marcinmarcin Napisano 9 września 2023 Udostępnij Napisano 9 września 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Nie, slucham muzyki. Ale skoro już tu jesteś to wymyśliłem kilka sposobów na ochronę przed indukcją. Żarcie z tego smakowało jak z mikrofali albo muzyka z D klasy, ale wdzianka fajne, musi Ci być wygodnie przy gotowaniu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 https://dutchaudioevent.nl @AudioTube, @Artur Brol - będziecie? Ja się przejadę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 W tym roku nie dojadę. Żałuję, ponieważ rok temu w 3-4 pokojach byłem sam jak palec i nawet vinyli posłuchałem w spokoju. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 Zamówiłem bilecik weekendowy. 8 minut temu, AudioTube napisał: Żałuję, ponieważ rok temu w 3-4 pokojach byłem sam jak palec i nawet vinyli posłuchałem w spokoju. To chyba mała frekwencja musiała być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 27 minut temu, Adi777 napisał: https://dutchaudioevent.nl @AudioTube, @Artur Brol - będziecie? Ja się przejadę Planuje byc, jesli nic nie wypadnie albo auto nie siadzie to chce w sobote. Zreszta na iEar tez sie wstepnie wybieram, ale to dopiero w listopadzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 W sobotę luźno, warto było. Wziąłem kanapki a nie trzeba było. Broodje unox en bitterballen były lekker. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 3 minuty temu, AudioTube napisał: W sobotę luźno, warto było. Wziąłem kanapki a nie trzeba było. Broodje unox en bitterballen były lekker. Tak sobie myślę, może warto by jakiś hotel znaleźć blisko? W sumie, to tylko 2 godziny jazdy, nie ma tragedii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 No, po co hotel? 2 godzinki drogi a na miejscu - zazwyczaj 2 tez - choc jesli bym mial z kim o zabawkach pogadac to moze sie przeciagnac.☺️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 11 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2023 (edytowany) 18 minut temu, Artur Brol napisał: na miejscu - zazwyczaj 2 tez Co tak krótko? Z tego co widzę, otwarte od 10 do 17. Tego iEAR nie kojarzę. Byłeś już na jakimś? Edytowano 11 września 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 września 2023 Udostępnij Napisano 11 września 2023 Sam zawsze jadę. Dlatego przelatuje jak przeciąg. Oglądam to co mnie interesuje, kawusia i do domu. Te 100 km/h to pomyłka jest. Na iEar byłem już chyba 2 razy. Na stadionie w Tilburgu jest organizowane. Całkiem przyjemnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2023 @tomek4446 Jak tam remoncik? 😉 Finito? Wczoraj rozmawiałem z instalatorem wodno-kanalizacyjnym, będzie działał w przyszłym tygodniu. Posadzkarzy już zaklepałem, żeby nie czekać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 września 2023 Udostępnij Napisano 13 września 2023 4 godziny temu, Adi777 napisał: Jak tam remoncik? 😉 Finito? jasne , że finito !!! To znaczy będzie jak w ten weekend pomaluje salon / po polsku duży pokój / i meblarz zrobi wszystkie szafki do końca , a na razie jest chory. Będę miał z tym pokojem trochę zabawy , bo chcę zmienić układ sprzętu audio , a to niesie za sobą zdjęcie ze ścian kilku półek i obrazów , a więc szpachlowanie ścian itp. Mam na to wszystko 48 godzin i jestem optymistą Najgorzej , że mam na jednej ścianie tapetę i ona zostaje. Spoko , z zabezpieczeniem podczas malowania sufitu dam radę. Ale .... kładąc ją wymyśliłem sobie , że będzie po 5 cm odstępu między narożnikami pokoju. A teraz muszę pomalować te 5 cm ściany nie nachodząc farbą na tapetę. Mam oczywiście taśmę malarską , ale nie wiem czy na koniec nie zerwę jej razem z wierzchnią stroną tapety. No , nic , życie pokaże 4 godziny temu, Adi777 napisał: Wczoraj rozmawiałem z instalatorem wodno-kanalizacyjnym, będzie działał w przyszłym tygodniu. Posadzkarzy już zaklepałem, żeby nie czekać. No , to już czas zacząć myśleć o wprowadzeniu się 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 września 2023 Udostępnij Napisano 13 września 2023 (edytowany) Taśma malarska nie koniecznie mocna ale podstawa to krawędź tej taśmy przelecieć z paluszka akrylem rozwodnionym który jak zaschnie tworzy blokadę i farba nie podcieka pod taśmę . A wtedy taśma nie musi już dolegać na tapecie tylko sama krawędź . Albo z pędzelka Panie 1cm a reszta mały wałeczek 😉 Edytowano 13 września 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2023 6 godzin temu, tomek4446 napisał: No , to już czas zacząć myśleć o wprowadzeniu się Dach jest, okna są, tylko łóżko wstawić 😁 Plus oczywiście jakiś sprzęt audio do słuchania muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Ja wkroczę z małym wtrętem: @Asia, pokój miałyśmy zacny i nawet pseudo kawa rano nie była zła, hah. @tomek4446 klimat na podwórku bardzo mi się podobał, tak jak klimat na Piotrkowskiej i klimat Łodzi (tyle, na ile ją znam) @MarcKrawczyk czy zdjęcie robiłeś u Majlerta? Miłego dnia! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 1 godzinę temu, Redakcja AUDIO napisał: pokój miałyśmy zacny No , i tego się trzymajmy. Dach był ? Był. Okna były ?. Były. A że windy nie było ? To zamierzone, dla zdrowia 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 5 godzin temu, Redakcja AUDIO napisał: czy zdjęcie robiłeś u Majlerta? U Ludwika, rzecz jasna! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Chcę kupić opony zimowe i nie mogę się zdecydować. Miałam opony Continental, Dunlop, Pirelli i tych na pewno nie kupię po raz drugi. Miałam Nokian i były świetne, ale czytam, że już nie są tak dobre, jak jeszcze parę lat temu, a poza tym nie mają homologacji BMW 😉. Moje pytanie: kupić Michelin Alpin 5 (6?) czy Bridgestone (LM005, LM001)? Nie mam siły wczytywać się w opisy i opinie, może ktoś ma to w małym palcu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Zwróć uwagę na Vredestein. Też, z tego co widzę są do BMW. Możliwe też, że tańsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Mówisz? W warsztacie gdzie wymieniam opony też je proponowali, ale uznałam że pewnie mają dobrą marżę 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Mieszkam w NL i często Vredestein uzywalem. Czy są lepsze od tych przez Ciebie wymienione? Pojęcia nie mam. Możesz np ilość decybeli porównać itd. Ja tam - ok, najtańszych nie kupuję - ale wychodzę z założenia że nawet te najdroższe nie pomogą, jeśli szybkości się nie dostosuje do warunków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Zgodzę się, ale po przerobieniu paru marek zauważam różnice. Mieszkamy na terenach okołogórskich i opony mają spore znaczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 (edytowany) @Asia Do BMW były opony typu RUNFLAT teraz chyba już nie? https://www.oponeo.pl/opony-do/bmw https://www.24opony.pl/opony-do-bmw.html Edytowano 17 września 2023 przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Oczami wybieram Michelin Alpin 5 😁. Bridgestone ma też wersję wzmacnianą, ale to do mocniejszych aut niż mój dzieciowóz, więc chyba bez sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 17 września 2023 Udostępnij Napisano 17 września 2023 Ja też szukam do swojej panny Octavii 😘 i chyba kupię Goodyear Ultra Grip 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts