DiBatonio Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 1 godzinę temu, vesper napisał: Nie, z takiego Gdynia-Zielona Góra Aha. Wloski ekspres Pendolino 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vesper Napisano 1 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2022 Chyba jesteś dosyć młody, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Dnia 24.06.2022 o 13:09, DiBatonio napisał: Póki co wrzucam ranking , hmmm czy ktoś tu widział Samsunga na liście? Ojoj, chyba uciekł. https://jakitelewizorkupic.pl/najlepsze-telewizory-oled/ O co chodzi, przecież jest na pierwszej pozycji, aczkolwiek akurat Samsunga nie uwzględniam w posiadaniu. Zanim moja plazma Panasonic 50" wyzionie ducha, prędzej ja mogę to uczynić, a więc dobrze by było odwrócić kolejność Panasonic LZ2000 czy Sony na nowej matrycy QD oto jest pytanie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 2 godziny temu, MMarek napisał: Panasonic LZ2000 czy Sony na nowej matrycy QD oto jest pytanie? Uuuu, trudne pytanie. Polecam obejrzeć te dwa filmy. O Panasie LZ2000 (wstępny test, pomiary): I o Soniaku A95K na nowej matrycy QD-OLED: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 3 godziny temu, lpomis napisał: Uuuu, trudne pytanie Jeśli Sony, to jako posiadacz Panasonica, nie wytrzymasz, aby mnie nie odwiedzić 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 15 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2022 23 godziny temu, MMarek napisał: Panasonic LZ2000 czy Sony na nowej matrycy QD oto jest pytanie? Nie znalazłem żadnego materiału, który negowałby wyższość nowego panelu od Samsunga. Tak czy owak to wybór między bardzo dobrym i jeszcze lepszym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2022 2 godziny temu, przemeklbn napisał: Dnia 14.08.2022 o 11:23, MMarek napisał: Panasonic LZ2000 czy Sony na nowej matrycy QD oto jest pytanie? Nie znalazłem żadnego materiału, który negowałby wyższość nowego panelu od Samsunga. Tak czy owak to wybór między bardzo dobrym i jeszcze lepszym. A może już warto poczekać do sklepowej prezentacji Panasonic na rok 22, bo miały być w połowie lipca z przesunięciem na początek sierpnia, czyli blisko, bo już jest po terminie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 17 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: A może już warto poczekać do sklepowej prezentacji Panasonic na rok 22, bo miały być w połowie lipca z przesunięciem na początek sierpnia, czyli blisko, bo już jest po terminie. Nie ma zbytniego pośpiechu, będę czekał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 https://hdtvpolska.com/najlepsze-telewizory-2022-roku-nagrody-eisa/ Można tez coś z tych nagrodzonych sobie wybrać. Panas przez spóźnialstwo się nie załapał i nie widzę nic o OLED S95B Samsung? moze za rok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Nie wiem czy słusznie, ale ubzdurałem sobie, że tylko Panasonic lub Sony? Tych chińskich /TCL i Hisense/ nie biorę pod uwagę. Natomiast Philips z Ambilight interesujący, ale nie mam na ścianie za telewizorem wystarczającej powierzchni, aby mi nie świecił po panelach akustycznych. Gdyby Ambilight był taki rewelacyjny, to dlaczego inne firmy nie idą w tym kierunku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 (edytowany) 5 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Panas przez spóźnialstwo się nie załapał i nie widzę nic o OLED S95B Samsung? moze za rok? Sądzę, że Panasonic zobaczywszy, iż jest już Sony i Samsung na nowej matrycy QD, próbuje jeszcze coś poprawić, dlatego być może to opóźnienie. A więc warto czekać. Edytowano 16 sierpnia 2022 przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Dnia 14.08.2022 o 11:23, MMarek napisał: O co chodzi, przecież jest na pierwszej pozycji, aczkolwiek akurat Samsunga nie uwzględniam w posiadaniu. Nastąpiła aktualizacja, mój wpis był poczynionywczerwcu, o e niewtym linku masz listę TV na miesiąc sierpień. Jak dla mnie, nie zmienia to faktu, że gdybym miał dziś wybierać oleda to LG z serii evo. Ale nie mam potrzeby, mojego Panasa tez nie przeżyję 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Bogusław kupił już nowy tv bo z tego tematu nic nie wynika ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Bogusław kupił już nowy tv bo z tego tematu nic nie wynika ? Już dawno (znudziło mi się czekanie). https://i.postimg.cc/mkDPWD4y/IMG_20220724_133611_2.jpg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 6 godzin temu, MMarek napisał: Gdyby Ambilight był taki rewelacyjny, to dlaczego inne firmy nie idą w tym kierunku? Philips opetentował tę technologię z tego co wiem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 16 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Już dawno (znudziło mi się czekanie). https://i.postimg.cc/mkDPWD4y/IMG_20220724_133611_2.jpg Jaki to model, jeśli można zapytać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 22 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Już dawno (znudziło mi się czekanie). https://i.postimg.cc/mkDPWD4y/IMG_20220724_133611_2.jpg Kiedyś coś wrzucałeś ,sądziłem ,że to stary bo nie pisałeś jaki model , jaki bajery , czy lepszy od poprzedniego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 9 godzin temu, MMarek napisał: Jaki to model, jeśli można zapytać? 3 godziny temu, Kubakk napisał: Kiedyś coś wrzucałeś ,sądziłem ,że to stary bo nie pisałeś jaki model , jaki bajery , czy lepszy od poprzedniego To 65" JZ1500 w działaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Zadowolony z tv , czy oled zbyt ciemny ? Na tym tv testowany był jakiś kabel zasilający czy hdmi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 7 godzin temu, Kubakk napisał: Zadowolony z tv , czy oled zbyt ciemny ? Na tym tv testowany był jakiś kabel zasilający czy hdmi ? Zawsze chce się więcej, ale nie, nie jest za ciemny. Potwierdzam, że na tym "nowym" TV był testowany Carbon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 Dnia 14.08.2022 o 11:23, MMarek napisał: Zanim moja plazma Panasonic 50" wyzionie ducha, prędzej ja mogę to uczynić, a więc dobrze by było odwrócić kolejność Panasonic LZ2000 czy Sony na nowej matrycy QD oto jest pytanie? A więc odwróciłem kolejność Chyba oszalałem na "stare lata", ponieważ od trzech dni wisi na ścianie Sony A95K. Oczywiście nie obeszło się bez komplikacji, gdyż najpierw był 55", a po stwierdzeniu, że popełniłem jeden z większych błędów mojego życia, została dokonana wymiana na 65". Zaraz połowa września, a Panasonica LZ2000 jak nie było, tak nie ma. Sam sobie winien, że kasa poszła do Sony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 I słuszna decyzja o wymianie na większy. U mnie od półtora roku wisi na ścianie 75 calowy i taki duży już nie jest 😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 1 godzinę temu, MMarek napisał: Chyba oszalałem na "stare lata", ponieważ od trzech dni wisi na ścianie Sony A95K. Super. Jak wrażenia z panelu QD-OLED? Mocno widać progress w pokryciu kolorów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 11 września 2022 Udostępnij Napisano 11 września 2022 26 minut temu, przemeklbn napisał: Super. Jak wrażenia z panelu QD-OLED? Mocno widać progress w pokryciu kolorów? W stosunku do starej 12-letniej plazmy, dla mnie obraz i dźwięk powalający. W następnym tygodniu zapowiedział inspekcję doświadczony St. Rewizor @lpomis, a trzeba wiedzieć, że żadna niedoskonałość przed nim się nie ukryje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 12 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2022 Też bym dziś rozważył ten typ matrycy od Samsung ale jest już Panasonic i rozważania są zbędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts