Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Tomasz S.

Recommended Posts

3 minuty temu, mcc64@wp.pl napisał:

hm na jakiej podstawie stwierdzasz że z Amazona nie uświadczysz faktury ? Bo ja z tym problemu nie mam najmniejszego. Wystarczy w ustawieniach konta dodać nr VAT.

Ok, nie dosyć jasno się wyraziłem. Często nie uświadczysz faktury 23%, z mojego doświadczenia częściej nie, niż tak. To zależy oczywiście od tego, kto jest właściwym sprzedawcą danego przedmiotu.  W przypadku WiiMa z Twojego linka, sprzedawcą jest firma z siedzibą w USA, ale z danych wynika, że ma polski NIP, więc FV23% . Natomiast często będzie to unijny sprzedawca z unijnym NIPem, więc stawka 0%.

1 godzinę temu, Wojtek_AK napisał:

Ok, nie dosyć jasno się wyraziłem. Często nie uświadczysz faktury 23%, z mojego doświadczenia częściej nie, niż tak. To zależy oczywiście od tego, kto jest właściwym sprzedawcą danego przedmiotu.  W przypadku WiiMa z Twojego linka, sprzedawcą jest firma z siedzibą w USA, ale z danych wynika, że ma polski NIP, więc FV23% . Natomiast często będzie to unijny sprzedawca z unijnym NIPem, więc stawka 0%.

Bo na tym polega sprzedaż na FV. Jaka jest różnica czy kupujesz w Polsce z 23% VAT czy w unii z VAT 0% na fakturze jak finalnie w obydwu przypadkach tego vatu nie płacisz?

Na Amazonie jak kupujesz na firmę to płacisz całą kwotę a niedługo po tym Amazon zwraca Ci VAT na konto.

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jest kilka ciekawych promocji. Obok Arii -50% , I Dali - 50% też bym to stawiał wysoko.

Gdzie dali Dali w promocji za pół ceny?

4 godziny temu, mcc64@wp.pl napisał:

Na Amazonie jak kupujesz na firmę to płacisz całą kwotę a niedługo po tym Amazon zwraca Ci VAT na konto.

A jak chcesz uzasadnić potrzebę zakupu sprzętu audio na firmę? :)