Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Sabre może grać technicznie, przejrzyście i ostro ( Gustard X16 ) ale może również brzmieć neutralnie ( Mytek Digital 192 ) oraz ciepło i barwnie ( LKS MH-DA004 ). Także nie zgadzam się z tą łatką, którą forumowicze przykleili do produktów Sabre.

Napisano

Wczoraj odebrałem i trochę posłuchałem ifi 

Tu zdjęcie 

IMG_20220615_222331.thumb.jpg.b4b8a7b43303f207b6af98bd9f106e6f.jpg

Sama kość wcale nie jest tak łatwo odróżnić bo liczy się cała implementacja, słuchałem dawno matrixa na 9038 i świetna równowaga między technicznym i analogowym graniem z kolei było dużo opinii o surowym Sabre, nic dziwnego jak mamy zła implementację w budżetowym dacu, wtedy takie opinie się mnożą.

Wolfsony bardziej pamiętam za lekko mulowate w graniu, ale mam małe doświadczenie z nimi. 

Napisano
Dnia 15.06.2022 o 22:33, Arko55 napisał:

Wczoraj odebrałem i trochę posłuchałem ifi 

Tu zdjęcie 

IMG_20220615_222331.thumb.jpg.b4b8a7b43303f207b6af98bd9f106e6f.jpg

Sama kość wcale nie jest tak łatwo odróżnić bo liczy się cała implementacja, słuchałem dawno matrixa na 9038 i świetna równowaga między technicznym i analogowym graniem z kolei było dużo opinii o surowym Sabre, nic dziwnego jak mamy zła implementację w budżetowym dacu, wtedy takie opinie się mnożą.

Wolfsony bardziej pamiętam za lekko mulowate w graniu, ale mam małe doświadczenie z nimi. 

Czy to może jakiś zasilacz liniowy? Będziesz go porównywał z oryginalnym z zestawu?

Napisano

@iFi Audio Wtedy musiał bym wypożyczyć od znajomej markowy zasilacz którego używa przy swoim DACu Chorda i o te kilka dni przedłużył by się test z publikacją o DACu iFi, jeżeli jesteście chętni to mogę zapytać Doroty i sprawdzić z dobrym zasilaniem

Napisano
Dnia 20.06.2022 o 21:32, Arko55 napisał:

@iFi Audio Wtedy musiał bym wypożyczyć od znajomej markowy zasilacz którego używa przy swoim DACu Chorda i o te kilka dni przedłużył by się test z publikacją o DACu iFi, jeżeli jesteście chętni to mogę zapytać Doroty i sprawdzić z dobrym zasilaniem

Jasne, zróbmy tak. Myślę, że to będzie cenna informacja dla innych użytkowników, ile jeszcze można wycisnąć z Zen One.

Napisano

Komu w niedalekim czasie odsyłać sprzęt IFI? wydaje mi się że byłem ostatnim chętnym na liście a jeżeli jest ktoś jeszcze proszę się zgłosić :3

Jutro wydaje reckę, sorki że tak długo

Napisano

Do plusów mogłem dodać że iFi buduje pokaźną szeroką scenę, tym bardziej na lepszym zasilaczu bądź po optyku, to też w sumie jego dobra strona

Ciekawe czy ktoś się jeszcze zgłosi po testy? 🤔

Napisano
19 godzin temu, mateolo2 napisał:

@iFi Audio z ogromna przykrością muszę zrezygnować :( Wypadł mi wyjazd służbowy i nawet nie wiem kiedy miałbym okazje na testy, a co dopiero na napisanie recenzji. Bardzo przepraszam za zamieszanie i zycze wszystkich uczestnikom wygranej!

Przykro mi to słyszeć :( 

No to czekamy do poniedziałku na ostatniego chętnego.

Napisano (edytowany)
Dnia 1.07.2022 o 15:18, iFi Audio napisał:

Przykro mi to słyszeć :( 

No to czekamy do poniedziałku na ostatniego chętnego.

Witajcie, trochę spóźniony, a w dodatku 1szy post, ale czy jest szansa jeszcze na załapanie się do testów? :) 

Edytowano przez Horadric
Napisano

Gratulacje @lpomis!

Twoja recenzja była świetna. Na pierwszy rzut oka oprawa robi wrażenie. To zwraca uwagę, ale nie jest to wszystko. @FromBorg i @Arko55 Deptali Ci po pietach, ale to co zadecydowało o Twoim zwycięstwie to bardzo dobra spójność i łatwość w czytaniu Twojego tekstu.

Jeszcze raz gratulacje!

@lpomis - Zen One Signature

@FromBorg - 20% zniżki na zakupy w Audiomagic

@Arko55 - 20% zniżki na zakupy w Audiomagic

Napisano

Ale numer, no zrobiliście mi dzień @iFi Audio. Co mogę napisać - po prostu bardzo się cieszę! iFi zajmie dumne miejsce w moim drugim systemie i zastąpi wbudowany przetwornik w Audiolabie :)

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę i za miłe słowa :)

Napisano
39 minut temu, lpomis napisał:

Co mogę napisać - po prostu bardzo się cieszę! iFi zajmie dumne miejsce w moim drugim systemie i zastąpi wbudowany przetwornik w Audiolabie

No i z tym " drugim" przegiąłeś . Zrobi się reasumpcję i ....... @iFi Audio to kiedy ma być ta przesyłka ? :)

Gratulacje Wojtek , ciężko mi to przechodzi przez gardło i ręka mi się trzęsie jak to piszę, ale byłeś bezapelacyjnie najlepszy !

Napisano
1 godzinę temu, lpomis napisał:

Ale numer, no zrobiliście mi dzień @iFi Audio. Co mogę napisać - po prostu bardzo się cieszę! iFi zajmie dumne miejsce w moim drugim systemie i zastąpi wbudowany przetwornik w Audiolabie :)

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę i za miłe słowa :)

Graty! Dobra robota

Napisano
3 godziny temu, iFi Audio napisał:

Gratulacje @lpomis!

Twoja recenzja była świetna. Na pierwszy rzut oka oprawa robi wrażenie. To zwraca uwagę, ale nie jest to wszystko. @FromBorg i @Arko55 Deptali Ci po pietach, ale to co zadecydowało o Twoim zwycięstwie to bardzo dobra spójność i łatwość w czytaniu Twojego tekstu.

Jeszcze raz gratulacje!

@lpomis - Zen One Signature

@FromBorg - 20% zniżki na zakupy w Audiomagic

@Arko55 - 20% zniżki na zakupy w Audiomagic

Chciałbym tylko dodać, że tuż za podium był @seba3002

Nie pytajcie skąd wiem, wczoraj już gratulowałem Organizatorowi :)