misiekx Napisano 23 czerwca 2024 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2024 Zdrowie jest najważniejsze to oczywiste. Nie można też się zapuścić 😉, ale nie róbmy z liczenia kcal. i ćwiczeń religii. Każde hobby, pasja kiedy za dużo o tym mówimy, myślimy poświęcamy większość czasu lub nawet zaniedbujemy inne rzeczy przeradza się w obsesję,a to już jest niezdrowe. Widzę to po niektórych komentarzach. Jeszcze raz, zdrowie najważniejsze ale nie dajmy się zwariować. W życiu są ważniejsze rzeczy niż liczenie kalorii i idealny wygląd. Przyjemności w tym i smaczny posiłek też są ważne. I żeby nie było, sam z 95 kg schudłem do 73kg. Wagę utrzymuję na tym poziomie + - 2kg. bez efektu jojo. Pozdrawiam 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 września 2024 Udostępnij Napisano 6 września 2024 @Adi777 Żyjesz ? Czy już tak przypakowałeś że maluczkimi nie gadasz ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 września 2024 Udostępnij Napisano 6 września 2024 3 minuty temu, tomek4446 napisał: @Adi777 Żyjesz ? Czy już tak przypakowałeś że maluczkimi nie gadasz ? A może zakochał się 😃. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 września 2024 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2024 @tomek4446 Żyję, żyję 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 września 2024 Udostępnij Napisano 24 września 2024 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Żyję, żyję Super !!! Bo wiesz , my tu nie śpimy po nocach ...... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 września 2024 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2024 Haha, jasne 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 Sezon w pełni. 3 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 Poproszę o połowę😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 Weź to teraz oczyść i przebierz 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 36 minut temu, Wing0 napisał: Sezon w pełni. Czego to ludziska z nudów nie robią Zawsze podziwiałem grzybiarzy. Z tym trzeba się urodzić. Mnie nawet jak by taki borowik kopnął w dupę , to i tak bym nie wiedział gdzie jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 54 minuty temu, RLC2 napisał: Weź to teraz oczyść i przebierz 😉 Ja od razu w lesie wstępnie ogarniam żeby nie wozić robaczywych, ale o dziwo na tyle zebranych 2 sztuki miały robaczywe korzenie. Oczywiście z kolegami zbiory, sam bym nie przejadł to i tak bardziej ich zabrałem na grzyby bo ja mam dość w tym sezonie ;). PS a ja uwielbiam robić przy grzybach 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 1 godzinę temu, Rega napisał: Poproszę o połowę😉 Większość rozdane, szwagier już tam suszy i marynuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 Dobra, dobra. Kazde tłumaczenie jest dobre , aby nie podzielić się z kolegą😉😋. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 (edytowany) A ja dziś na rydzach byłem, nie za dużo, ale na niedzielny obiad w sam raz. Rydze.heic Edytowano 6 października 2024 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 października 2024 Udostępnij Napisano 6 października 2024 Piękne rydze. U nas dopiero pojedyncze. Opieńki sypnęły za to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 października 2024 Udostępnij Napisano 15 października 2024 (edytowany) Na południowym zachodzie, dość nisko nad horyzontem widać nawet gołym okiem przepiękną kometę. Zapowiada się ładna pogoda w tym tygodniu, więc może warto wyjść na zewnątrz, zaadaptować wzrok i spojrzeć w górę (byle nie za bardzo 🙃. Taka okazja statystycznie zdarza się raz na kulkanaście lat. Choć ostatnia w 2020 była nawet jaśniejsza. Ale obliczenia wskazują, że ta już nigdy nie wróci. Edytowano 15 października 2024 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2024 Czy Mikołaj o Was pamiętał? Dla mnie przyniósł coś takiego😀 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2024 Ladne. I przydatne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Chciałbym coś Wam sprezentować. Zainwestowałem czas, by znaleźć. Nie liczę na duży zwrot. Dajcie znać proszę, kiedykolwiek, czy warto było. https://youtu.be/66sEkpNP4yc?si=3t8tXk__8EjWoQaD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, AudioTube napisał: Chciałbym coś Wam sprezentować. Adam facet ma racje. To co mówi nie jest niczym nowym , czy odkrywczym dla osób ćwiczących. Bieg , rower , siłownia to stałe zmaganie z układem nerwowym i jego adaptacja do nowych wyższych celów. W tym filmie jest jeden element , który mnie zastanowił. Pada sugestia , że najbardziej optymalny jest trening , gdy pościmy. Może tak , ale zdarzyło mi się być parę razy na czczo na treningu i spadek formy mam odczuwalny. Nad tym bym się zastanowił. Do każdego wysiłku potrzebna jest energia czerpana z organizmu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Ciekawe. Gdyby jeszcze powiedzial co minimum trzeba by robic, jak dlugo lub jakie cwiczenia sa wymagane, by uznac ten 30 dniowy okres za udany. W kazdym razie interesujace. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Pada sugestia , że najbardziej optymalny jest trening , gdy pościmy. Krótko jak się da, ale nie krócej, jak sugeruje Einstein. Ten gość był znakomitym dziesięcioboistą. Znaczy się topowym atletą. „Dzisiaj” wymądrza się i podobno ma papiery na topowego lekarza, doradcę, coacha. To co mówi, to to, czego w tv/gazetki running/atleta itp nie usłyszymy. „Dzisiaj” Ufam, że po kilku, może jednym jego wykładzie każdy zrozumie co to insulina, leptyna, grelina i hormony stresu. Po naszemu cukrzyca, sytość, głód, bóle, depresje, burnouty itp i korzystne/niekorzystne „denerwowanie się, przejmowanie”. Do tego odchudzanie, brak efektu jojo, dobra jakość życia. Krócej już nie mogę🤪 I tam pada termin - post. Dziękuję, że o tym piszesz, fajnie, że coś tam zaiskrzyło. Dziś wstałem o 8, bo chciałem. Zjadłem pierwszy posiłek o 15tej, bo do tej godziny byłem nasycony. I choćbym zobaczył michę lodów, mamusi torcik czy świeżutkie pączki, to nic mnie nie ruszy. Ślina nie skapnie. A wczoraj ostatnia micha o 18tej. Dzisiaj interwały na zwykłym vader fiets/NL miałem interwały. No tak wiesz. Na 180-190 tętno. Kilkanaście sekund i 5 razy. Potem 1200mtr powolutku na basenie freestylem. Do sklepów/rower. Stretchingu nie liczę, taśm oporowych i kilkunastu podciągam także. Namawiam Was wszystkich, a niech choć jeden z Was obejrzy, potem spróbuje co ten gość z filmiku na więcej do powiedzenia jest dubbing. Tylko 20, czasem 30 minut. Zamiast trzymania w łapach telefonu i otwartego forum Audio. A zaczną się dziać cuda. Ps. Tomek, z tym postem i treningiem w tym konkretnym filmie, nie ujął tego o czym ja tu najkrócej jak się dało naskrobałem. 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Gdyby jeszcze powiedzial co minimum trzeba by robic Artur, by wydarzyły się dobre rzeczy, potrzebna Twoja odwaga, a na samym początku podjęcie decyzji. U mnie trwało to sekundę. Podjąłem decyzję, by stać się szczęśliwym. I każdego dnia powtarzałem, tak z 10 razy. Resztę z pomocą intuicji, doświadczenia, wiedzy, dyscypliny dorwałem w swoje łapy. I każdego dnia klepię się po ramieniu z dumy. Artur, gdy podejmiesz decyzję, reszta potoczy się praktycznie sama. I znajdziesz ćwiczenia i będziesz wiedział co robić, by życie stało się proste jak drut. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Dokladnie. Ja decyzje o zmianie podjalem bardzo szybko, jednak mialem dobry powod. Wysokie cisnienie. Decyzja, jak piszesz to poczatek.Potem trzeba jeszcze trwac przy postanowieniach i realizowac co sie zaplanowalo, z wyraznym celem. Ja jak narazie sie szczesliwym nie czuje, ale udalo mi sie od 2020 chyba, wytrwac przy postanowieniu, ze bede cwiczyl , juz teraz raz w tygodniu, musze sie czasem zmuszac ale daje rade. Sprawniejszy, bez zadyszki przy zawiazywaniu sznurowek. Taki byl plan.😁 Edytowano 3 godziny temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, AudioTube napisał: Tomek, z tym postem i treningiem w tym konkretnym filmie, nie ujął tego o czym ja tu najkrócej jak się dało naskrobałem. Sam przekaz jest jak najbardziej ok. Nie sądzę , by po obejrzeniu tego filmu wszyscy nagle ruszyli z kanap. Niestety pewne złe / a zwykle te złe nawyki są przyjemne/ przyzwyczajenia uległy zmianie. Przecie dzisiaj mnie nic nie boli , a i do nosa palcem trafiam , więc po co ? Ludziska reagują dopiero wtedy gdy są na dnie , lub z ręką w nocniku. Po za mną nikt , powtarzam nikt z moich naprawdę licznych znajomych i przyjaciół nie ćwiczy. Dlatego tak ważne jest wpojenie ruchu młodemu pokoleniu , a z tym jak słyszę jest ciężko. Nie wierzyłem , gdy koleżanka ostatnio mi powiedziała , że 1/3 dziewczyn w szkole jej córki jest zwolniona z WF-u ....... przez mamusie. A powód ? Bo dziewczyny się śmieją , bo nie stać córki na markową bieliznę i się wstydzi , bo się spoci i przeziębi , a jest chorowita ... Tak wiem , że to koszmar, ale tak jest. A że ćwiczenia coś dają koronnym przykładem jest @Adi777 Przypakował i już się z maluczkimi nie zadaje 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Dokladnie, jak piszesz, bez powodu lub przymusu( choroba na przyklad) czlowiek nic nie zrobi. Oczywiscie sa wyjatki, ale to chyba odstetek populacji. Potem sie budza z reka w nocniku, co jeszcze nie jest takie zle, dopuki ta reke jest czas z tego nocnika wyciagnac. Czasem jest jednak za pozno. Edytowano 3 godziny temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts