Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, audiowit napisał:

Nie, slucham muzyki. Ale skoro już tu jesteś to wymyśliłem kilka sposobów na ochronę przed indukcją.

Żarcie z tego smakowało jak z mikrofali albo muzyka z D klasy, ale wdzianka fajne, musi Ci być wygodnie przy gotowaniu :) 

Napisano

Zamówiłem bilecik weekendowy.

8 minut temu, AudioTube napisał:

Żałuję, ponieważ rok temu w 3-4 pokojach byłem sam jak palec i nawet vinyli posłuchałem w spokoju.

To chyba mała frekwencja musiała być?

Napisano
3 minuty temu, AudioTube napisał:

W sobotę luźno, warto było. Wziąłem kanapki a nie trzeba było. Broodje unox en bitterballen były lekker.

Tak sobie myślę, może warto by jakiś hotel znaleźć blisko? 

W sumie, to tylko 2 godziny jazdy, nie ma tragedii.

Napisano (edytowany)
18 minut temu, Artur Brol napisał:

na miejscu - zazwyczaj 2 tez

Co tak krótko? ;) Z tego co widzę, otwarte od 10 do 17. Tego iEAR nie kojarzę. Byłeś już na jakimś?

Edytowano przez Adi777
Napisano
4 godziny temu, Adi777 napisał:

Jak tam remoncik? 😉 Finito?

jasne , że finito !!! To znaczy będzie jak w ten weekend pomaluje salon / po polsku duży pokój :) / i meblarz zrobi wszystkie szafki do końca , a na razie jest chory. Będę miał z tym pokojem trochę zabawy , bo chcę zmienić układ sprzętu audio , a to niesie za sobą zdjęcie ze ścian kilku półek i obrazów , a więc szpachlowanie ścian itp. Mam na to wszystko 48 godzin i jestem optymistą :) Najgorzej , że mam na jednej ścianie tapetę i ona zostaje. Spoko , z zabezpieczeniem podczas malowania sufitu dam radę. Ale .... kładąc ją wymyśliłem sobie , że będzie po 5 cm odstępu między narożnikami pokoju. A teraz muszę pomalować te 5 cm ściany nie nachodząc farbą na tapetę. Mam oczywiście taśmę malarską , ale nie wiem czy na koniec nie zerwę jej razem z wierzchnią stroną tapety. No , nic , życie pokaże :) 

4 godziny temu, Adi777 napisał:

Wczoraj rozmawiałem z instalatorem wodno-kanalizacyjnym, będzie działał w przyszłym tygodniu. Posadzkarzy już zaklepałem, żeby nie czekać.

No , to już czas zacząć myśleć o wprowadzeniu się :) 

Napisano (edytowany)

Taśma malarska nie koniecznie mocna ale podstawa to krawędź tej taśmy przelecieć z paluszka akrylem rozwodnionym który jak zaschnie tworzy blokadę i farba nie podcieka pod taśmę . A wtedy taśma nie musi już dolegać na tapecie tylko sama krawędź . 

Albo z pędzelka Panie 1cm a reszta mały wałeczek 😉

Edytowano przez Dedal75
Napisano
6 godzin temu, tomek4446 napisał:

No , to już czas zacząć myśleć o wprowadzeniu się :) 

Dach jest, okna są, tylko łóżko wstawić 😁

Plus oczywiście jakiś sprzęt audio do słuchania muzyki ;)

Napisano

Chcę kupić opony zimowe i nie mogę się zdecydować. Miałam opony Continental, Dunlop, Pirelli i tych na pewno nie kupię po raz drugi.  Miałam Nokian i były świetne, ale czytam, że już nie są tak dobre, jak jeszcze parę lat temu, a poza tym nie mają homologacji BMW 😉.

Moje pytanie: kupić Michelin Alpin 5 (6?)  czy Bridgestone (LM005, LM001)? Nie mam siły wczytywać się w opisy i opinie, może ktoś ma to w małym palcu?

Napisano

Mieszkam w NL i często Vredestein uzywalem. Czy są lepsze od tych przez Ciebie wymienione?

Pojęcia nie mam. Możesz np ilość decybeli porównać itd.

Ja tam - ok, najtańszych nie kupuję - ale wychodzę z założenia że nawet te najdroższe nie pomogą,  jeśli szybkości się nie dostosuje do warunków.