1Ender Napisano 15 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2022 Kolumny lepiej zagrają z droższą elektroniką niż na odwrót. Wracając do tematu. Przyjąłem kryteria: Wartość Całego toru bez kolumn (bez TV bo uwzględniam tylko audio) - 100% Wartość Kolumn - x % Przekształcamy: Wartość Całego toru * x = wartość kolumn * 100 x= wartość kolumn *100 / wartość całego toru Jeżeli rozpatruję cenę używanych kolumn to 45 % Jeżeli rozpatruję cenę nowych kolumn w latach produkcji to ~ 207 % Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariol Napisano 15 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2022 Dodam swoje 3 grosze: kolumny to 30% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 (edytowany) Jak to liczyć, jeśli jednym cięciem ,(a dokładnie pisząc zmianą cen przez dystrybutora ) mój wzmacniacz zdrożał o 3 000 zł ? Jeśli założyć,że liczę po cenach zakupu ,a nie katalogowych obowiązujących obecnie , to kolumny kosztowały 42 % całości. Edytowano 16 sierpnia 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 (edytowany) U mnie jedne 50 %, drugie 9%. A najlepsze jest to, że te droższe stoją tylko i się kurzą. Ostatni raz podłączone je miałem z rok temu, i to tylko na chwilę Edytowano 16 sierpnia 2022 przez halik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek M Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 cena kolumn to ~ 45% wartości systemu licząc jeszcze wzmacniacz, streamer i kable 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 2 godziny temu, Wojtek M napisał: cena kolumn to ~ 45% wartości systemu licząc jeszcze wzmacniacz, streamer i kable Piękny system. Gratki. Ps. I zawsze można dodać psx r2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek M Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Wtedy udział kolumn spadłby do 38% 😀. Oczywiście kusi, tylko cena jest z kosmosu. W instrukcji 8.2 jest mowa, że można podłączyć starszą wersję psx r, a tą używaną można dostać za ok. 2000. Nie wiem tylko, czy też będzie taka poprawa dźwięku jak w przypadku psx r2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy. Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 24 minuty temu, Adi777 napisał: PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy. Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu? Skoro tak piszą, to tak pewnie jest. Ja dziś uprałem narożnik. Dzięki temu zabiegowi góra stała się bardziej perlista, średnica czytelniejsza ale też bardziej nasyconą, a bas dostał większej masy ale też lepszą kontrolę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Adi777 napisał: PSX-R₂ wyznacza nowy poziom w najdrobniejszych szczegółach i pozwala zrozumieć subtelne niuanse emocjonalne, które wyrażają emocje i pasję wykonawcy. Oni piszą takie teksty na serio, czy w formie żartu? Na serio warto mieć 8.2 z psxr2. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Skoro tak piszą, to tak pewnie jest. Ja dziś uprałem narożnik. Dzięki temu zabiegowi góra stała się bardziej perlista, średnica czytelniejsza ale też bardziej nasyconą, a bas dostał większej masy ale też lepszą kontrolę. Musisz częściej prać narożnik 😀. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts