Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: żeby bas dominował i zachodził na resztę pasma, Warto też zauważyć że, Bas by dominować wcale nie musi zachodzić na inne pasma. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Dokładnie, ale czy wtedy jest to neutralne? Moim zdaniem NIE. O taką prezentacje mi chodziło. Wg definicji neutralność, wszystkie pasma grają równo. Wg mnie nie ma czegoś takiego jak neutralność z mocnym basem. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 A jak Ci pomieszczenie jakieś pasmo podbija to co wtedy ? Bo w przyjaznym otoczeniu wzmak grał równo a u mnie mocno dołem , więc mi ( jest ciężko oceniać graty w moim pomieszczeniu ) Tak że możemy sobie pogadać 🤭 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Warto też zauważyć że, Bas by dominować wcale nie musi zachodzić na inne pasma. No to jak zachodzi to już raczej wina pomieszczenia . 1 Odpisz, cytując
1Ender Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Rozmawiamy o neutralności. Pomijam akustykę, bo chodzi cechy wzmacniacza, nie zaś o to jak gra całe pomieszczenie. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) Czy każdy ma pojęcie że coś z pomieszczeniem jest nie tak .? Że to jak odbierasz dany wzmacniacz jest winą tego że pomieszczenie z nim zagrało . Jeszcze 5-6 lat temu nie zwracalem na to uwagi . Ale zauważyłem że te same graty grają inaczej u moich znajomych . Gdzieś to jednak trzeba odsłuchać ,jak nie w pomieszczeniu to gdzie ? Naturalne to dla mnie bez wątopienia może być drewno a tu jest za duże pole do dyskusji Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 1 1 Odpisz, cytując
dorsz Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Panowie. U mnie nie dudni, bo 8" wełny robi swoje, a wzmacniacze jednak grają inaczej na basie. No to, jak to tak? 😉 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) 55 minut temu, 1Ender napisał: Pomijam akustykę, bo chodzi cechy wzmacniacza, nie zaś o to jak gra całe pomieszczenie. Można by powiedzieć, że jeśli zmienną jest tylko wzmacniacz to O.K. Tylko, żeby usłyszeć cechy (te najlepsze) wzmacniacza i jego możliwości, to jednak łatwiej o nie w zaadoptowanym pokoju niż w nieogarniętym. Bo wtedy faktycznie bardziej słychać pomieszczenie niż cechy wzmacniacza. Edytowano 3 października 2022 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) Nikt nie mówi że nie grajoo 😏 Zawodowy kierowca, czy z Polski się wyprowadził że w calach podajesz ? 😁 Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 1 minutę temu, dorsz napisał: Panowie. U mnie nie dudni, bo 8" wełny robi swoje, a wzmacniacze jednak grają inaczej na basie. No to, jak to tak? 😉 Nie tylko w zakresie basu grają inaczej 😉 1 Odpisz, cytując
dorsz Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 15 minut temu, DiBatonio napisał: Nie tylko w zakresie basu grają inaczej 😉 Od tego mam płytę gk, która w dużym stopniu wyrównuje warunki. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Przed chwilą, dorsz napisał: Od tego mam płytę gk, która w dużym stopniu wyrównuje warunki. A najlepiej wyrównuje ściany 😁 Chcesz mi powiedzieć, że płaska płyta GK załatwią sprawę, zamiast np dyfuzory i inne ustroje akustyczne? 1 Odpisz, cytując
dorsz Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 No gruby dywan i materiałowe sofy, to ja mam. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 16 minut temu, dorsz napisał: No gruby dywan i materiałowe sofy, to ja mam. Zawsze to coś... 🙂 1 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) Ale gk jest ogólnie twarda i płaska nie porowata i miękka (chłonna ) . Jak byś gruba papierową tapeta ja pokrył już było by lepiej . A nie warstwą szpachli . Pzdr Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując
dorsz Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Ale skąd ta szpachla? Ja mam płytę gk pomalowaną i tapetę z przodu. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Stąd że nie napisałeś , bez wykończenia chyba nie mieszkasz ? Więc przyjąłem że gips i farba . Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, dorsz napisał: Ale skąd ta szpachla? Ja mam płytę gk pomalowaną i tapetę z przodu. 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Stąd że nie napisałeś , bez wykończenia chyba nie mieszkasz ? Więc przyjąłem że gips i farba . Sprawdzają się tapety fizelinowe, mówię poważnie. Zresztą jak by poszukać, to można znaleźć o tym w iternetach. 2 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Sprawdzają się tapety fizelinowe, mówię poważnie. Wierzę na słowo. Już tylko Dotykając takową można wywnioskować, że sie "nada" Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Dokładnie , ale znikam do nikąd ten temat 😉 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) Wracajac do wzmacniaczy... Czy Zespół głośnikowy podłączony do wzmacniacza raz "x" a nastepnie wzmacniacza "y" pokazuje inne pasmo przenoszenia przy użyciu mikrofonu? ((Zakładając że wzmacniacze x i y różnią sie sonicznie np. W zakresie basu)) Ktoś to sprawdzał? Generalnie jesli ucho słyszy zmianę np. W ilosci basu to mikrofon powinien rowniez to uchwycić na charakterystyce 🤔 Edytowano 3 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 Znajomy mówił mi że nie , Atoll vs Cyrus . 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) 37 minut temu, Dedal75 napisał: Znajomy mówił mi że nie Nie "zjada" Ciebie ciekawość dlaczego tak jest? Edytowano 3 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 (edytowany) Nie jestem ciekawski 🤔 ale na słuch je rozróżniał , mówił tak choc jak mówię nie wnikam . Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 października 2022 Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Zespół głośnikowy podłączony do wzmacniacza raz "x" a nastepnie wzmacniacza "y" pokazuje inne pasmo przenoszenia przy użyciu mikrofonu? Kiedyś robiłem pomiar REWem, wstawiałem go nawet na forum w jakimś wątku. Dwa wzmaki, te same kolumny, takie samo ich ustawienie, mikrofon w tym samym miejscu, pomiar wypadł w zasadzie identycznie. Różnice były minimalne, na poziomie błędu pomiarowego. Każdy wzmacniacz gra tak samo. Handlujcie z tym 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts