mateolo2 Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 Dobra Panowie 😂 To będzie najbardziej kontrowersyjne pytanie jakie tutaj kiedykolwiek zadałem, ale pytam na serio bo się na tym nie znam. Gdzieś kiedyś czytałem o negatywnym wpływie wibracji na kable. No i się zorientowałem, ze ja sobie przyczepiłem na rzepy kable do standow, które jak głośno słucham muzyki całe wibrują, a przez to kabel tez. Zrobiłem to bo kable ciężkie i estetycznie nie widać wiszących przewodów za kolumnami. Nie chce wchodzić w polemikę na ten temat, ale możecie mi wprost powiedzieć czy lepiej to odczepić? Czy faktycznie to może mieć negatywny wpływ…? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 A te drewniane standy drgają podczas słuchania muzyki? Zostaw, jak nic się nie dzieje … Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 2 minuty temu, DiBatonio napisał: A te drewniane standy drgają podczas słuchania muzyki? Zostaw, jak nic się nie dzieje … No jak się przyłoży rękę to drgają jak cholera i kabel w tym miejscu tez bo jest do nich przyczepiony, ale muza gra pięknie. @DiBatonio jestem zdziwiony z jakim stoickim spokojem mi odpowiedziałeś na to pytanie 🤣 Coś czuje, ze Tomek, gdyby z nami był po przeczytaniu mojego pytania spadł by z krzesła hahahah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 lipca 2022 Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 13 minut temu, mateolo2 napisał: No jak się przyłoży rękę to drgają jak cholera i kabel w tym miejscu tez bo jest do nich przyczepiony, ale muza gra pięknie Hmmm… Chyba nie chciałbym takich standów i na pewno bym nie przyczepiał do nich kabli głośnikowych. Ale to jak, a jak Tobie piknie gra to zostaw😀 Ja dbam, by moim było dobrze…😄 17 minut temu, mateolo2 napisał: @DiBatonio jestem zdziwiony z jakim stoickim spokojem mi odpowiedziałeś na to pytanie 🤣 Coś czuje, ze Tomek, gdyby z nami był po przeczytaniu mojego pytania spadł by z krzesła hahahah Odpowiedziałem w swoim stylu, nic ponad to. Do drugiej części zdania nie będę się odnosić, szkoda ruszać temat, nie ma sensu wracać. Edytowano 16 lipca 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 16 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Hmmm… Chyba nie chciałbym takich standów i na pewno bym nie przyczepiał do nich kabli głośnikowych. Ale to jak, a jak Tobie piknie gra to zostaw😀 Ja dbam, by moim było dobrze…😄 Odpowiedziałem w swoim stylu, nic ponad to. Do drugiej części zdania nie będę się odnosić, szkoda ruszać temat, nie ma sensu wracać. Ładnie. I co, jak podlozyles te podstawki to usłyszałeś jakaś zmiane w brzmieniu? Edytowano 16 lipca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 14 godzin temu, mateolo2 napisał: No jak się przyłoży rękę to drgają jak cholera 👹 Nie wierzę. To oznacza że albo - ty tam masz jakaś elektrownię a kolumny wytrzymują pierdylion watów - przejaskrawiasz - do d... standy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 (edytowany) 4 godziny temu, Fafniak napisał: 👹 Nie wierzę. To oznacza że albo - ty tam masz jakaś elektrownię a kolumny wytrzymują pierdylion watów - przejaskrawiasz - do d... standy 1. Nie mam elektrowni 2. Może przejaskrawiam… po prostu jak dotknę standy/kabel do nich przyczepiony przy basowym kawałku puszczonym głośno to czuje wibracje. 3. Norstone Stylum wiec chyba w mire spoko standy Może te wibracje to nic, ale po prostu jak pomyśle o chłopakach, którzy układają przewody na podstawkach, żeby nie przenosiły się wibracje z podłogi no to u mnie te przyczepione do standow drgają bardzo w porównaniu do odcinków na podłodze. Taki trochę głupi temat, ja wiem. Natomiast byłem po prostu ciekaw jak to jesteś tymi kablami i wibracjami. Edytowano 17 lipca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Jest tak jak sobie wyobrazisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 20 godzin temu, mateolo2 napisał: Nie chce wchodzić w polemikę na ten temat, ale możecie mi wprost powiedzieć czy lepiej to odczepić? Czy faktycznie to może mieć negatywny wpływ…? Ale jakiej odpowiedzi oczekujesz? Posłuchaj, porównaj i sam stwierdź czy ma to jakikolwiek wpływ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 25 minut temu, Maliik napisał: Ale jakiej odpowiedzi oczekujesz? Posłuchaj, porównaj i sam stwierdź czy ma to jakikolwiek wpływ? Żadnej, jestem ciekaw Waszej opinii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 19 godzin temu, mateolo2 napisał: Ładnie. I co, jak podlozyles te podstawki to usłyszałeś jakaś zmiane w brzmieniu? Nie sprawdzałem, nawet nie chce mi się tego sprawdzać, sorry. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Żadnej, jestem ciekaw Waszej opinii Jak miałem przypięte kable to usłyszałem Tinę Turner w chórkach u Whitney Houston. Ale że niezbyt lubię Tinę Turner to puściłem kable wolno. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 6 godzin temu, Maliik napisał: Jak miałem przypięte kable to usłyszałem ... Proszę nie przesadzajcie teraz z żartami i OffTopami - bo robi się tego za dużo. A ostatnio sporo osób na Forum jest na to bardziej wrażliwe niż kiedyś... 😞 Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Ja mam do kabli zamocowane opaską-trytitką grubą piankę te z pod paneli podłogowych 4 warstwy jest to 20 wys. x 20 szer. x 100dł.mm wygląda to jak wiadukt na długich podporach . Znajomy wykorzystał rurki-pianki szare do izolacji rur ,przecięte wzdłuż . Wszystko za meblami - szafką więc ujdzie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 Tiaaaaa - czasem zdarza się przerost formy nad treścią. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 1 godzinę temu, Rega napisał: Tiaaaaa - czasem zdarza się przerost formy nad treścią. Ten wpis nie wnosi nic merytorycznego ! zostało zadane pytanie jest odpowiedź . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 października 2022 Udostępnij Napisano 13 października 2022 (edytowany) @P-na Za to pianka od paneli na pewno wniesie diametralne zmiany😂. Nie tylko merytoryczne. Jestem zdania, że ulepszenia i zmiany należy wprowadzać tam gdzie one faktycznie coś poprawiaja. Edytowano 13 października 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 14 października 2022 Udostępnij Napisano 14 października 2022 Mateolo2, nie przejmuj się wpisami niemerytorycznymi. Niepokojące jest to, że drżą Ci standy. Jeśli to nie są kolumny z fabrycznymi standami, to źle. Standy powinny być stabilne. No chyba, że kolumny były przez producenta strojone/odsłuchiwane na dedykowanym standzie i autor miał to na myśli, to dobrze jeśli chodzi o kable. Są 2 możliwości. Albo A) nie usłyszysz wpływu izolacji kabli od standow B) Usłyszysz i tu tez 2 mozliwosci 1) spodoba Ci się ta zmiana 2) nie spodoba Ci się ta zmiana Więc sam widzisz, że nie ma co pytać tylko zakasać rękawy i do roboty. Wyniki zależą od sprzętu, Twojego ucha i zaawansowania choroby 19 godzin temu, P-na napisał: Ja mam do kabli zamocowane opaską-trytitką grubą piankę te z pod paneli podłogowych 4 warstwy jest to 20 wys. x 20 szer. x 100dł.mm wygląda to jak wiadukt na długich podporach . Znajomy wykorzystał rurki-pianki szare do izolacji rur ,przecięte wzdłuż . Wszystko za meblami - szafką więc ujdzie . Nie polecam izolacji do rur. Sprawdzałem i dźwiękowo średnio to wypadało. Gdzieś później słyszałem, że do podkładek na kable nie powinno się stosować materiałów elektryzujących się. Czy ma to wpływ sami musicie ocenić. Mnie te rurki średnio wypadły soniczne, choć początkowo myślałem, że to genialne rozwiązanie:) DiBatonio, ładne podkładki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-na Napisano 14 października 2022 Udostępnij Napisano 14 października 2022 Głośniki można dociążyć , miałem kiedyś granity a obecnie ze względu na większy ciężar grube stalowe płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts