lpomis Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Relacja z mojego testu ABX przewodów zasilających. Zawodnik 1: przewód no name, dołączony do wzmacniacza Zawodnik 2: przewód Isotek EVO3 Initium 1,5m Zawodnik 3: przewód Supra LoRad 2.5 SPC Silver 1m Sprzęt towarzyszący: kolumny - Audio Physic Sitara, wzmacniacz - Rega Elex-R, źródło - Yamaha CDX-1060. Pomieszczenie: 11m2, odsłuch w stosunkowo bliskim polu. 6 dyfuzorów Vicoustic, 6 absorberów piankowych z Mega Acoustic, iście audiofilski dywan z Ikei, na bokach kwiaty i szafka z książkami/płytami. Rozstaw kolumn ok. 190cm, odległość słuchacza od kolumn 180cm. Pogłos ~0,3s. Parametry słuchacza: Badanie audiometrii tonalnej klasycznej i wysokich częstotliwości sprzed kilku tygodni: Utwór testowy: Puscifer - "Momma Sed" z albumu "V is for Versatile" w wersji CD (maksymalnie pierwsze trzy minuty w każdej próbie). Link do nagrania jakby ktoś miał ochotę odsłuchać: https://www.youtube.com/watch?v=6piWIjfW1QI Faza przed testem: Dwukrotne przesłuchanie pierwszych trzech minut utworu na każdym z przewodów, zebranie myśli i zanotowanie ewentualnych obserwacji. Faza testu właściwego: Dziesięć, maksymalnie trzyminutowych odsłuchów razy dwa. Każdy poprzedzony przepięciem (lub też udawanym przepięciem) przewodu zasilającego przez piękną asystentkę. Kolejność zapisana wcześniej i znana tylko jej. Tył wzmacniacza i fragment szafki zasłonięty tkaniną, abym wzrokowo nic nie podpatrzył. Mój odsłuch, moje wybory. Pierwszy test wieczorem, drugi przed południem (dziś), kolejnego dnia. Test 1: no name vs Isotek Wynik: trafionych 6/10. Test 2: no name vs Supra Wynik: trafionych 5/10. Podsumowanie: Nie wiem czy w przypadku testu ABX powinno się mówić o jego zdaniu, zaliczeniu czy też nie. Samo zdobycie doświadczenia z faktu jego przeprowadzenia jest dla mnie kwalifikowane jako wynik pozytywny. To drugi w ciągu ostatnich dni jaki wykonałem na swoich uszach/mózgu. O poprzednim, nazwijmy go 16/16, jest kilka postów wcześniej. Wtedy mimo pewnych (po analizie plików), naprawdę niewielkich różnic w brzmieniu sampli nie byłem w stanie ich rozróżnić. Zdaję sobie sprawę, że mogą pojawić się teraz komentarze typu: nie tak się powinno testować, 11 metrów klitka - to nie ma prawa grać, czemu CD a nie streaming, nie masz doświadczenia, przecież słyszałeś dwa lata temu bezpiecznik i są na to świadkowie (odnotowane skrupulatnie w zeszycie z donosami), za tani wzmacniacz, za tanie kolumny, za tanie i ewidentnie niedopasowane kable do elektroniki, zła akustyka, beznadziejna muzyka - testuj na dobrych realizacjach! I szczerze? Mam to w nosie. Zachęcam każdego do przeprowadzenia testu Bonus: Opis przewodu Isotek EVO3 Initium, który odsłuchiwałem. Ze strony Top Hifi (źródło) : "Efekty są bardzo wyraźne od pierwszych chwil obecności Initium w systemie. Nawet na budżetowym sprzęcie usłyszymy poprawę klarowności w całym paśmie. Bas nabiera nieco więcej mocy i tekstury, wybrzmiewając wyraźniej. Wokale sprawiają wrażenie lepiej umieszczonych w przestrzeni, a instrumenty prezentowane są bliżej słuchacza. Jakość wszystkich zmian stoi na wysokim poziomie (…)" Pozdrawiam Edytowano 3 godziny temu przez lpomis 4 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) Ile masz lat synu ? Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu @lpomis na jakich utworach ten test. ? Na tych samych zrobiłbym u siebie w sobotę. A trzeźwym trzeba być , ...... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 16 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Dla przypomnienia wrzucę raz jeszcze cytat potwierdzający mój wcześniejszy wpis Mnie nie musisz przypominać, wiem co napisałeś. Ale widzę uwielbiasz cytować siebie samego, co wlasnie czynisz kolejny raz, zresztą nie tylko w tym watku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, tomek4446 napisał: na jakich utworach ten test. ? Wszystko jest w opisie Tomku. Uprasza się o uważne czytanie 13 minut temu, kaczadupa napisał: Ile masz lat synu ? No takiej przypie*dolki nie uwzględniłem w liście ------------------------------------------ Aha. Z minusów. Utworu (ani prawdopodobnie całej płyty) na którym robiłem test nie odpalę prawdopodobnie przez najbliższy rok. Żeby nie było, że nie ostrzegałem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 42 minuty temu, lpomis napisał: Parametry słuchacza: Badanie audiometrii tonalnej klasycznej i wysokich częstotliwości sprzed kilku tygodni: Audiogram ? A ciśnienie mierzyłeś, wilgotność, temperaturę etc. ? Zawsze narzekales na piski w uchu, a tu proszę lewe i prawe niemal identyczne w audiometrii tonalnej. Pokazałeś wycinek dokumentu z badania, mam uwierzyć na slowo, że to twoje? Aha. Ale powtórze, audiogram nie dowodzi niczego, jak się nie wie na co zwracać uwagę .... Zresztą... 42 minuty temu, lpomis napisał: Zdaję sobie sprawę, że mogą pojawić się teraz komentarze typu: nie tak się powinno testować, 11 metrów klitka - to nie ma prawa grać, czemu CD a nie streaming, nie masz doświadczenia, przecież słyszałeś dwa lata temu bezpiecznik i są na to świadkowie (odnotowane skrupulatnie w zeszycie z donosami), za tani wzmacniacz, za tanie kolumny, za tanie i ewidentnie niedopasowane kable do elektroniki, zła akustyka, beznadziejna muzyka - testuj na dobrych realizacjach! A ja zdaję sobie sprawe, że pijesz do mmie. Zatem powiem tylko, że audiogram nie ma tu nic do rzeczy kompletnie nie ma. Nie będę rozwijać tego tematu...natomiast tak jakoś byłem święcie przekonany co z tego testu wyniknie, no cóż... Zatem na przyszłość oczekiwałbym przy kolejnych testach kolejnych kolumienek również test ABX, tak dla równowagi. Kable masz za sobą, zatem czas na kolumny, wzmacniacze i inne takie... Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 34 minuty temu, lpomis napisał: Relacja z mojego testu ABX przewodów zasilających. Zawodnik 1: przewód no name, dołączony do wzmacniacza Zawodnik 2: przewód Isotek EVO3 Initium 1,5m Zawodnik 3: przewód Supra LoRad 2.5 SPC Silver 1m Sprzęt towarzyszący: kolumny - Audio Physic Sitara, wzmacniacz - Rega Elex-R, źródło - Yamaha CDX-1060. Pomieszczenie: 11m2, odsłuch w stosunkowo bliskim polu. 6 dyfuzorów Vicoustic, 6 absorberów piankowych z Mega Acoustic, iście audiofilski dywan z Ikei, na bokach kwiaty i szafka z książkami/płytami. Rozstaw kolumn ok. 190cm, odległość słuchacza od kolumn 180cm. Pogłos ~0,3s. Parametry słuchacza: Badanie audiometrii tonalnej klasycznej i wysokich częstotliwości sprzed kilku tygodni: Utwór testowy: Puscifer - "Momma Sed" z albumu "V is for Versatile" w wersji CD (maksymalnie pierwsze trzy minuty w każdej próbie). Link do nagrania jakby ktoś miał ochotę odsłuchać: https://www.youtube.com/watch?v=6piWIjfW1QI Faza przed testem: Dwukrotne przesłuchanie pierwszych trzech minut utworu na każdym z przewodów, zebranie myśli i zanotowanie ewentualnych obserwacji. Faza testu właściwego: Dziesięć, maksymalnie trzyminutowych odsłuchów razy dwa. Każdy poprzedzony przepięciem (lub też udawanym przepięciem) przewodu zasilającego przez piękną asystentkę. Kolejność zapisana wcześniej i znana tylko jej. Tył wzmacniacza i fragment szafki zasłonięty tkaniną, abym wzrokowo nic nie podpatrzył. Mój odsłuch, moje wybory. Pierwszy test wieczorem, drugi przed południem (dziś), kolejnego dnia. Test 1: no name vs Isotek Wynik: trafionych 6/10. Test 2: no name vs Supra Wynik: trafionych 5/10. Czyli 5 razy trafiłeś ! Usłyszałeś różnice. Te nietrafione to efekt zmęczenia 😉. A poważnie to szacun za wysiłek i czas włożony w ten test no i za podzielenie się jego wynikami. Mozesz tylko napisać, czy w tej wstępnej fazie „jawnej” słyszałeś jakieś różnice? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 12 minut temu, majkel74 napisał: Mozesz tylko napisać, czy w tej wstępnej fazie „jawnej” słyszałeś jakieś różnice? Oczywiscie, przecież widział co wpina 🤭🤭🤭 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu No i pytanie czy planujesz jeszcze pobawić się w ten sposób np. kablami głośnikowymi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 52 minuty temu, lpomis napisał: Link do nagrania jakby ktoś miał ochotę odsłuchać Chcesz powiedzieć, że zrobiłeś test na jednym tylko utworze? Jeszcze takim? 🤭 Straciłeś czas tylko, ale powtórzę, doskonale wiedzialem, że test bedzie TENDENCYJNY. Postaraj sie bardziej nastepnym razem, wybierz z 3 utwory, niech bedzie to też jakiś band jazzowy z małym składem z kontrabasem, perkusją (talerze, werbel, centralka), jakiś saks, wokal. Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, lpomis napisał: Wszystko jest w opisie Tomku. Uprasza się o uważne czytanie A jest faktycznie , 53 minuty temu, lpomis napisał: 6 dyfuzorów Vicoustic, 6 absorberów piankowych z Mega Acoustic, iście audiofilski dywan z Ikei, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @lpomis w trakcie testu czułeś się swobodnie czy może byłeś zestresowany? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @majkel74 dzięki. Tak. Nie będę tego ukrywał. W przypadku odsłuchów zapoznawczych Isotek vs przewód klasyczny miałem wrażenie lekkiego rozjaśnienia, delikatnie bardziej zarysowanych wysokich tonów na rzecz tego pierwszego. Z kolei Supra wydawała mi się całościowo bardziej stonowana i dociążona. Takie też obserwacje zapisałem i tym głównie się kierowałem podczas właściwego testu. Co do planów na test przewodów głośnikowych - jestem otwarty jak najbardziej. Chciałbym tutaj polecieć w jakąś totalną skrajność czyli np. zwykły polski przewód miedziany OFC za 3zł metr vs coś bardzo drogiego. Przed chwilą, kaczadupa napisał: w trakcie testu czułeś się swobodnie czy może byłeś zestresowany? Dobre pytanie. Wydaje mi się, że tak. Raczej bardziej niż zwykle. Możliwe, że wynikało to z chęci utrzymania większego skupienia na tym co robię. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) @kaczadupa Na takim utworze, nie ma to znaczenia. Generalnie cały ten test jest bez znaczenia, skoro użyto tylko jednego utworu. Czyli wyszło jak zawsze, a tyle razy pisałem- rzetelny test ABX to trochę więcej niż taki gniot jak powyżej. Na jednym utworze dobreeeeeee...😁😁😁 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Brawo Wojtek! Za procedurę, za opis, a przede wszystkim za odwagę zmierzenia się sam ze sobą. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, Kraft napisał: Brawo Wojtek! Za procedurę, za opis, a przede wszystkim za odwagę zmierzenia się sam ze sobą. Serio?! Za procedurę użycia jednego utworu ? Zauwayłeś, że nawet inni pytali "jakie utwory" użyłeś, czyli liczba mnoga, a tu proszę i to jaki utwór, no miód i malina. 😆😆😆😆 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, lpomis napisał: Bonus: Opis przewodu Isotek EVO3 Initium, który odsłuchiwałem. Ze strony Top Hifi (źródło) : "Efekty są bardzo wyraźne od pierwszych chwil obecności Initium w systemie. Nawet na budżetowym sprzęcie usłyszymy poprawę klarowności w całym paśmie. Bas nabiera nieco więcej mocy i tekstury, wybrzmiewając wyraźniej. Wokale sprawiają wrażenie lepiej umieszczonych w przestrzeni, a instrumenty prezentowane są bliżej słuchacza. Jakość wszystkich zmian stoi na wysokim poziomie (…)" A to też jest dobre… Dziwnym trafem akurat przy kablach w ofertach salonów audio opisy brzmienia jakie „oferują” poszczególne modele kabli są wybitnie precyzyjne, bogate, obfite. Przy głośnikach czy wzmacniaczach producenci i te same salony audio jakoś nie serwują nam tak bardzo bogatych opisów brzmienie jakie dzięki poszczególnym modelom otrzymamy. Zobaczcie proszę na opisy kabli Albedo na stronie Salonu Audio „Na Temat Audio”. Level master… Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 9 minut temu, kaczadupa napisał: Dziwnym trafem akurat przy kablach w ofertach salonów audio opisy brzmienia jakie „oferują” poszczególne modele kabli są wybitnie precyzyjne, bogate, obfite. Może Ty bierzesz takie opisy do serca i za pewnik, nie wiem. Myślę jednak, że są to opisy w porównaniu do zwykłego, nie wiem, tak zakladam. Poza tym, takie opisy dotyczą też kolumn, wzmacniaczy i innych. Dobrze wiesz, że jakoś trzeba ubrać w słowa opis brzmienia, żeby to jakoś zobrazować i czytajacy mógł sobie to brzmienie wyobrazić. Dlaczego akurat przywołałeś Albedo dobrze wiem, ale jak ci dryga z tego powodu, to nie odmawiaj sobie 😁 Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, DiBatonio napisał: jak ci dryga A tobie już nie dryga? Ale lipa…, zostaje tylko trolling na forach audio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 minut temu, kaczadupa napisał: A tobie już nie dryga? Ale lipa…, zostaje tylko trolling na forach audio Zdziwiłbyś się 😁 Trolling to uprawiasz ty i twoi koledzy. Przyklaskujecie testowi spalonemu na dzień dobry jednym utworem i do tego średnio nadającym sie do takich testów. To jest przykład jak można sknocić test ABX, generalnie trochę liczyłem na większe zaangażowanie, a wystarczylo poczytać jak się przeprowadza takie testy, albo zastanowić dlaczego teraz padają pytania o utwory, a nie utwór. Czyli każdy to wie, że utworów powinno być kilka i najlepiej akustyczne z instrumentami o których pisałem. Z drugiej strony już jakiś czas temu przekonałem się na własnej skórze, że temu czlowiekowi nie można ufać i wierzyć na slowo. Zatrzymam to dla siebie, a on dobrze wie o co chodzi. Zatem co by sobie nie napisał, pozytywnego, czy negatywnego mam to w nosie, bo mogę. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Może się mylę ale chyba nie osiągniesz swojego celu. Gdybym to ja był moderatorem to za ten wpis już byś odpoczywał miesiąc od forum. No ale może ci się uda i moderacja zamknie ten, jak się okazało, wiele wnoszący wątek. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Może się mylę ale chyba nie osiągniesz swojego celu. Gdybym to ja był moderatorem to za ten wpis już byś odpoczywał miesiąc od forum. No ale może osiągniesz swój cel i moderacja zamknie ten jak się okazuje wiele wnoszący wątek. Owszem mylisz się i nie zaczynaj tej twojej urojonej i chorej narracji. Na szczęście nie jesteś moderatorem, poza tym nie tobie o tym decydować. Nie napisalem niczego obraźliwego, napisalem co myślę, rozróżniaj pewne rzeczy, bo widzę masz z tym problem. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu 1 godzinę temu, lpomis napisał: Wydaje mi się, że tak. Raczej bardziej niż zwykle. Możliwe, że wynikało to z chęci utrzymania większego skupienia na tym co robię. Coś w tym jest, że na luzie i na jawie jednak jakieś różnice zidentyfikowałeś. Może jak @Rafał S zapoda jakąś bardziej humanitarną metodologię ślepych testów, to kto wie, jakie będą wyniki… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu 2 godziny temu, lpomis napisał: Relacja z mojego testu ABX przewodów zasilających. Zawodnik 1: przewód no name, dołączony do wzmacniacza Zawodnik 2: przewód Isotek EVO3 Initium 1,5m Zawodnik 3: przewód Supra LoRad 2.5 SPC Silver 1m Sprzęt towarzyszący: kolumny - Audio Physic Sitara, wzmacniacz - Rega Elex-R, źródło - Yamaha CDX-1060. Pomieszczenie: 11m2, odsłuch w stosunkowo bliskim polu. 6 dyfuzorów Vicoustic, 6 absorberów piankowych z Mega Acoustic, iście audiofilski dywan z Ikei, na bokach kwiaty i szafka z książkami/płytami. Rozstaw kolumn ok. 190cm, odległość słuchacza od kolumn 180cm. Pogłos ~0,3s. Parametry słuchacza: Badanie audiometrii tonalnej klasycznej i wysokich częstotliwości sprzed kilku tygodni: Utwór testowy: Puscifer - "Momma Sed" z albumu "V is for Versatile" w wersji CD (maksymalnie pierwsze trzy minuty w każdej próbie). Link do nagrania jakby ktoś miał ochotę odsłuchać: https://www.youtube.com/watch?v=6piWIjfW1QI Faza przed testem: Dwukrotne przesłuchanie pierwszych trzech minut utworu na każdym z przewodów, zebranie myśli i zanotowanie ewentualnych obserwacji. Faza testu właściwego: Dziesięć, maksymalnie trzyminutowych odsłuchów razy dwa. Każdy poprzedzony przepięciem (lub też udawanym przepięciem) przewodu zasilającego przez piękną asystentkę. Kolejność zapisana wcześniej i znana tylko jej. Tył wzmacniacza i fragment szafki zasłonięty tkaniną, abym wzrokowo nic nie podpatrzył. Mój odsłuch, moje wybory. Pierwszy test wieczorem, drugi przed południem (dziś), kolejnego dnia. Test 1: no name vs Isotek Wynik: trafionych 6/10. Test 2: no name vs Supra Wynik: trafionych 5/10. Podsumowanie: Nie wiem czy w przypadku testu ABX powinno się mówić o jego zdaniu, zaliczeniu czy też nie. Samo zdobycie doświadczenia z faktu jego przeprowadzenia jest dla mnie kwalifikowane jako wynik pozytywny. To drugi w ciągu ostatnich dni jaki wykonałem na swoich uszach/mózgu. O poprzednim, nazwijmy go 16/16, jest kilka postów wcześniej. Wtedy mimo pewnych (po analizie plików), naprawdę niewielkich różnic w brzmieniu sampli nie byłem w stanie ich rozróżnić. Zdaję sobie sprawę, że mogą pojawić się teraz komentarze typu: nie tak się powinno testować, 11 metrów klitka - to nie ma prawa grać, czemu CD a nie streaming, nie masz doświadczenia, przecież słyszałeś dwa lata temu bezpiecznik i są na to świadkowie (odnotowane skrupulatnie w zeszycie z donosami), za tani wzmacniacz, za tanie kolumny, za tanie i ewidentnie niedopasowane kable do elektroniki, zła akustyka, beznadziejna muzyka - testuj na dobrych realizacjach! I szczerze? Mam to w nosie. Zachęcam każdego do przeprowadzenia testu Bonus: Opis przewodu Isotek EVO3 Initium, który odsłuchiwałem. Ze strony Top Hifi (źródło) : "Efekty są bardzo wyraźne od pierwszych chwil obecności Initium w systemie. Nawet na budżetowym sprzęcie usłyszymy poprawę klarowności w całym paśmie. Bas nabiera nieco więcej mocy i tekstury, wybrzmiewając wyraźniej. Wokale sprawiają wrażenie lepiej umieszczonych w przestrzeni, a instrumenty prezentowane są bliżej słuchacza. Jakość wszystkich zmian stoi na wysokim poziomie (…)" Pozdrawiam @lpomis chylę czoło za to że zrobiles test ABX i to nie jak pisałem by wpierw zrobić bez uprzedniego informowania forum, a poszłeś "na żywca". Druga sprawa to jestem pod wrażeniem jak bardzo przyłożyłeś się do tego zadania (zresztą w sumie mogłem się spodziewać że zrobisz to jak należy). Raz jeszcze szacun. Trzecia sprawa to... czy mogę/możesz też wkleić ten test do tematu o testach ABX? 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Mnie nie musisz przypominać, wiem co napisałeś. Ale widzę uwielbiasz cytować siebie samego, co wlasnie czynisz kolejny raz, zresztą nie tylko w tym watku. Jestem zmuszony, skoro raz napisane "nie dociera" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 40 minut temu Udostępnij Napisano 40 minut temu Już zadałem to pytanie ale nikt nie podjął tematu w ferworze wymiany zdań.... Chodzi o połączenie ifi zen stream z CA dacmagic 200. Oba mają odpowiednio wyjście/wejście coax i usb. Jeżeli wpływa to na dźwięk to sobie to ustalę sam jak ifi juz dojedzie ale jaki jest właściwie cel 2 różnych wyjść w transporcie? Każde MUSI przecież prowadzić do takiego czy innego dac'a a ten chyba jednak zawsze ma wejście koaksjalne więc na czym polega ich istota? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts