nixon Napisano 27 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2022 Witam. Szukam kabla coaxialnego do podłączenia Blusound Node ze wzmacniaczem Rotel 1592 mk2. Nie wiem jaki ma wpływ na jakość przy takim zestawie. Możecie mi coś polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Nie wiem jaki masz budżet , wg. mnie najprostszy kabel byleby miał 75 Ohm wystarczy. Jaką długość potrzebujesz ? Jesteś z Łodzi ja również , może coś wyskrobię z własnych zapasów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Jestem z Łodzi chociaż obecnie mieszkam poza. Czytałem trochę o tych kablach i podobno mają spore znaczenie Dużo osób poleca Purist Audio Design Genesis. Muszę pomyśleć czy kupić zwykły i tani kabelek czy zainwestować mocniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 3 godziny temu, nixon napisał: Jestem z Łodzi chociaż obecnie mieszkam poza. Czytałem trochę o tych kablach i podobno mają spore znaczenie Dużo osób poleca Purist Audio Design Genesis. Muszę pomyśleć czy kupić zwykły i tani kabelek czy zainwestować mocniej Nie wystarczy kupić dobry. Najważniejsze żeby się wpasował w Twój tor - zapewnił równowagę tonalną. PAD Genesis to może być przesada (zbyt wysoka półka) do łączenia Rotela ze streamerem. Zacznij od tańszych modeli. PAD Vesta, Audiomica Vandini Transparent, Chord Clearway / Chord Shawline, Ricable Magnus Coaxial / Ricable Dedalus Coaxial. W przedziale 500-1000 zł. masz już spory wybór i świetną jakość. Wypożycz kilka z lokalnego salonu - niedaleko łodzi masz np. @Q21. A w razie czego - wypożycz wysyłkowo. Sprawdź, czy bardziej pasuje Ci jaśniejsze, czy ciemniejsze brzmienie. Jeśli nie usłyszysz znaczącej różnicy - nie przepłacaj. Daj znać, jak posłuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Miałem wziąć Chord Clearway. Oprócz tego kabla zostaną mi do kupienia kable głośnikowe i te już na pewno będę testował. Tutaj trochę mi się nie chciało Zamówiłem PAD Genesis ale w dobrej cenie Pewnie nie za bardzo będę mógł o nim napisać bo nie będę miał porównania. Chociaż może z czasem jeszcze coś się pobawię w zmiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Genesis to dobry kabelek, sam go długo używałem, testowany cyfrowy Neptun był lepszy, ale nie warty dopłaty. A swoja drogą, tak jak pisze Rafał bez porównania z innymi nie wiesz który lepiej by się sprawdził u Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 (edytowany) 13 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Genesis to dobry kabelek, sam go długo używałem, testowany cyfrowy Neptun był lepszy, ale nie warty dopłaty. A swoja drogą, tak jak pisze Rafał bez porównania z innymi nie wiesz który lepiej by się sprawdził u Ciebie. Wiem ,że powinienem sprawdzić. Może kiedyś jeszcze będę próbował coś zmienić. Tutaj już w ślepo celowałem ale chyba tez w dobry produkt.Teraz jak już będę miał komplet jeśli chodzi o sprzęt to zostaną mi kable głośnikowe które już zamierzam testować. Później z czasem może zacznę kombinować z usprawnianiem sprzętu. Edytowano 28 kwietnia 2022 przez nixon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 Mam trochę metrów tego przewodu. Mogę polutować cyną ze srebrem i miedzią. Jak chcesz. Przewód neutralny. https://nostromo.audio/pl/kable-i-akcesoria-cyfrowe/107-kabel-do-połączeń-cyfrowych-1m-extra.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 56 minut temu, 1Ender napisał: Mam trochę metrów tego przewodu. Mogę polutować cyną ze srebrem i miedzią. Jak chcesz. Przewód neutralny. https://nostromo.audio/pl/kable-i-akcesoria-cyfrowe/107-kabel-do-połączeń-cyfrowych-1m-extra.html Zamówiłem już kabelek. Póki co pewnie temat będzie do zamknięcia chociaż może jeszcze kiedyś wrócę jeśli uda mi się porównać ten zakup z czymś innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 34 minuty temu, nixon napisał: Zamówiłem już kabelek. Póki co pewnie temat będzie do zamknięcia A po co zamykać. Napisz tu potem o kablach głośnikowych. Dobrze, że zostawiłeś je sobie jako zmienną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 28 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 To możecie polecić mi coś od siebie jeśli chodzi o kable głośnikowe. Rotel 1592mk2 i Bowers and Wilkins 702 s2. Pewnie za jakieś 3-4 tygodnie coś będę zamawiał. Teraz muszę namierzyc kilka modeli a później gdzieś je wypożyczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2022 (edytowany) 16 minut temu, nixon napisał: To możecie polecić mi coś od siebie jeśli chodzi o kable głośnikowe. Rotel 1592mk2 i Bowers and Wilkins 702 s2. Pewnie za jakieś 3-4 tygodnie coś będę zamawiał. Teraz muszę namierzyc kilka modeli a później gdzieś je wypożyczyć Rotela z Bowersami Topy chyba łączą AQ Rokets 33, 44, wyżej nie ma sensu. Jaki budżet na głośnikowe? P.S. Z nierogich coaxiali fajny był Profigold PGD4000. Edytowano 28 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Top Hifi właśnie nie mają wielkiego wyboru jeśli chodzi o kable. Budżet w okolicy 2tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 23 minuty temu, nixon napisał: Top Hifi właśnie nie mają wielkiego wyboru jeśli chodzi o kable. Budżet w okolicy 2tys. Ale ja nie pisałem, że mają duży wybór kabli różnych producentów, tylko, że łączą Rotela z B&W przewodem AQ Rockets 44, czy też 33. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Ale ja nie pisałem, że mają duży wybór kabli różnych producentów, tylko, że łączą Rotela z B&W przewodem AQ Rockets 44, czy też 33. Wiem ,że oni tak łączą ale właśnie przez słaby wybór kabli będę ich szukał w innym miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 36 minut temu, nixon napisał: Wiem ,że oni tak łączą ale właśnie przez słaby wybór kabli będę ich szukał w innym miejscu. Chodzi o to byś spróbował Rocket 44 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Z Top Hifi do tego zestawu miałem elac reference sensible speaker cables. Może spróbuję jeszcze od nich Rocket. Trochę sporo liczą za konfekcjonowanie bananami. W przypadku Rocket 44 jest to 800zl . Z tego względu wydaje mi się, że mogę znaleźć lepsze kable taniej. Mimo wszystko może sprawdzę. Musiałbym w jednym czasie zorganizować sobie kilka modeli kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 13 minut temu, nixon napisał: Top Hifi do tego zestawu miałem elac reference sensible speaker cables. Może spróbuję jeszcze od nich Rocket. Trochę sporo liczą za konfekcjonowanie bananami. W przypadku Rocket 44 jest to 800zl Ale w tych 8 stówach chyba jest koszt bananów Audioquest SureGrip 300 BFA, bo zazwyczaj te są proponowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 21 minut temu, DiBatonio napisał: Ale w tych 8 stówach chyba jest koszt bananów Audioquest SureGrip 300 BFA, bo zazwyczaj te są proponowane. Razem z bananami. Może spróbuję je wypożyczyć chociaż jakieś 2 miesiace temu był z tym problem .Ogólnie ten model jest dobrze oceniany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 Dobrze, że nie napisałem jako pierwszy bo tu jakieś celebryckie propozycje lecą i bym się wygłupił . Miałem zaproponować coś na miedzi monokrystalicznej np Neotech NEI 3005. I za 2 stówy byś się po gospodarsku wyrobił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 6 minut temu, Wito76 napisał: Dobrze, że nie napisałem jako pierwszy bo tu jakieś celebryckie propozycje lecą i bym się wygłupił . Miałem zaproponować coś na miedzi monokrystalicznej np Neotech NEI 3005. I za 2 stówy byś się po gospodarsku wyrobił. Właśnie jestem z tych nie do końca normalnych. Jakoś mam tak ,że kiedy wydam więcej to bardziej mnie cieszy Tutaj planuje wydać na kabel głośnikowy około 10 % wartości sprzętu więc to chyba też nie będzie jakimś przegięciem. Tak czy inaczej przed zakupem mam w planach mocniej przetestować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 17 minut temu, nixon napisał: Właśnie jestem z tych nie do końca normalnych. Jakoś mam tak ,że kiedy wydam więcej to bardziej mnie cieszy Wiedz ze właśnie jesteś z tych Normalnych - bo to normalne zachowanie przy wydawaniu grosza. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 29 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2022 18 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Wiedz ze właśnie jesteś z tych Normalnych - bo to normalne zachowanie przy wydawaniu grosza. 👍 Często przesadzam ale jakoś tak mam. Generalnie dopóki nie mogę kupić tego co chcę to wolę nie kupować nic bo wiem ,że i tak mnie to nie będzie cieszyło.. Więc albo kupuje dobrze albo wcale Najgorsze ,że w tym podejściu przydałby się mocniejszy portfel od tego ,który posiadam ale charakteru nie zmienię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 Dnia 28.04.2022 o 12:28, Rafał S napisał: PAD Genesis to może być przesada (zbyt wysoka półka) Absolutnie nie. Mam taki kabel wlasnie ze streamera do preampa lampowego. Genesis to fajny bezpieczny kabel, powiedzialbym ze jest muzykalny przestrzenny bez ostrosci. Bardzo uniwersalny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 1 maja 2022 Udostępnij Napisano 1 maja 2022 To ja dopisze że w przypatku obecnie testowanego transportu sieciowego przez jego styl grania wracam do PAD Genesis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts