seba751 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Witam Potrzebuję pomocy w wyborze odtwarzacza sieciowego w kwocie 3-5k Wzmacniacz mam cambridge audio cxa 61 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 (edytowany) 2 godziny temu, seba751 napisał: Witam Potrzebuję pomocy w wyborze odtwarzacza sieciowego w kwocie 3-5k Wzmacniacz mam cambridge audio cxa 61 Dzięki Pierwsze co przychodzi mi na myśl to szukałbym okazji na zakup odtwarzacza sieciowego Cambridge Audio Azur 851N, nawet używanego. Po pierwsze dlatego, że to naprawdę świetny odtwarzacz jeśli chodzi o brzmienie w tej klasie cenowej, dlatego sam używam z wyboru a nie przymusu. A po drugie sprzęty tej samej firmy powinny się ze sobą znakomicie dogadać, no i ewentualnie dodatkowo dochodzi kwestia wygody jeśli chodzi o podstawową obsługę z jednego pilota. Edytowano 6 listopada 2022 przez greg235 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba751 Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Cambridge CXN V2. A jak znajdziesz 851n jeszcze bo był wyprzedawany to zdecydowanie tego polecam! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Najbardziej sensowny kierunek to CXN lub 851N, bo zachowasz koncepcję brzmieniową systemu, z kolei jako dodatkowa propozycja (aczkolwiek tutaj trzeba by liczyć na promki BF raczej, bo przekroczy budżet) to Arcam ST60. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Nowacki Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 A kiedy zaczynamy BF? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Cześć, Wszystko zależy jakiego brzmienie oczekujesz. Jeśli bardziej szczegółowe, techniczne to polecam Cambridge Audio CXN V2. Większą muzykalność uzyskasz podłączając Cambridge 851n lub Silent Angel M1 8GB. Black Friday zaczyna się 25 listopada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 9 listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 listopada 2022 Dnia 7.11.2022 o 17:18, Q21 napisał: Cześć, Wszystko zależy jakiego brzmienie oczekujesz. Jeśli bardziej szczegółowe, techniczne to polecam Cambridge Audio CXN V2. Większą muzykalność uzyskasz podłączając Cambridge 851n lub Silent Angel M1 8GB. Black Friday zaczyna się 25 listopada. Porównywałem brzmienie CXN v2 i Azur 851N i ten drugi jest lepszy pod każdym względem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 12 godzin temu, greg235 napisał: Porównywałem brzmienie CXN v2 i Azur 851N i ten drugi jest lepszy pod każdym względem. Jest. Dlatego jak jeszcze jest dostępny to warto na niego polować. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba751 Napisano 10 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 A jak z aktualizacjami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 (edytowany) 18 minut temu, seba751 napisał: A jak z aktualizacjami Nie do końca wiem co masz na myśli, ale jeśli pytasz czy w ogóle CA Azur 851N jest aktualizowany, to odpowiem, że aktualizacje firmware'u do tego sprzętu pojawiają się regularnie i urządzenie samo sprawdza ich dostępność, a w przypadku dostępności aktualizacji przy kolejnym uruchomieniu pyta czy aktualizację zastosować. 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: jak jeszcze jest dostępny to warto na niego polować. Piotr Z tego co wiem Azur 851N jest dostępny w sprzedaży na bieżąco za niecałe 6 tys. Chyba że się mylę. Edytowano 10 listopada 2022 przez greg235 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Dnia 6.11.2022 o 10:12, seba751 napisał: Potrzebuję pomocy w wyborze odtwarzacza sieciowego w kwocie 3-5k Wzmacniacz mam cambridge audio cxa 61 CXA61 ma DAC, to wystarczy Ci streamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Witaj, Nie wziąłeś pod uwagę wszystkim znanego Bluesounda Node w najnowszej wersji 3. To na tyle mocna propozycja, że odtwarzacze za 5 tysięcy jest w stanie pokonać Do tego bardzo dobry sofy w raz z aplikacją. Zapraszamy Cię do wypożyczenia i testów w Twoim systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 (edytowany) 5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Witaj, Nie wziąłeś pod uwagę wszystkim znanego Bluesounda Node w najnowszej wersji 3. To na tyle mocna propozycja, że odtwarzacze za 5 tysięcy jest w stanie pokonać Do tego bardzo dobry sofy w raz z aplikacją. Zapraszamy Cię do wypożyczenia i testów w Twoim systemie. Na pewno sprzęt posiadający dobry stosunek jakości dźwięku do ceny w porównaniu z wieloma innymi urządzeniami, ale jeśli się szuka przede wszystkim maksymalnej jakości dźwięku w kwocie podanej przez autora wątku, to trudno ten sprzęt porównywać z porządnym Cambridge Audio i brać poważnie pod uwagę. Poza tym nie wiem jak innych, ale mnie od tego typu urządzeń odrzuca ten tandetny wygląd przypominający jakieś modemy albo dekodery za 100 złotych. No ale to rzecz gustu. Myślę, że Bluesound Node nawet w ostatniej wersji, to jednak propozycja celująca w trochę inny segment klientów, skupiających się najbardziej na stronie ekonomicznej. Edytowano 11 listopada 2022 przez greg235 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 4 godziny temu, greg235 napisał: Na pewno sprzęt posiadający dobry stosunek jakości dźwięku do ceny w porównaniu z wieloma innymi urządzeniami, ale jeśli się szuka przede wszystkim maksymalnej jakości dźwięku w kwocie podanej przez autora wątku, to trudno ten sprzęt porównywać z porządnym Cambridge Audio i brać poważnie pod uwagę. Poza tym nie wiem jak innych, ale mnie od tego typu urządzeń odrzuca ten tandetny wygląd przypominający jakieś modemy albo dekodery za 100 złotych. No ale to rzecz gustu. Myślę, że Bluesound Node nawet w ostatniej wersji, to jednak propozycja celująca w trochę inny segment klientów, skupiających się najbardziej na stronie ekonomicznej. określenie z Twojej strony "wygląd przypominający jakiś modem albo dekoder za 100 zł" jest bardzo krzywdzący, bo jakość wykonania jest na zupełnie innym poziomie Zawsze, zachęcam do porównań. Mieliśmy już kilka konkurencyjnych marek "na stole" i efekty były różne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 Każda wersja NODE wygląda tak samo. Od pierwszej do trzeciej nic się nie zmieniło. Design jest taki sam. Porównanie go do dekodera faktycznie jest niewłaściwe, bo w takim za 100 zł to nawet guziki się nie klikają i całość wygląda jakby miała się rozpaść;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 13 listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 listopada 2022 Dnia 11.11.2022 o 22:22, Top Hi-Fi & Video Design napisał: określenie z Twojej strony "wygląd przypominający jakiś modem albo dekoder za 100 zł" jest bardzo krzywdzący, bo jakość wykonania jest na zupełnie innym poziomie Zawsze, zachęcam do porównań. Mieliśmy już kilka konkurencyjnych marek "na stole" i efekty były różne. No cóż mi osobiście wygląd Bluesounda Node właśnie tak tandetnie się kojarzy, zwłaszcza z kształtu. Oczywiście to lekkie przerysowanie z mojej strony, ale porównując Node z jakimkolwiek pełnogabarytowym odtwarzaczem hi-fi, to ten wygląd aż razi w oczy . Przy czym podkreśliłem, że to moja indywidualna opinia. Ktoś może mieć inną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Dnia 10.11.2022 o 20:50, seba751 napisał: A jak z aktualizacjami Nadal ma i nadal mieć będzie. Widac to po historycznych produktach CA Dnia 10.11.2022 o 21:00, greg235 napisał: Z tego co wiem Azur 851N jest dostępny w sprzedaży na bieżąco za niecałe 6 tys. Chyba że się mylę. nie. To model z zakończanej produkcji i nie ma go już dostępnego. Kto ma na stanie w sklepach to ma i koniec. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 (edytowany) 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nadal ma i nadal mieć będzie. Widac to po historycznych produktach CA nie. To model z zakończanej produkcji i nie ma go już dostępnego. Kto ma na stanie w sklepach to ma i koniec. Ciekawe co w zamian w ofercie CA? Bo nie śledziłem tej kwestii na bieżąco. Edytowano 14 listopada 2022 przez greg235 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chlorofil Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Linn Majik DS/1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 5 minut temu, Chlorofil napisał: Linn Majik DS/1 A inne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chlorofil Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 Linn Akurate DS/1 Mac mini + https://musiccenter.pl/sklep/studio-nagran/interfejsy-audio/antelope-audio-zen-go-synergy-core/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 5 minut temu, Chlorofil napisał: Linn Akurate DS/1 Widzę, że tylko Linnem streamery stoją😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chlorofil Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Dnia 14.11.2022 o 21:22, DiBatonio napisał: Widzę, że tylko Linnem streamery stoją😄 Coś dobrego, analogowego, muzykalnego, to tylko niestety to w tym przedziale cenowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 27 minut temu, Chlorofil napisał: Coś dobrego, analogowego, muzykalnego, to tylko niestety to w tym przedziale cenowym. A słyszałeś Lumina? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts