AudioTube Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Cześć. Dla siostry. Ona ma tylko podłączyć kolumny. Xavian Ambra, czekają już. 13.800 za Gato to za dużo. Max 8-9 tys złotych. Ma „ładnie” grać Ze streamerem, zatem jeden klamot. Najlepiej z gwarancją na 5 lat. Ps. U mnie wszystko customowe, nie mam żadnego rozeznania na rynku. Aha, siostra mieszka w Gdynii. Dzięki z góry za kilka propozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 @AudioTube Cyrus ONE HD ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Cyrus One HD, Audiolab Omnia, Hegel H95/120, Arcam SA30, Lyngdorf TDAI-1120, używany Moon Ace lub Naim Atom. Do wyboru, do koloru 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 (edytowany) 29 minut temu, tomek4446 napisał: @AudioTube Cyrus ONE HD ? Aż mnie krew zalewa na samą myśl o tym połączeniu. Taaakie paczki do budżetowego Cyruska? Ale rozumiem, że właścicielka Xavianów kupiła je głównie dla ich wyjątkowej urody. W Q21 zestawiali je z Haiku Sensei 211 - ponoć dopiero wtedy pokazały swoją pełną barwę i pazur jednocześnie. Edytowano 9 sierpnia 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 NAD m10 v2 jest teraz za 9999 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 No dziękuję. Ależ wybór. A czy 5 lat gwarancji na to dają? Może być za opłatą. Nie wiem jak to działa. Ambry są białe, wizualnie nic specjalnego. Ja je kiedyś miałem. Bas schodził do piekieł, lekko wycofana średnica w całym zakresie i „mocniej” wycofana góra. Koc po prostu. Barletta zmienił scany na inne drivery plus zmienił charakterystykę. I one/ambry oddychają do przodu. Np już w Orfeo te basisko jest bardziej konturowe, ale to zdaje się od „wzmaka i pokoju” już bardziej zależy. I tego Lyngdorfa miałem chwilę, wypadł mi z pamięci. I streamer wbudowany jest😃 Cena za duża. Ile tam się można wytargować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 @AudioTube Wiem , wiem ! Urządzenie które zrobiło na mnie / i chyba nie tylko/ duże wrażenie na Zlocie w Bydgoszczy. Grało z drogimi i wymagającymi kolumienkami i dawało radę. Sam nie jestem fanem takich popierdółek , bo zwykle nie dociągają dźwięku do ostatniego brzmienia. Ale https://audio-connect.pl/waversa-systems/wslim-lite/ to zagrało fantastycznie. Cenowo chyba się zmieścisz. Możesz pogadać z chłopakami którzy je słuchali na Zlocie. Dla mnie na plus. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Dzięki Tomek. Czy aby dziewczyna sobie poradzi z apką, czy to stabilne jest. Nie wiem jeszcze jak, ale chciałbym jej „przemycić” Quobuza. Do kogo mam zagadać o pomoc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Cześć, Siostra ma bardzo fajne głośniki i warto dobrać do nich wydajny wzmacniacz. Jeśli miałoby to być urządzenie wszystko w jednym to proponowałbym spojrzeć na Quad Artera Solus Play, który zapewni muzykalne brzmienie z dobrą podstawą basową ewentualnie Arcam SA30. Na dniach powinna pojawić się promocja na Moon Ace, który wydaje się być ciekawą opcją ale pewnie cena będzie w okolicach 12-13k zł Może lepiej byłoby kupić osobno wzmacniacz i streamer, w takim przypadku mielibyśmy więcej. Zapraszam do kontaktu z nami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Przed chwilą, AudioTube napisał: Do kogo mam zagadać o pomoc? W sprawie opinii z forumowiczami : @Redakcja AUDIO @_PS_ @Amarok @MarcKrawczyk @Kraft @tomek4446 @kaczadupa @Bogusław Kożyczkowski @MMarek @Matt Daemon @elektron6 @Mikelas76 @halik @Kukawa @lpomis W sprawie informacji technicznych : https://audio-connect.pl/#contact Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Cześć, te kolumny powinny fajnie zagrać z Lyngdorfem TDAI-1120, jest trochę szybszy i bardziej detaliczny. Ma streamer i kalibrację. Druga opcja w jaką bym celował to NAD M10 v2 w tym budżecie. Tu podobnie, streamer plus kalibracja. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 8 godzin temu, tomek4446 napisał: waversa-systems/wslim-lite/ O właśnie. Zapomniałem. Oprócz NAD M10 V2, Quada Artera Solus Play i wcześniejszych propozycji jest jeszcze to małe gówienko - Waversa WSlim Lite. Malutki placek, na zlocie zrobił wrażenie. Na pewno warto go sprawdzić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 @AudioTube koniecznie sprawdź polecany wyżej Waversa WSlim Lit. To maleństwo na pewno cię zaskoczy swą grą tak jak swym ciężarem gdy pierwszy raz weźmiesz do ręki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Dzięki chłopaki za info w sprawie tego maleństwa. Właśnie przejeżdżam pociągiem przez Toruń, toż to rzut beretem do Bydgoszczy. Będę dzwonić za dnia do tego sklepu. Jestem na urlopie w PL i chciałbym wytypować max 2-3 modele. Czy do tego modelu od sklepu Connect/Bydgoszcz potrzebny będzie streamer? Mam Node2i ewentualnie niedługo na oddanie. Bo jako źródło telefon to chyba nie za mocne te źródło będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2022 Siostra znalazła gdzieś obok Poznania Gato ze streamerem, używany, na prawie pełnej gwarancji. Ponad budżet, ale będzie próbowała deal zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 A że tak się zapytam. Gato gdyż? Słuchaliście tego połączenia czy wygląd? Bo padło tu tyle propozycji że w zasadzie miałem je tylko podać ponownie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Gato gdyż? Hej Piotr Z wielu powodów. Ambry stały u siostry w szafie z sukienkami chyba z półtora roku. Przeprowadzki, brak wzmaka, kasy itp Ja te Ambry miałem u siebie dawno z wszystkimi Gato oprócz monobloków. No grało jakoś. Na początku euforia, a gdy posłuchałem lampowych Air Tight 2211 i na 300B to cała reszta grała sucho, płasko, czarno-biało itp Nie ma powrotu do „tego” brzmienia. Dla mnie. A siostra się nie pokapuje. No i wizualnie jej bardzo pasi, a komu nie, nawet kredyt gotowa wziąść. A ja tak w rozkroku, bo znam to granie, inne propozycje typu Lyngdorf/czy te „małe cyfrowe coś” warte grzechu, ale w obsłudze pamietam, że żadnych problemów z serią NPM nie było i siostrzyczka „da radę” to ogarnąć. Kobieta bez chłopa i po historii jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2022 Lyngdorf jak najbardziej, albo Arcam SA30 też może być ciekawym połączeniem. Jak szukasz czegoś gęstszego w graniu to Moon ACE (używka) jak pisał Ipomis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 No to jeśli takie połączenei jest u Was sprawdzone no to co innego. W takim razie ok. Ale jakoś tak z Twojego postu nie odczułem że jesteś tym połączeniem zachwycony. Ja tylko zachęcam że może warto z siostra udac się na odsłuch. No wygląd GATO na pewno jej lezy to ja wiem Ale może coś innego Wam bardziej spasuje muzycznie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 11 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2022 Wiadomo Gato to świetne wykonanie z bardzo dobrych materiałów + bardzo oryginalny design. Jeżeli pasuje jeszcze dźwiękowo to w ogóle dobry wybór. Ja "chyba" wybrałbym NADa bo jeżeli chodzi o obsługę to ma genialnego BluOS, Korekcję dzwięku przez Dirac, HDMI co jest wygodne. Kolorowy ekran z przodu może się podobać lub nie, ale sprzętu bym nie odrzucał jeżeli sklep wypożyczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2022 Zgadza się, aplikacyjnie BluOS wyprzedza możliwości Gato, który działa po DLNA i można korzystać jedynie z aplikacji ogólnodostępnych takich jak np. mConnect czy Bubble. Najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie odsłuch także udajcie się do najbliższego salonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 13 sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2022 Gato 250S ze streamerem już u siostry gra. 4 latka gwarancji zostały jeszcze. Budżet przekroczony o tysiąc. Zazdroszczę braku plątaniny tych kabli i on nawet po 5 godzinach grania jest lekko ciepły. Kolumny rządzą, akustyka nie przeszkadza zbytnio. Magdalena zadowolona a mi na kilka lat spokój, bo takie doradzanie to niezły ból głowy 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Myślę, że siostra ma spokój na długie lata. Są to bardzo wydajne urządzenia, które pomimo długich sesji nie nagrzewają się tak jak wzmacniacze w klasie A. Pozostaje w takim razie cieszyć się z jakości dźwięku i nie kombinować za dużo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts