Nowy75 Napisano 17 czerwca Napisano 17 czerwca 6 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: że chyba za bardzo opisujesz swoje prywatne sprawy na publicznym forum. Ale rob jak uważasz... Widać, że Artur nie traktuje forum tylko jako audio chwalawki. I być może, niektórzy forumowi koledzy kibicują mu bardziej w powrocie do normalności niż osoby z bezpośredniego otoczenia. @Artur Brol jak już jest stała robota i dochód ,to i reszta się poukłada😁 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 17 czerwca Napisano 17 czerwca Dokladnie. Strach ma wielkie oczy, ale w końcu wszystko na swoje tory wraca. Nie jest to łatwe, napewno czasochłonne i stresujące. Nagroda jednak jest tego warta. 😏 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 10 sierpnia Napisano 10 sierpnia Sporo robaczywych, ale sezon uważam za rozpoczęty ;). 4 3 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 11 sierpnia Napisano 11 sierpnia 22 godziny temu, Wing0 napisał: Sporo robaczywych, ale sezon uważam za rozpoczęty ;). W środę byłem z żonką, tam gdzie zawsze jezdzimy. Niby w lesie wilgotno, a grzybów kompletnie nie było. Widzieliśmy tylko parę purchawek i ze 3 psiaki. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 11 sierpnia Napisano 11 sierpnia 7 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Niby w lesie wilgotno, a grzybów kompletnie nie było. Na pogórzu były grzyby już że 3-4 tyg temu i nas w świętokrzyskiem dopiero z tydzień także i dalej ruszy. Ale narazie robaczywych sporo jest. Sezon rusza dopiero 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Wróciłem z Bułgarii i powiem Wam , że warto pojechać. Jest blisko , 1 godzina 40 minut lotu, czyli tyle ile zimą wracałem z roboty do domu Dlaczego warto ? Będąc tam i zwiedzając Bułgarię po za szlakami turystycznymi z osobą mieszkającą tam od 8 lat zdałem sobie sprawę , jak wiele zbędnych nakazów , zakazów mamy w naszym kraju. Ten kraj po obaleniu komuny , pozostawił sobie trzy jej elementy. Obywatel musi mieć : tanie mieszkanie / 3 lata przy średniej pensji bez kredytu , czynszu w Bułgarii nie ma / , tanie jedzenie i szybki dostęp do służby zdrowia / wizyta u specjalisty 2 dni , operacja do dwóch tygodni/. Bułgar musi mieć kontrolę nad własną kasą , więc z założenia nie ufa bankom i forsę trzyma w skarpecie. Praktycznie nie istnieją płatności elektroniczne , karty , przelewy i takie tam. Ma to związek z tym , że jak Bułgar nie wpłaca do banku to bank nie ma czym obracać i aby się utrzymać wprowadza opłaty na wszystko ,czyli wypłaty z bankomatów , płacenie kartą , przelewy i w końcu prowadzenie samego konta. A Bułgar nie lubi jak ktoś mu coś zabiera Nie ma praktycznie faktur elektronicznych , nadal blankiet i długopis to podstawa. A tak w ogóle, to zdobycie f-ry za cokolwiek łatwe nie jest o ile w ogóle możliwe. To samo dotyczy umowy o pracę , takie coś to tylko w firmach zagranicznych prowadzących działalność na terenie Bułgarii. Nie opłat za przesył wody, czy prądu. Jak masz na licznikach zero , to płacisz zero Prąd jest śmiesznie tani , bo mają elektrownię atomową / druga w budowie/ , potężne farmy wiatrowe / nie przejęli się za bardzo ekologią i walnęli na Via Ponica , czyli trasie przelotu ptaków/ , największy w Europie magazyn prądu. Wśród społeczeństwa nie ma polityki , podziałów politycznych i tego wszystkiego co tak podzieliło nas. Średnio Bułgar zarabia 700-1000 euro , ale siła nabywcza pieniądza w Bułgarii jest dużo wyższa niż w Polsce. Nie ma pędu do Supermarketów , których jest jak na lekarstwo , bo mini ryneczków , czy przydrożnych straganów jest wszędzie mnóstwo , tam nikogo nikt nie ściga , że sprzedaje własne płody rolne. Bułgar nie ma parcia na nowy samochód , telefon , pralkę .... jak coś działa, to po co zmieniać. Mógłbym tak długo , ale na koniec pochwalę się, że na wyjeździe wziąłem udział w zawodach strzeleckich i ...... zająłem pierwsze miejsce. W Polskim Wojsku to jednak szkolili 5 2 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wychodzi na to, że oprócz audio jestem genetycznym Bułgarem... 😁 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, michaudio napisał: Wychodzi na to, że oprócz audio jestem genetycznym Bułgarem... 😁 Zapomniałem dodać , że Bułgar nie cierpi pracować Ale i ten problem rozwiązali. Mieszka w Bułgarii ponad pół miliona Turków , których Bułgarzy co prawda nie darzą sympatią / 500 lat trwała okupacja/, ale to Turcy tworzą trzon gospodarki , bo są o dziwo pracowici i mają głowę do interesów i się kręci Przejeżdżaliśmy przez wsie, czy miasteczka gdzie jedynym językiem jest turecki , a bułgarskiego nikt nie zna 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No i teraz wiadomo,gdzie pan Tomasz zaginął 😁 Taka refleksja mnie naszła, że byliśmy podobno najweselszym barakiem komunizmu,bo każdy komunę olewał,a teraz mamy chyba najwięcej obywateli mentalnych komunistów wśród państw byłego bloku wschodniego . Taki paradoks😁 @tomek4446 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu @tomek4446 jeszcze ważne pytanie,z czego było strzelane i jaki dystans? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 minut temu Napisano 17 minut temu 3 minuty temu, Nowy75 napisał: jeszcze ważne pytanie,z czego było strzelane i jaki dystans? No to chwalimy się dalej 54 zawodników , 20 metrów , pozycja stojąca / strzelałem tak kiedyś tylko z pistoletu , z broni długiej nigdy / , wiatrówka ,ale jakaś wypasiona kompozyt, czy cóś. Jestem praworęczny, ale celuje z lewego oka. Tak to wyglądało Odpisz, cytując
Recommended Posts