Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kolumny lepiej zagrają z droższą elektroniką niż na odwrót.

Wracając do tematu.

Przyjąłem kryteria:

Wartość Całego toru bez kolumn (bez TV bo uwzględniam tylko audio) - 100%

Wartość Kolumn            - x %

Przekształcamy:

Wartość Całego toru * x = wartość kolumn * 100

x= wartość kolumn *100 / wartość całego toru

Jeżeli rozpatruję cenę używanych kolumn to 45 %

Jeżeli rozpatruję cenę nowych kolumn w latach produkcji to ~ 207 %

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Jak to liczyć, jeśli jednym cięciem ,(a dokładnie pisząc zmianą cen przez dystrybutora ) mój wzmacniacz zdrożał o 3 000 zł ?

Jeśli założyć,że liczę po cenach zakupu ,a nie katalogowych obowiązujących obecnie , to kolumny kosztowały 42 % całości.

Edytowano przez terracan1929
Napisano (edytowany)

U mnie jedne 50 %, drugie 9%. A najlepsze jest to,  że te droższe stoją tylko i się kurzą. Ostatni raz podłączone je miałem z rok temu, i to tylko na chwilę 

Edytowano przez halik
Napisano

Wtedy udział kolumn spadłby do 38% 😀. Oczywiście kusi, tylko cena jest z kosmosu. W instrukcji 8.2 jest mowa, że można podłączyć starszą wersję psx r, a tą używaną można dostać za ok. 2000. Nie wiem tylko, czy też będzie taka poprawa dźwięku jak w przypadku psx r2

Napisano

PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy.

Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu?

Napisano
24 minuty temu, Adi777 napisał:

PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy.

Skoro tak piszą, to tak pewnie jest. 

Ja dziś uprałem narożnik. Dzięki temu zabiegowi góra stała się bardziej perlista, średnica czytelniejsza ale też bardziej nasyconą, a bas dostał większej masy ale też lepszą kontrolę. 

Napisano
1 godzinę temu, Adi777 napisał:

Na serio warto mieć 8.2 z psxr2. 

Napisano
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

Skoro tak piszą, to tak pewnie jest. 

Ja dziś uprałem narożnik. Dzięki temu zabiegowi góra stała się bardziej perlista, średnica czytelniejsza ale też bardziej nasyconą, a bas dostał większej masy ale też lepszą kontrolę. 

Musisz częściej prać narożnik 😀.