Palmos Napisano 26 września Napisano 26 września Tego raczej na winylu z epoki się nie dostanie 1 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 3 października Autor Napisano 3 października Mała zajawka materiału, który powstał dzięki inicjatywie Karola z Wieczór Z Analogiem. Niecierpliwie czekam na to co On tam ciekawego o mnie napisze Zdjęcia wyszły mu świetnie. Bardzo fajnie oddają klimat miejsca, które staram się budować od tych kilku lat... maaaatko, toż to zaraz będzie 10 lat! Kiedy to zleciało? Więcej ciekawych materiałów znajdziecie tutaj: https://wieczorzanalogiem.pl/ 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 października Napisano 4 października 21 godzin temu, Audio Autonomy napisał: Bardzo fajnie oddają klimat miejsca, które staram się budować od tych kilku lat... maaaatko, toż to zaraz będzie 10 lat! Grzesiek , należy Ci się !!! Masz za sobą 10 lat dobrej roboty. Chętnie poczytam. 2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 6 października Autor Napisano 6 października Chętnych zapraszam do lektury https://wieczorzanalogiem.pl/index.php/2025/10/06/audio-autonomy-serwis-sprzetu-audio-we-wroclawiu/ 2 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 października Napisano 6 października 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: Chętnych zapraszam do lektury Oj , mamy parcie na szkło ! A poważnie to mogę się podpisać pod reportażem Karola. Byłem , widziałem i jest klimat. A , Grzesiek , nie wiem czy to ważne ale chyba Karol rąbnął Ci lampkę wychodząc 2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 6 października Autor Napisano 6 października 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Oj , mamy parcie na szkło ! Kto nie ma? Lampka akurat nie była moja, ale widzę, że zachowujesz czujność 👍 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 października Napisano 6 października (edytowany) 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: ale widzę, że zachowujesz czujność 👍 Tak mam po tym jak @lpomis wyszedł z AVS mając pod pachą dwa MBL 101 X-treme wraz z subami Edytowano 6 października przez tomek4446 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 6 października Napisano 6 października (edytowany) @Audio Autonomy - Grzesiek, Tomek @tomek4446 to bardzo spostrzegawczy facet. Wszystko zauważy🙂. U mnie zauważył, ze gitarę u niego lepiej słychać😋. No, ale nie słuchał Tandbergów podłączonych z ominięciem preampa🤣, podłączonych do lampy. Tu miałbym wątpliwości. Szczególnie z tą płytą. Edytowano 6 października przez Rega 2 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 7 października Autor Napisano 7 października Fajne to jest @Rega! Odpalę sobie zaraz całą płytę na YT Może i u mnie zawita wreszcie jakaś lampa do systemu. Coś już za długo jadę na tranzystorze... Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 października Napisano 7 października (edytowany) @Audio AutonomyNo, nie mów , że jeszcze nie masz. A mówiłeś , że Aperex BB to Twoje brzmienie. Edytowano 7 października przez Rega Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 7 października Autor Napisano 7 października Tak, tak, wiem. Wstyd, ale nie mam tego i nawet tego nie znałem Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Czas wrócić do tematu własnego wzmacniacza. No przecież ile można słuchać na tranzystorze? Koncepcja na układ już jest. Będzie to piecyk na triodach bezpośrednio żarzonych 6B4G (czyli odpowiedniki 2A3). Trafa od Pana Ogonowskiego leżą na regale już od dłuższego czasu. Jako drivery miały wpaść klasycznie 6SN7 lub tak lubiane przezenie ECC88. Coś mi jednak nie dawało spokoju i cały czas zastanawiałem się co by zrobić żeby wyciągnąć jak najwięcej z tej konstrukcji. Fajnie byłoby też zrobić coś nowego, a nie powielać po raz kolejny klasyk typu Sun Audio. Tak padł pomysł na poszukanie jakiś nietypowych lamp. Padło na pentody EF37A, które mogą się tu całkiem fajnie sprawdzić. Są to lampy, które powstały w latach czterdziestych ubiegłego wieku z myślą o użyciu w układach wzmacniaczy częstotliwości audio w sekcji przedwzmacniaczy. Czyli idealnie dla mnie Dosyć szybko udało mi się zdobyć parę lamp Mullarda. Póki co, mogę je sobie tylko pooglądać, więc cieszę się ich wyglądem. Bajecznie prezentują się te czerwone bańki! Teraz trzeba zabrać się za przygotowanie jakiejś sensownej obudowy 1 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Bardzo dobra koncepcja! Stare pentody są genialne w stopniach wejściowych. Można jeszcze rozważyć lampy ef6, ef12. Sam posiadam wzmacniacz z jeszcze starszą af7, genialna lampa. 1 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Zaintrygowałeś mnie tą EF12... Może kiedyś też je sprawdzę @elektron6 w czym masz AF7? Odpisz, cytując
Recommended Posts