Wojtek_AK Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, mcc64@wp.pl napisał: hm na jakiej podstawie stwierdzasz że z Amazona nie uświadczysz faktury ? Bo ja z tym problemu nie mam najmniejszego. Wystarczy w ustawieniach konta dodać nr VAT. Ok, nie dosyć jasno się wyraziłem. Często nie uświadczysz faktury 23%, z mojego doświadczenia częściej nie, niż tak. To zależy oczywiście od tego, kto jest właściwym sprzedawcą danego przedmiotu. W przypadku WiiMa z Twojego linka, sprzedawcą jest firma z siedzibą w USA, ale z danych wynika, że ma polski NIP, więc FV23% . Natomiast często będzie to unijny sprzedawca z unijnym NIPem, więc stawka 0%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcc64@wp.pl Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Wojtek_AK napisał: Ok, nie dosyć jasno się wyraziłem. Często nie uświadczysz faktury 23%, z mojego doświadczenia częściej nie, niż tak. To zależy oczywiście od tego, kto jest właściwym sprzedawcą danego przedmiotu. W przypadku WiiMa z Twojego linka, sprzedawcą jest firma z siedzibą w USA, ale z danych wynika, że ma polski NIP, więc FV23% . Natomiast często będzie to unijny sprzedawca z unijnym NIPem, więc stawka 0%. Bo na tym polega sprzedaż na FV. Jaka jest różnica czy kupujesz w Polsce z 23% VAT czy w unii z VAT 0% na fakturze jak finalnie w obydwu przypadkach tego vatu nie płacisz? Na Amazonie jak kupujesz na firmę to płacisz całą kwotę a niedługo po tym Amazon zwraca Ci VAT na konto. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jest kilka ciekawych promocji. Obok Arii -50% , I Dali - 50% też bym to stawiał wysoko. Gdzie dali Dali w promocji za pół ceny? 4 godziny temu, mcc64@wp.pl napisał: Na Amazonie jak kupujesz na firmę to płacisz całą kwotę a niedługo po tym Amazon zwraca Ci VAT na konto. A jak chcesz uzasadnić potrzebę zakupu sprzętu audio na firmę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts