nie słyszałem w dźwięku na wiim mini. A na Cambridge cxa 80 gra aż za jasno że uszy bolą. Czuć za to że dźwięk jest jakby czystszy i bardziej dociążony bass. Będę próbował odsłuchu przy korekcji wysokich tonów. A jeżeli się nie spodoba to chyba będzie powrót do RN 803d lub do as 701. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 23 maja 2023 Udostępnij Napisano 23 maja 2023 Tu nie ma filozofii, WiiM dostarcza to, co jest w materiale zrodlowym, oczywiscie pod warunkiem, ze nie ma na nim zadnego DSP aktywnego. Maksymalnie 96/24, bo takie jest bodajze ograniczenie CXA80. Mozna sobie dorabiac filozofie, ze brzmi jasno, ciemno badz rozowo w zielone ciapki, acz nie wiem, po co. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin3105 Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 (edytowany) Witam, mój wzmacniacz ma wbudowanego dacka w wejściu USB B, czy mogę w jakiś sposób podłączyć wiim mini bezpośrednio pod w/w wejście ? Edytowano 27 maja 2023 przez Marcin3105 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 maja 2023 Udostępnij Napisano 27 maja 2023 Nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 A co tak raptem zamilkli aaa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 A co tu gadac? Teraz magiczne silikonowe zatyczki sa na topie. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 6 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: A co tu gadac? Teraz magiczne silikonowe zatyczki sa na topie. Skąd wiesz, że ciebie pytano? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Jutro przyjdzie do mnie DAC Taga DA-400. W zależności od tego jak wypadnie podejmę decyzję czy go zostawić. Potestuje go pod Wiim mini i pod TWA-10B. Chcę też zobaczyć czy z Wiim-em pokaże jakość MQA bo nigdy nie miałem okazji słyszeć. Chcę na własne uszy się przekonać jak to brzmi. Czy żeby to osiągnąć wystarczy że w opcjach Wiima zaznaczę MQA Beta dekoder and renderer? Oczywiście muzyka będzie z Tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 1 godzinę temu, Wito76 napisał: Skąd wiesz, że ciebie pytano? Panie Corleone, zadałem przesmiewcze pytanie i otrzymałem odpowiedz w podobnym tonie. Więcej luzu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: Jutro przyjdzie do mnie DAC Taga DA-400. W zależności od tego jak wypadnie podejmę decyzję czy go zostawić. Potestuje go pod Wiim mini i pod TWA-10B. Chcę też zobaczyć czy z Wiim-em pokaże jakość MQA bo nigdy nie miałem okazji słyszeć. Chcę na własne uszy się przekonać jak to brzmi. Czy żeby to osiągnąć wystarczy że w opcjach Wiima zaznaczę MQA Beta dekoder and renderer? Oczywiście muzyka będzie z Tidala. Zalezy co dokladnie potrafi ten DAC w kwestii MQA dla swojego wejscia toslink. Jesli potrafi dekodowac, w Mini moze byc MQA wylaczone i wystarczy, zeby EQ bylo wylaczone a glosnosc 100% lub fixed. Jesli potrafi tylko renderowac, powinien byc zaznaczony renderer, wtedy Mini zrobi pierwszy unfold. Zeby DAC rozwinal do reszty, znow EQ na Mini wylaczone i glosnosc 100%. 2 godziny temu, Wito76 napisał: Skąd wiesz, że ciebie pytano? Solidarnosc audiofilskich plemnikow sie odezwala? Sie tak nie spinaj u poranka moze. Edytowano 13 czerwca 2023 przez Mariusz Kopacki 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Ok, Jakby ktoś szukał Wiim Mini, to mam do sprzedania urządzenie, które zakupiłem miesiąc temu od użytkownika tego forum Czemu sprzedaję? Bo mam opcję kupić Wiim Pro w dobrych pieniądzach Cena tak jak kupiłem 300 zł 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 10 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: A co tu gadac? Teraz magiczne silikonowe zatyczki sa na topie. To te, które wetknięte do uszu, poszerzają scenę? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Poszerzaja, wydluzaja, ujedrniaja, zalezy gdzie / na co sie ten silikon zaaplikuje. Multum zastosowan w jakze korzystnej cenie. I audiofilski certyfikat skutecznosci odsluchowej w gratisie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 (edytowany) Najlepszy jest pierwszy komentarz na temat zatyczek Cardasa w dedykowanym temacie: "Chociaż nie testowałem Cardasów to po ich budowie od razu wiadomo że efekt być powinien." Najważniejsze, że jest śmiesznie Edytowano 13 czerwca 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 No ba. Jak sie kabelek wypnie a zatyczke zaaplikuje w zamian, efekt murowany 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Ja ostatnio dla testu włożyłem odwrotnie zatyczki kierunkowe i tło zrobiło mi się białe zamiast bardziej czarne. Już ich nie dotykam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 To przez grawerunek z Fibonaccim. Odwrocony robi inwersje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 31 minut temu, Mariusz Kopacki napisał: To przez grawerunek z Fibonaccim. Odwrocony robi inwersje. Zaburzyłem "golden ratio" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts