gienas Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 4 minuty temu, audiowit napisał: No wiesz, mówienie z pełnymi ustami też jest nietaktem... oglądanie przemielonego jedzenia może być nieapetyczne dla kogoś innego. Ale widocznie też Ci to nie przeszkadza. Przełykam i odpowiadam lub tylko skłonem głowy dziękuję . Czepiacie się szczegółów, a całokształt ginie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 30 minut temu, gienas napisał: @DiBatonio faktycznie dziwny, skoro zamiast znajomych odwiedzasz galerię. Ja mam znajomych i ich odwiedzam i to o ich drzwiach piszę... Taaaaa... A wszyscy Twoi znajomi mają drzwi na oścież otwarte, jasssne. Brawo! P.S. Nie nie chadzam po galeriach handlowych, to był tył,o przykład, czasem bywam jak coś potrzebuje zanabyć. 25 minut temu, audiowit napisał: Ale jeśli panie schodzą po schodach, to Ty powinieneś iść pierwszy Oczywiście, moja pani nawet drzwi otwiera przede mną. Można? No można.😏 Edytowano 29 lipca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 To co w tym wątku teraz się czyta wiele wyjaśnia odnośnie sytuacji na forum :). 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 2 minuty temu, Wing0 napisał: To co w tym wątku teraz się czyta wiele wyjaśnia odnośnie sytuacji na forum :). Być może. Zapytam tylko, jak witasz się z kobietą, kto pierwszy wyciaga dłoń do powitania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 A ja chodzę do galerii, kiedy chcę obejrzeć jakąś wystawę. Np twórczości jakiegoś malarza. Od jakiegoś czasu, przyjęło się, galerią nazywać dom towarowy lub zlepek wielu różnych sklepów w jednym budynku. Z prawdziwą galerią ma to niewiele wspólnego. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 2 minuty temu, Rega napisał: A ja chodzę do galerii, kiedy chcę obejrzeć jakąś wystawę. Np twórczości jakiegoś malarza. Od jakiegoś czasu, przyjęło się, galerią nazywać dom towarowy lub zlepek wielu różnych sklepów w jednym budynku. Z prawdziwą galerią ma to niewiele wspólnego. Dokładnie Romku, dlatego napisałem i poprawiłem się, chodziło mi o galerie handlową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 11 minut temu, Wing0 napisał: To co w tym wątku teraz się czyta wiele wyjaśnia odnośnie sytuacji na forum :). dokładnie te szczegóły 🤣 8 minut temu, DiBatonio napisał: Zapytam tylko, jak witasz się z kobietą, kto pierwszy wyciaga dłoń do powitania? To zależy od sytuacji - czy Ty przyszedłeś czy ona, czy Ty jesteś przedstawiany czy ona -> najprościej Wciąłem się, wiem ale co tam Edytowano 29 lipca 2023 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 20 minut temu, DiBatonio napisał: Być może. Zapytam tylko, jak witasz się z kobietą, kto pierwszy wyciaga dłoń do powitania? Klękam i całuję A tak poważniej. Nie bywam w takich sytuacjach. W mojej opinii nie do końca dobrze to świadczy kiedy kobieta od tak na przywitanie w pracy rękę do Ciebie wyciąga. Dawniej wiadomo jak były czasy gdy kobiety całowało się w rękę był taki gest z ich strony ale ręką ułożona inaczej. Dziś nie wydaje mi się w dobrym smaku by powiedzmy Dama wyciągała rękę do przyklepania piony... Jeśli natomiast się to zdarza nie wypada od tak olać tematu i jeśli nie jest to kobieta godna ucałowania ręki uważam że powinno się ją uścisnąć z wyczuciem oczywiście nie jak kowalową Edytowano 29 lipca 2023 przez Wing0 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 1 minutę temu, gienas napisał: To zależy od sytuacji - czy Ty przyszedłeś czy ona, czy Ty jesteś przedstawiany czy ona -> najprościej Nie, sytuacja nie ma znaczenia w tym wypadku. 1 minutę temu, Wing0 napisał: Klękam i całuję W stópki? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 6 minut temu, DiBatonio napisał: Nie, sytuacja nie ma znaczenia w tym wypadku. W stópki? 😁 Jak ładne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 1 minutę temu, Wing0 napisał: Jak ładne Jak ładne, to warto, nawet wylizać w konkretnej sytuacji😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Jak ładne, to warto, nawet wylizać w konkretnej sytuacji😏 Oj to już nie wchodzę w Twoje upodobania 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 1 minutę temu, Wing0 napisał: Oj to już nie wchodzę w Twoje upodobania 😜 Lepiej nie wchodź, bo mógłbyś się zdziwić, a trochę tego jest.... 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 To już wiem jakie święto najbardziej lubisz ;). Wielki Czwartek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) DiBatonio, idziesz przodem schodząc ze schodów, bo gdyby Pani miała zamiar spaść, to uratowałbyś ją. Na tej samej zasadzie nie wpuszczasz kobiet przodem do pomieszczen/miejsc gdzie mogą Was spotkać niespodzianki. Dibatonio ma rację. Zawsze pierwsza podaję rękę kobieta. 1 godzinę temu, gienas napisał: Przełykam i odpowiadam lub tylko skłonem głowy dziękuję . Czepiacie się szczegółów, a całokształt ginie... To nie są szczegóły. To bardzo ważne zachowania zarówno w życiu codziennym, towarzyskim i służbowym. Nie wspomnę o dyplomacji, gdzie ten język czasem może doprowadzić do wojny lub ustanowienia pożądku na następne dziesięciolecia:) Edytowano 29 lipca 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Heheh Witek po tych cyrkach z pseudofeminizmem to wszystko już nie jest takie czytelne jak kiedyś. Często już to co się ma w spodniach czy w sukience (jak było w pewnej piosence;) nie określa kto jest kim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 32 minuty temu, audiowit napisał: DiBatonio, idziesz przodem schodząc ze schodów, bo gdyby Pani miała zamiar spaść, to uratowałbyś ją. Na tej samej zasadzie nie wpuszczasz kobiet przodem do pomieszczen/miejsc gdzie mogą Was spotkać niespodzianki. Rzadko chadzam schodami😁 Tym bardziej rzadziej zdarza się, by iść w towarzystwie, tym bardziej kobiet. Kobietę zawsze wolę puszczać przodem, właśnie ze względu na te niespodzianki😆 6 minut temu, Wing0 napisał: Heheh Witek po tych cyrkach z pseudofeminizmem to wszystko już nie jest takie czytelne jak kiedyś. Często już to co się ma w spodniach czy w sukience (jak było w pewnej piosence;) nie określa kto jest kim A dziwisz się, że w obecnych czasach te cechy się zacierają? Od kiedy internet spowszechniał i wylęgło się serwisów społecznościowych, jak grzybów po deszczu, czego oczekiwać? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 11 minut temu, Wing0 napisał: Często już to co się ma w spodniach czy w sukience (jak było w pewnej piosence;) nie określa kto jest kim No i całe szczęście. Najważniejsze jest utożsamianie się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 46 minut temu, audiowit napisał: Dibatonio ma rację. Zawsze pierwsza podaję rękę kobieta. Świadome kobiety o tym wiedzą, ale jest wiele takich, które niestety nie. W pracy mam kolesia, który jak tylko pojawi się kobieta w gronie mężczyzn on jedyny i pierwszy wyciąga dłoń. Za każdym razem mam bekę, bo też jest z tych yyyhmmmm.... Na szczęście, coraz więcej młodych dziewczyn ma tę świadomość i wie jak się zachować w towarzystwie(mężczyzn lubmieszanym), to one pierwsze wyciągają rękę na powitanie.😉 Edytowano 29 lipca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Z tym utożsamianiem się, to żartowałem oczywiście. Słyszeliście o Karen White? To przechodzi moje pojęcie. Tak samo w sporcie. Na przykład Lia Thomas. Każdy wie, że ogólnie faceci są silniejsi od kobiet, bo tak po prostu jest, a tu takie cyrki. Patola. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 O tej od książek dla kobiet? https://www.karen-white.com/about/ Wiem, Tobie chodzi o tę Karen White 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 5 minut temu, DiBatonio napisał: O tej od książek dla kobiet? Nie, to nie ta. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-26/szkocja-transseksualny-gwalciciel-uwaza-ze-jest-kobieta-zona-chce-trafic-do-wiezienia-dla-kobiet/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 16 minut temu, Adi777 napisał: Tak samo w sporcie. Na przykład Lia Thomas. Każdy wie, że ogólnie faceci są silniejsi od kobiet, bo tak po prostu jest, a tu takie cyrki. Patola. To akurat jest nie fair, była/ł chyba jeszcze taka/ki biegaczka. 1 minutę temu, Adi777 napisał: Nie, to nie ta. No to jest ich więcej 😉😁😁😁 https://www.dailymail.co.uk/news/article-6169813/Rapist-Karen-Whites-ex-girlfriend-says-gender-change-sham.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 Z tego co widzę, to nie był tylko jeden taki przypadek. Ubiegłeś mnie. Najśmieszniejsze jest to, że przez niektórych możesz zostać nazwany transfobem czy rasistą myśląc w ten sposób. Tak naprawdę to nie jest śmieszne, tylko tragiczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 29 lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 lipca 2023 (edytowany) 11 minut temu, Adi777 napisał: Tak naprawdę to nie jest śmieszne, tylko tragiczne. Zależy jak na to spojrzeć i z czyjego punktu widzenia. Dziś wielu ściganych przestępców podejmuje takie dycyzje, mają motyw. Inni czują się odmiennie od urodzenia, a że medycyna i nauka dziś pozwala na takie zmiany, to korzystają. Nic mi do tego. Edytowano 29 lipca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts