Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: żeby bas dominował i zachodził na resztę pasma, Warto też zauważyć że, Bas by dominować wcale nie musi zachodzić na inne pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Dokładnie, ale czy wtedy jest to neutralne? Moim zdaniem NIE. O taką prezentacje mi chodziło. Wg definicji neutralność, wszystkie pasma grają równo. Wg mnie nie ma czegoś takiego jak neutralność z mocnym basem. Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 A jak Ci pomieszczenie jakieś pasmo podbija to co wtedy ? Bo w przyjaznym otoczeniu wzmak grał równo a u mnie mocno dołem , więc mi ( jest ciężko oceniać graty w moim pomieszczeniu ) Tak że możemy sobie pogadać 🤭 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Warto też zauważyć że, Bas by dominować wcale nie musi zachodzić na inne pasma. No to jak zachodzi to już raczej wina pomieszczenia . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Rozmawiamy o neutralności. Pomijam akustykę, bo chodzi cechy wzmacniacza, nie zaś o to jak gra całe pomieszczenie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) Czy każdy ma pojęcie że coś z pomieszczeniem jest nie tak .? Że to jak odbierasz dany wzmacniacz jest winą tego że pomieszczenie z nim zagrało . Jeszcze 5-6 lat temu nie zwracalem na to uwagi . Ale zauważyłem że te same graty grają inaczej u moich znajomych . Gdzieś to jednak trzeba odsłuchać ,jak nie w pomieszczeniu to gdzie ? Naturalne to dla mnie bez wątopienia może być drewno a tu jest za duże pole do dyskusji Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Panowie. U mnie nie dudni, bo 8" wełny robi swoje, a wzmacniacze jednak grają inaczej na basie. No to, jak to tak? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) 55 minut temu, 1Ender napisał: Pomijam akustykę, bo chodzi cechy wzmacniacza, nie zaś o to jak gra całe pomieszczenie. Można by powiedzieć, że jeśli zmienną jest tylko wzmacniacz to O.K. Tylko, żeby usłyszeć cechy (te najlepsze) wzmacniacza i jego możliwości, to jednak łatwiej o nie w zaadoptowanym pokoju niż w nieogarniętym. Bo wtedy faktycznie bardziej słychać pomieszczenie niż cechy wzmacniacza. Edytowano 3 października 2022 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) Nikt nie mówi że nie grajoo 😏 Zawodowy kierowca, czy z Polski się wyprowadził że w calach podajesz ? 😁 Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 1 minutę temu, dorsz napisał: Panowie. U mnie nie dudni, bo 8" wełny robi swoje, a wzmacniacze jednak grają inaczej na basie. No to, jak to tak? 😉 Nie tylko w zakresie basu grają inaczej 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 15 minut temu, DiBatonio napisał: Nie tylko w zakresie basu grają inaczej 😉 Od tego mam płytę gk, która w dużym stopniu wyrównuje warunki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Przed chwilą, dorsz napisał: Od tego mam płytę gk, która w dużym stopniu wyrównuje warunki. A najlepiej wyrównuje ściany 😁 Chcesz mi powiedzieć, że płaska płyta GK załatwią sprawę, zamiast np dyfuzory i inne ustroje akustyczne? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 No gruby dywan i materiałowe sofy, to ja mam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 16 minut temu, dorsz napisał: No gruby dywan i materiałowe sofy, to ja mam. Zawsze to coś... 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) Ale gk jest ogólnie twarda i płaska nie porowata i miękka (chłonna ) . Jak byś gruba papierową tapeta ja pokrył już było by lepiej . A nie warstwą szpachli . Pzdr Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Ale skąd ta szpachla? Ja mam płytę gk pomalowaną i tapetę z przodu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Stąd że nie napisałeś , bez wykończenia chyba nie mieszkasz ? Więc przyjąłem że gips i farba . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, dorsz napisał: Ale skąd ta szpachla? Ja mam płytę gk pomalowaną i tapetę z przodu. 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Stąd że nie napisałeś , bez wykończenia chyba nie mieszkasz ? Więc przyjąłem że gips i farba . Sprawdzają się tapety fizelinowe, mówię poważnie. Zresztą jak by poszukać, to można znaleźć o tym w iternetach. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Sprawdzają się tapety fizelinowe, mówię poważnie. Wierzę na słowo. Już tylko Dotykając takową można wywnioskować, że sie "nada" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Dokładnie , ale znikam do nikąd ten temat 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) Wracajac do wzmacniaczy... Czy Zespół głośnikowy podłączony do wzmacniacza raz "x" a nastepnie wzmacniacza "y" pokazuje inne pasmo przenoszenia przy użyciu mikrofonu? ((Zakładając że wzmacniacze x i y różnią sie sonicznie np. W zakresie basu)) Ktoś to sprawdzał? Generalnie jesli ucho słyszy zmianę np. W ilosci basu to mikrofon powinien rowniez to uchwycić na charakterystyce 🤔 Edytowano 3 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Znajomy mówił mi że nie , Atoll vs Cyrus . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) 37 minut temu, Dedal75 napisał: Znajomy mówił mi że nie Nie "zjada" Ciebie ciekawość dlaczego tak jest? Edytowano 3 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) Nie jestem ciekawski 🤔 ale na słuch je rozróżniał , mówił tak choc jak mówię nie wnikam . Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Zespół głośnikowy podłączony do wzmacniacza raz "x" a nastepnie wzmacniacza "y" pokazuje inne pasmo przenoszenia przy użyciu mikrofonu? Kiedyś robiłem pomiar REWem, wstawiałem go nawet na forum w jakimś wątku. Dwa wzmaki, te same kolumny, takie samo ich ustawienie, mikrofon w tym samym miejscu, pomiar wypadł w zasadzie identycznie. Różnice były minimalne, na poziomie błędu pomiarowego. Każdy wzmacniacz gra tak samo. Handlujcie z tym 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 🙆🙆🙆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts