KrólKiczu Napisano 4 października 2022 Udostępnij Napisano 4 października 2022 19 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Czy tworząc wierną kopię "x" wzmacniacza, jest szansa że ten "zagra" Nam nieco inaczej (wierna kopia oznacza te same elementy, płytki, trafa, tylko inna obudowa)? Popytaj w klubie naima na audiostereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 4 października 2022 Udostępnij Napisano 4 października 2022 3 godziny temu, MariuszZ napisał: Brzmienie bez podbarwień = brzmienie neutralne. Nie wiem czy nawet pojedyncze instrumenty akustyczne by się kwalifikowały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 16 godzin temu, dorsz napisał: Jak kolumny nie mają głośników 10" i 100 litrowych skrzynek, to nie bardzo mają czym się bronić. Aha Czyli do mniejszych pomieszczeń też głośniki 10"? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Aha Czyli do mniejszych pomieszczeń też głośniki 10"? Do pokoików dla dzieci, regałówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Aha Czyli do mniejszych pomieszczeń też głośniki 10"? Piotr W czym ty widzisz problem. Ja obecnie mam jeden zestaw w 6metrach kwadratowych. Skrzynki 35 litrów w nich 2*11 cali plus 2*1100 watt . To są dopiero wrażenie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 Taaa..... Zyyyyy pewnościom. 😁 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 października 2022 Udostępnij Napisano 5 października 2022 Pozwoliłem sobie zrobić screen-a. Ilość głośników vs kubatura ! Jakieś pytania? No to jak to jest wkońcu? To w car-audio mozna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Dnia 5.10.2022 o 11:47, dorsz napisał: Do pokoików dla dzieci, regałówki. no i ok Dnia 5.10.2022 o 12:36, moss napisał: W czym ty widzisz problem. Ja obecnie mam jeden zestaw w 6metrach kwadratowych. Skrzynki 35 litrów w nich 2*11 cali plus 2*1100 watt . To są dopiero wrażenie. Ja na 9 metrów miałem podłogówki z 2x6,5. Więc wygrałeś. Masz moj szacunek. Na dzielni to wiele znaczy. Dnia 5.10.2022 o 14:48, Chyba Miro 84 napisał: No to jak to jest wkońcu? To w car-audio mozna? Tak, ale one mają ile? 3 czy 5 cm średnicy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 @Piotr Sonido Nie ważne, kto wygrał a kto przegrał. Ważne jest to, czy jest się zadowolonym. Monitory z dużym głośnikiem na basie plus duża moc wzmacniaczy daje mi super frajdę przy niskich poziomach głośności. A z tą nie mogę przesadzać, ponieważ akurat ten zestaw mam w pracy ( wynajmowane mieszkanie) i muszę brać pod uwagę sąsiadów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tak, ale one mają ile? 3 czy 5 cm średnicy? Generalnie nie mam (jeszcze) Bentley-a, ale mam inny "nieco" tańszy i zapewniam Cię że w nim seryjnie były montowane większe niż podane powyżej. Zauważ również czym to jest napędzane. W zależności od potrzeby... B&O 1.5kW lub Naim 2.2kW 😇 Edytowano 7 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 1 godzinę temu, moss napisał: Monitory z dużym głośnikiem na basie plus duża moc wzmacniaczy daje mi super frajdę przy niskich poziomach głośności. To są te YB Audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Wszyscy macie sztos sprzęty. Chętnie posłucham zestawu wartego ok 30 tyś zł, ktoś zaprosi do siebie na odsłuch przy kawce? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Generalnie nie mam (jeszcze) Bentley-a, Jakiego planujesz kupić? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 🤫🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 3 godziny temu, Adi777 napisał: To są te YB Audio? Yeppp 3 godziny temu, soberowy napisał: Wszyscy macie sztos sprzęty. Chętnie posłucham zestawu wartego ok 30 tyś zł, ktoś zaprosi do siebie na odsłuch przy kawce? Chłopaki z yb audio zrobili mi głośnik centralny za 30 tyś. Mam miesiąc urlopu więc wal jak w dym.🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Roger that. Żeby nie odbiegać od tematu, może ktoś ma budżetowo-naturalnie grający zestaw stereo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 24 minuty temu, soberowy napisał: Roger that. Żeby nie odbiegać od tematu, może ktoś ma budżetowo-naturalnie grający zestaw stereo ? Ja 😄 Zapraszam do Holandii 😄 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 1 godzinę temu, soberowy napisał: Roger that. Żeby nie odbiegać od tematu, może ktoś ma budżetowo-naturalnie grający zestaw stereo ? Może spróbujmy najpierw od czegoś łatwiejszego Może ktoś ma naturalnie grające słuchawki? Pomijamy pokojowe warunki zastane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 2 godziny temu, soberowy napisał: Roger that. Żeby nie odbiegać od tematu, może ktoś ma budżetowo-naturalnie grający zestaw stereo ? Ja mam. Ale u mnie już byłeś 🤪 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 (edytowany) Zapalimy jointa 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Może ktoś ma naturalnie grające słuchawki? Pomijamy pokojowe warunki zastane Te chyba takie nie są? Posłuchałbym sobie między innymi DCA Stealth i Expanse. Ciekawe, czy krzywa HC byłaby w moim guście. Edytowano 7 października 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Podobno nowy Naim SN 3 jest naturalnie brzmiącym wzmacniaczem. Założyciel tematu może coś napisze ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Tylko naturalne brzmienie zgodne z nagraniem może nie być zbyt przyjemne , osoby słuchające latami na wieżach sony o tym się często przekonują Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Najciekawsze jest to, że duża część forumowiczów ma dźwięk i naturalny i neutralny a każdy gra na czym innym🥴. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 2 godziny temu, Kubakk napisał: osoby słuchające latami na wieżach sony o tym się często przekonują Ale dlaczego akurat Sony? A nie np. Akai czy Sansui, Sanyo itp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 A ja miałem coś takiego kiedyś i bardzo sobie chwaliłem. Kenwood zawsze mnie pociągał: 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts