Chyba Miro 84 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) @lysyrafal a Wiesz że mój nastepny zestaw (o czym zresztą piszę na prawo i lewo) bedzie najpewniej oparty o tego typu rozwiazanie. A to dlatego że sie tym wlasnie interesuję. Nawet pokusze sie o stwierdzenie ze to przyszłość audio Edytowano 15 października 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 58 minut temu, moss napisał: Weź ty już chłopie lepiej nic nie pisz o kolumnach aktywnych, jak nie masz pojęcia co i jak można tam zmienić. Może inaczej powiem, jest tych opcji mniej. Drugą sprawą są możliwości finansowe, bo rozumiem, że to masz na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) Masz bardzo krótki wzrok by dostrzec to co możesz mieć przy aktywnym systemie i możliwością jego korekcji DSP. Na ale fakt, tematy kabelków, wzmacniaczy i Bóg wie co jeszcze znakaja bezpowrotnie . Jak tu wtedy żyć na forum, no jak. Edytowano 15 października 2022 przez moss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) To podziel się tą wiedzą ( bo rozumiem, że masz ) jak stworzyć dobre kolumny aktywne, tzn. dobór przetwornika i wzmacniacz do niego, litraż obudowy, zwrotnicy itd. bo do tego nawiązuje przecież? Moim zdaniem to nie jest taka prosta sprawa, aby samemu to poskładać i dobrze grało. Edytowano 15 października 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 A czy ja buduje kolumny głośnikowe ? Nie Czy ja je projektuje? Nie Czy ja je stroje? Nie Czy ja je mam? Tak Jestem jednym z takich klientów jak ty i większość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 10 minut temu, lysyrafal napisał: To podziel się tą wiedzą ( bo rozumiem, że masz ) jak stworzyć dobre kolumny aktywne, tzn. dobór przetwornika i wzmacniacz do niego, litraż obudowy, zwrotnicy itd. bo do tego nawiązuje przecież? Moim zdaniem to nie jest taka prosta sprawa, aby samemu to poskładać i dobrze grało. Mos vel Paul jakis tam jest zdaje się fanem sveda audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 No widzisz, Sveda Audio ze swoim aktywnymi głośnikami to Top5 każdej wystawy Audio Show. Chyba o czymś to świadczy. Nieprawdaż? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Ale po co się dusić 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 7 minut temu, moss napisał: No widzisz, Sveda Audio ze swoim aktywnymi głośnikami to Top5 każdej wystawy Audio Show. Chyba o czymś to świadczy. Nieprawdaż? O czym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Rusz głową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) 48 minut temu, moss napisał: Sveda Audio ze swoim aktywnymi głośnikami to Top5 każdej wystawy Audio Show. Byłem na prawie wszystkich AVS. Co to jest Sveda Audio ? Chętnie posłucham za dwa tygodnie tylko mam problem. Wszedłem na stronę wystawców AVS i jest Sveda Audio ale nie podano w którym miejscu. jak na TOP 5 to trochę po macoszemu traktują tą gwiazdę Sveda Audio GT: Dalia i nic więcej ? Edytowano 15 października 2022 przez tomek4446 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) 43 minuty temu, seba3002 napisał: O czym? Seba, jak to o czym? O dobrym marketingu, trochę Pacuła dorzucil do tego marketingu i proszę , najlepsze aktywniaki ever. 😁 7 minut temu, tomek4446 napisał: Byłem na prawie wszystkich AVS. Co to jest Sveda Audio ? Takie kolumienki z cenami z doopy... 🤭 https://sveda.audio/sklep/ Edytowano 15 października 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 12 minut temu, tomek4446 napisał: Byłem na prawie wszystkich AVS. Co to jest Sveda Audio ? Chętnie posłucham za dwa tygodnie tylko mam problem. Wszedłem na stronę wystawców AVS i jest Sveda Audio ale nie podano w którym miejscu. jak na TOP 5 to trochę po macoszemu traktują tą gwiazdę Sveda Audio GT: Dalia i nic więcej ? To przyjedź w momencie jak będziesz trzeźwy, wtedy na pewno trafisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 6 minut temu, moss napisał: To przyjedź w momencie jak będziesz trzeźwy, wtedy na pewno trafisz. Kurna dzięki że dzielisz się doświadczeniami , na pewno skorzystam. A jak już sobie tak gaworzymy to wiesz może gdzie można będzie posłuchać tych kolumn ? Narodowy , Sobieski , Tulipan , który box ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Umów się ze mną na PW, zaprawadze cię za rączkę. Kto wie, możesz jesteś osobą niepełnosprawną i potrzebujesz pomocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 4 minuty temu, moss napisał: zaprawadze cię za rączkę. Aż tak blisko się nie znamy Wystarczy , że powiesz gdzie na wystawie mogę posłuchać tych kolumn. Staram się być obiektywny i otwarty na nowe konstrukcje. Każde doświadczenie jest cenne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Hotel Tulip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Dzięki. Tulip planuję w sobotę. Sporo czytałem o kolumnach aktywnych ,ale nie miałem okazji ich dłużej posłuchać. Tym razem będę miał sporo czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, moss napisał: A czy ja buduje kolumny głośnikowe ? Nie Czy ja je projektuje? Nie Czy ja je stroje? Nie Czy ja je mam? Tak Jestem jednym z takich klientów jak ty i większość. No tak, ale ja mam możliwość właśnie doboru wzmacniacza i kabli do kolumny, a Ty zdajesz się całkowicie na to, co Ci proponuje konstruktor. Dlatego wspomniałem o kreowaniu brzmienia, a każdy zrobi jak chce, nikt do niczego nikogo nie zmusza. Edytowano 15 października 2022 przez lysyrafal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 A ty wiesz, że praktycznie codziennie możesz sobie fundować zupełnie za darmo nowe brzmienie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Masz na myśli DSP? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 Yeep, witamy w XXI wieku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 5 minut temu, moss napisał: Yeep, witamy w XXI wieku. jaki system DSP jest w tych kolumnach ? Na stronie nic nie znalazłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 A kto powiedział, że ja o tych akurat kolumnach pisze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 października 2022 Udostępnij Napisano 15 października 2022 2 minuty temu, moss napisał: Yeep, witamy w XXI wieku. Czyli znowu zdajesz się na to, co Ci proponuje konstruktor? Można i w taki sposób kreować swoje brzmienie, ale ja wolę sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts