Artur Brol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Obecnie drozszy sprzet sprzedaje sie dlugo. Nawet jak ktos reaguje, to zawsze zaczynają od sporo niższej ceny, niż podana. Chcesz sprzedać, musisz nieźle z cena zjechać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 30 minut temu, Artur Charicki napisał: Tutaj już dokładnie widać ze nie masz pojęcia o czym piszesz. Miałem Sabaja A4 którego kupiłem za 350zl a sprzedałem za 400 po 2 latach. Później kupiłem Smsl A300 za 600zl i zaraz dokupiłem drugiego za 500zl żeby je zmostkowac dla testu. Po roku jednego i drugiego sprzedałem za 600zl sztukę. Teraz mam Sabaja a30a i jakbym chciał to mógłbym go sprzedać od ręki za tyle co go kupiłem więc jak widzisz te śmieci trzymają cenę lepiej niż lepsze marki. Teraz kupowałem WiiM ultra i śledziłem używki a ich ceny to 1400 lub nawet 1450zl a nowy kupiłem za 1520zl ze sklepu z Polski. Radze wiec nie wypowiadać się o czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Przyznaję, ze moje doswiadczenie jesli chodzi o Sabaja skonczylo się w momencie kiedy kupowalem pierwszy zewnetrzny dac i odsluchiwalem rewelacyjny ( takie mial opinie na AS) dac Sabaja. Nie kupilem go. Popatrzylem na ceny obecnie sprzedawanych i widze, ze to jak z butami od CCC. Moze Butler zeczywiscie ma racje. 45 minut temu, Tomasz S. napisał: Mam pełno, założyłem ten temat, żeby każdy mógł się dzielić swoimi. Ty jakieś wrzucałeś ? Odpowiem na pytanie ale nie zaśmiecają już. Tak uważam,że tak dużo czystej mocy w tej cenie to okazja, zresztą nie bez powodu są tak popularne. Zresztą sam mam wzmacniacz oparty o 3255 , nie wybrałem monobloków , bo wizualnie mi się nie podobają i ilość kabli mi nie pasuje. Mam oprócz tego Atolla, Audiolaba, mam Wiimy, dopiero sprzedałem Yamahę. Czytam i oprócz tego sam porównuje. Dzięki temu mam jakąś wiedzę o doświadczenie. No dobra, to wrzucam pierwszą. https://m.olx.pl/d/oferta/konwerter-m2tech-hiface-evo-two-clock-two-CID99-ID13WAqS.html Mam taki zestaw i polecam. W zyciu nie sprzedalbym go za te pieniadze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 54 minuty temu, Artur Charicki napisał: Spoko ale czy to takie śmieszne? Tak, mega śmieszne jak ktoś ma cokolwiek wiedzy o rynku wtórnym. Matrix xsabre pro 10 koła nowy w 2020 roku dziś kupisz za 3.7-4 jak dobrze poszperasz używany. A to super DAC tak właśnie mega chinczyki trzymają cenę, a to jak pisze i tak super maszyna. Kolumny Sonus Faber EA 1 w latach 2015-2017 używki chodziły po 6-7 tys, dziś w dobrym stanie 12-13 w stanie perfect 17 a i za 20 potrafią ludzie kupić. Staroć, śmieć pomijając oczywiście inflację to chyba dobry wynik.... Leben używany XS trzyma cenę jak skur, Meridiany, Vintege sprzęty topowe drożeją z roku na rok mega i pst szybciej sprzedałem ostatnimi czasy audiofilskie voodoooo kable za grubą kasę i wzmacniacz z 78 roku niż nowiutki na gwarancji DSP czy streamer w mega pieniądzach... No ale to może faktycznie nie zakres 500-600 zł a już 1600-3000 zł za te chinole. 18 minut temu, Artur Brol napisał: Obecnie drozszy sprzet sprzedaje sie dlugo. Nawet jak ktos reaguje, to zawsze zaczynają od sporo niższej ceny, niż podana. Nie zawsze Artur zależy od marki i tego jak realnie jest cenny i pożądany dany sprzęt. Edytowano 3 godziny temu przez Wing0 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Michał, to tak nie dziala. Na sprzet typu Sabaj jest secyficzny rynek i specyficzny klient. Boom na AS szybka pilka, objawienie i za rok, poł roku nastepny boom, aferka na AS, jakis guru czy inny spec napisze, ze porownywal z dcs i nie slyszal roznicy...Zresztą za te pieniadze to rzeczywiscie chyba nie ma co dyskutować. No tak sabre pro za 3.7kzł to smiech na sali. Ale ktos tam nie uslyszy róznicy i Ci co chcą to uwierzą. Tak, sabre xpro to swietny sprzet i mozna budowac system na czyms takim. Ale Matrix chyba się jakos bardzo nie reklamuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Witek to to jasne odnośnie tych Wiim czy właśnie Sabaja to są objawienia jak i z Chromecastem kiedyś jako mega streamerem do pro zestawów. Czytuje czasem AS jak i ASR. To też może specyfika odbiorcy, brak porównania i się tak mili jeden za drugim nowszy model wychodzi to cyk i cyk i napędzanie mega opisami . No ale biznes się musi kręcić. Czy to tak jakoś mega źle chyba nieee. Dla mnie grunt że to inni kupują te rzeczy nie ja, ja miałem inne przygody i trochę za nimi tęsknię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Pamietasz boom na te BO i Hypexy. Sam sie dalem nabrać. Wszystko pieknie dopuki nie porownasz bezposrednio. No dobra, jeszcze te BO do tv w celu ratowania planety... ale nie przelamalem się. A tak apropos tej ekonomii. Przeciez te BO grzaly sie jak klA :))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, audiowit napisał: grzaly sie jak klA Jak jasny pieron żeby jeszcze chociaż tak grały. Bez kitu też byłem mega zdziwiony o to w sumie oba wzmacniacze które miałem tak się grzały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu "Czy to tak jakoś mega źle chyba nieee. Dla mnie grunt że to inni kupują te rzeczy nie ja" A mnie to wlasnie rusza. Bo albo jest to kryptoreklama albo brak swiadomosci. Niestety zaraźliwy. Te porownania do dcs... :). Jest takich kilku na AS. 4 minuty temu, Wing0 napisał: Jak jasny pieron żeby jeszcze chociaż tak grały. Bez kitu też byłem mega zdziwiony o to w sumie oba wzmacniacze które miałem tak się grzały. Tak, ze rozwalaja mnie to podliczanie rachunkow za prąd gdzie uzywajac wzm lampowy ( obecnie gram na AB, zeby nie było) dopłacasz do rachunku kilka zł. A tu BO goretsze od przecietnej lampy. W sumie w zyciu nie wyrzucilem zadnego sprzetu audio. Jedyna rzecz, ktora mi sie zepsula na amen bez mozliwosci naprawy to chinol. Nawet pisalem do chin naiwny zeby naprawili. Bez odpowiedzi. Fajna obudowa została. Moze cos w niej zabuduję. Trafo 240/100? A moze budka dla ptakow bedzie. Jak sie wyjmie wyswietlacz to jak znalazł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Butler napisał: . Prowadzenie krucjaty przeciw chińczykom też nic Ci nie da, w pełni rozumiem że kierują Tobą wyższe idee by wspierać choć częściowo rodzimy, czyt. europejski rynek, ale jest jak jest i nie wygrasz z tym. Cena powala na kolana a jakość? A kto by się tym przejmował. Ja także, już o tym kiedyś pisałem, staram się nie kupować nic co chińskie. Nie zawsze się to uda, ale staram się. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Tym bardziej, ze prawo patentowe jest w chinach omijane i tak naprawdę sprzedają do EU cos, co kiedys ukradli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Quźwa to nie jest Temat o Chińczykach tylko o... Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe ) Więc... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Kolego . Uderz się w pierś i powiedz nam : czym jeździsz , czym palisz , ile M3 wody i ścieków produkujesz , ile prądu konsumujesz , jaki zostawiasz ślad węglowy Ci , co bronią planety , latają odrzutowcami i jeżdżą 6-cio literówkami . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, maciek72 napisał: Proszę nie karmić .... No więc nie karm 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Wing0 napisał: Nie zawsze Artur zależy od marki i tego jak realnie jest cenny i pożądany dany sprzęt. Masz racje. Pisalem na swoim przykladzie. Na Gato chyba blisko 8 czy 9 setek stracilem a na sluchawkach chyba 6 setek. Choc z pewnoscia sa produkty, jak piszesz bardziej pozadane czy cenione niz te dwie pozycje. Pozatym w PL chyba sluchawki nie sa tak popularne. No coz, sprzet poszedl i zostal mi system sluchawkowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts