1Ender Napisano 15 sierpnia 2022 Napisano 15 sierpnia 2022 Kolumny lepiej zagrają z droższą elektroniką niż na odwrót. Wracając do tematu. Przyjąłem kryteria: Wartość Całego toru bez kolumn (bez TV bo uwzględniam tylko audio) - 100% Wartość Kolumn - x % Przekształcamy: Wartość Całego toru * x = wartość kolumn * 100 x= wartość kolumn *100 / wartość całego toru Jeżeli rozpatruję cenę używanych kolumn to 45 % Jeżeli rozpatruję cenę nowych kolumn w latach produkcji to ~ 207 % Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
mariol Napisano 15 sierpnia 2022 Napisano 15 sierpnia 2022 Dodam swoje 3 grosze: kolumny to 30% Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 16 sierpnia 2022 Napisano 16 sierpnia 2022 (edytowany) Jak to liczyć, jeśli jednym cięciem ,(a dokładnie pisząc zmianą cen przez dystrybutora ) mój wzmacniacz zdrożał o 3 000 zł ? Jeśli założyć,że liczę po cenach zakupu ,a nie katalogowych obowiązujących obecnie , to kolumny kosztowały 42 % całości. Edytowano 16 sierpnia 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując
halik Napisano 16 sierpnia 2022 Napisano 16 sierpnia 2022 (edytowany) U mnie jedne 50 %, drugie 9%. A najlepsze jest to, że te droższe stoją tylko i się kurzą. Ostatni raz podłączone je miałem z rok temu, i to tylko na chwilę Edytowano 16 sierpnia 2022 przez halik Odpisz, cytując
Wojtek M Napisano 16 sierpnia 2022 Napisano 16 sierpnia 2022 cena kolumn to ~ 45% wartości systemu licząc jeszcze wzmacniacz, streamer i kable 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 sierpnia 2022 Napisano 16 sierpnia 2022 2 godziny temu, Wojtek M napisał: cena kolumn to ~ 45% wartości systemu licząc jeszcze wzmacniacz, streamer i kable Piękny system. Gratki. Ps. I zawsze można dodać psx r2 1 Odpisz, cytując
Wojtek M Napisano 16 sierpnia 2022 Napisano 16 sierpnia 2022 Wtedy udział kolumn spadłby do 38% 😀. Oczywiście kusi, tylko cena jest z kosmosu. W instrukcji 8.2 jest mowa, że można podłączyć starszą wersję psx r, a tą używaną można dostać za ok. 2000. Nie wiem tylko, czy też będzie taka poprawa dźwięku jak w przypadku psx r2 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 sierpnia 2022 Napisano 17 sierpnia 2022 PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy. Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 17 sierpnia 2022 Napisano 17 sierpnia 2022 24 minuty temu, Adi777 napisał: PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy. Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu? Skoro tak piszą, to tak pewnie jest. Ja dziś uprałem narożnik. Dzięki temu zabiegowi góra stała się bardziej perlista, średnica czytelniejsza ale też bardziej nasyconą, a bas dostał większej masy ale też lepszą kontrolę. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 17 sierpnia 2022 Napisano 17 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Adi777 napisał: PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy. Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu? Na serio warto mieć 8.2 z psxr2. 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 17 sierpnia 2022 Napisano 17 sierpnia 2022 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Skoro tak piszą, to tak pewnie jest. Ja dziś uprałem narożnik. Dzięki temu zabiegowi góra stała się bardziej perlista, średnica czytelniejsza ale też bardziej nasyconą, a bas dostał większej masy ale też lepszą kontrolę. Musisz częściej prać narożnik 😀. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts