DiBatonio Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 Daaaawno temu pracowałem w hurtowni elektrotechnicznej, koledze z ówczesnej pracy taka listwa przy pierd....u piorunem nieopodal bloku, czy domu nie uratowała telewizora i wszystkiego co było pod nią podłączone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 14 minut temu, terracan1929 napisał: Może koleżanka ma jeszcze żelazko z duszą (na węgiel) ? Zapytaj. W tym materiale jest opisana historia suszarek i opalarek w kontekście składowej stałej. Zachęcam do lektury Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 10 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2022 ok, przeczytam...po meczu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dnia 10.12.2022 o 21:48, terracan1929 napisał: ok, przeczytam...po meczu Warto było odłożyć lekturę A tak realnie to jak często Ci się to dzieje? Nawyk włączenia wzmacniacza dopiero po rannych obrządkach nie wystarczy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 Dnia 10.12.2022 o 20:18, terracan1929 napisał: Mam taką samą listwę. Traktuję ją jako zabezpieczenie przeciwprzepięciowe. Wprawdzie ma wbudowane filtry emi/rfi , ale są one niezbyt rozbudowane, powiedzmy podstawowe. i stąd zapewne zakłócenia przez nie przechodzą. Myślę,że przy zakłóceniach jakie masz u siebie w domu, musiałbyś mieć coś takiego https://www.google.com/search?q=filtr+emi+&tbm=isch&ved=2ahUKEwjgnerT4e_7AhXC-yoKHYoRAYEQ2-cCegQIABAA&oq=filtr+emi+&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQHjIECAAQHjIHCAAQgAQQGDIHCAAQgAQQGDIHCAAQgAQQGDIHCAAQgAQQGDIHCAAQgAQQGFD1AljGBWCiC2gAcAB4AIABWogBrQKSAQE0mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=_NqUY-CvK8L3qwGKo4SICA&bih=722&biw=1536&rlz=1C1GCEU_plPL1034PL1034#imgrc=Zf-fdNR8Ht4xKM albo https://www.google.com/search?q=filtr+emi+rfi&tbm=isch&ved=2ahUKEwiR9YaZ4O_7AhUHx4sKHfTQDSYQ2-cCegQIABAA&oq=filtr+emi+rfi&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQHjoFCAAQgAQ6BwgAEIAEEBhQ3ARYoxBglRpoAXAAeACAAYkBiAGtBJIBAzUuMZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=ddmUY9Fmh46vBPSht7AC&bih=722&biw=1536&rlz=1C1GCEU_plPL1034PL1034#imgrc=mVIcRe9bRtctmM albo https://allegro.pl/oferta/filtr-przeciwzakloceniowy-filtercon-pl-5a-emi-rfi-10041465469 Hej, Sorry, ze dopiero teraz, ale życie trochę goniło Ja do siebie kupiłem tego brennensthula głównie pod kątem ochrony przeciwprzepięciowej, a dodatkowo dla filtrów Emi/rfi - mieszkam na wsi, mam stara instalacje itd wiec chce mieć jakieś dodatkowo zabezpieczenie dla sprzętu. Natomiast w kwestiach brzmieniowych - u mnie podłączenie tej listwy zdusilo kiedyś brzmienie, ale mino to jej używam ze względu na spokojny sen o przepięcia itd. Ifi sprzedaje taki wynalazek: https://www.morele.net/ifi-audio-reduktor-szumow-ac-ipurifier-bialy-7122590/?gclid=EAIaIQobChMIu_2Tj4D4-wIVFuZ3Ch0w1wEwEAQYCCABEgIxyPD_BwE albo taki: https://www.audiomagic.pl/stereo/akcesoria-zasilajace/ifi-dc-blocker?gclid=EAIaIQobChMIu_2Tj4D4-wIVFuZ3Ch0w1wEwEAQYASABEgJYkPD_BwE Tylko jeśli już moja sama listwa z jej filtrami i bezpiecznikami przydusiła mi brzmienie to dorzucenie czegoś takiego do niej jeszcze pewnie by w ogóle pogorszyło temat. Kiedys miałem taka tania listwę polskiej marki Lestar która tez miała filtry Emi rfi, ale bez zabezpieczeń do 60000A jak Brennenstuhl i tam efektu zdławienia nie było. Fajne proponujecie rozwiązania z tymi audio listwami, ale to wszystko jest drogie. Gdyby istniała jakaś w miarę sensowna cenowo listwa która zarówno miałaby te filtry jak i skutecznie chroniła urządzenia przed przepieciem i miała wejście na 8 gniazd to z chęcią się dowiem. Gadalem z ekipa od tagi harmony o ich listwach/konsycjonerach to mi powiedzieli, ze tam zabezpieczenie przeciwprzepięciowe to jest takie najzwyklejsze jak w zwykłej listwie marketowej… Ale tak jak raz jeszcze mówię 🤣 To ze trafo troszkę głośniej buczy jak się włącza suszarkę w sąsiednim pomieszczeniu kompletnie mi nie przeszkadza. Mi tylko od początku chodziło o to czy wzmakowi to szkodzi. Na szczęście okazało się, ze jak się ja włącza w innym pomieszaniu to już trafo nie buczy - pewnie inny obwód. Tam teraz się włosy suszy 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 4 godziny temu, mateolo2 napisał: Na szczęście okazało się, ze jak się ja włącza w innym pomieszaniu to już trafo nie buczy - pewnie inny obwód. Tam teraz się włosy suszy 😂 A nie możesz na gwiazdkę kupić małżonce akumulator do suszarki ? Rozwiązało by to problem buczenia trafa , dało większą mobilność przy suszeniu włosów a i świetnie wpływa na kondycję, gdy się w jednej ręce trzyma akumulator a w drugiej suszarkę 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 (edytowany) Dnia 27.11.2022 o 13:54, mateolo2 napisał: Moja współlokatorka z sąsiedniego pomieszczenia uruchamia suszarkę do włosów Dnia 10.12.2022 o 19:34, DiBatonio napisał: Ty weź żonie sprezentuj podchoinkę nową suszarkę z silnikiem bezszcotkowym 10 minut temu, tomek4446 napisał: A nie możesz na gwiazdkę kupić małżonce akumulator do suszarki ? Co Wy tacy chętni na zakupy dla obcej baby jesteście? To współlokatorka a nie żona, chyba że autor ma co do niej jakieś niecne plany Edytowano 14 grudnia 2022 przez Butler 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 Hehehe. Najlepiej się z nią skumać żeby nie suszyła włosów i już 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 47 minut temu, Butler napisał: To współlokatorka a nie żona, A, nie doczytałem sorry @mateolo2. Co nie zmienia faktu , że Święta blisko , a ja mam akurat na zbyciu prawie nowiutki akumulatorek od od koparko - ładowarki. 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Najlepiej się z nią skumać żeby nie suszyła włosów i już Albo kupić maszynkę do włosów i problem przestanie istnieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 (edytowany) 1 minutę temu, S4Home napisał: Albo kupić maszynkę do włosów i problem przestanie istnieć Dobra, idę pogadać czy fryz na łyso wchodzi w grę bo mi trafo buczy Trzymajcie kciuki Edytowano 14 grudnia 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 Jako dodatkowy argument dorzuć ewentualnie krem z filtrem na lato, żeby jej za bardzo w lato nie przypiekło Trzymamy kciuki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 (edytowany) Jest rozwiązanie od 0:50 Edytowano 14 grudnia 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 żona to też obca kobita jest, np. mój ojciec ożenił się z moją matką... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 (edytowany) Za każdym razem jak buczy zrób "zwarcie" w instalacji (wyłącz dopływ prądu przez bezpiecznik, tak żeby nie widziała). A jak będzie się pytała o co chodzi to spytaj co właśnie używała, sama sobie szybko kupi "sprawną" suszarkę i buczenie będziesz mieć z głowy. Może radykalnie, ale rozwiązanie powinno zadziałać bezkosztowo Edytowano 14 grudnia 2022 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 Dnia 10.12.2022 o 19:40, MariuszZ napisał: W starych suszarkach używano diody prostowniczej w obwodzie zasilania do zmniejszenia obrotów silnika. Taki prostownik połówkowy obniżał wartość skuteczną napięcia przemiennego Ja sobie w ten sposób zrobiłem ściemniacz do lampki nocnej, dodając drugi wyłącznik z diodą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 Ale tak serio to rozumiem że szuszy głowe codzinnie. Ale o randomowych porach? Czy rano? To mieszkanie wynajmowane jak mniemam. Więc docelowo chyba idzie przeżyć ta chwilę kiedy suszy głowę? Kiedyś będzie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts