Adi777 Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 @RLC2 zrobiono przy użyciu moto g8 power? Ugniatałeś ciasto telefonem? 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Ja raz na miesiąc średnio chałkę piekę :). Zona uwielbia szybka akcja i jest ;). Tyle że ja jedna duża na blasze ;). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 40 minut temu, Adi777 napisał: Ugniatałeś ciasto telefonem? 😄 Urabianie ciasta jest bardzo ciężkie każda pomoc się przyda 😉 @Wing0 masz rację szybko się robi najdłużej trwa rozrost i pieczenie ciasta, bawię się z chałki i różne plecionki czasem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 RCL po wielu próbach zrezygnowałem z ugniatania ręką, zwykły mikser z końcówkami do ciasta jest zbawienny, moment ładnie wyłapuje ciasto. Ważne tylko by wszystko było w miarę ciepłe i drożdże miały czas się aktywować w zaczynie. Potem rośnie wszystko mimo ugniatania mikserem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Ja chyba jestem starej daty raczej (szkoły piekarniczej) wolę rękodzieło 🤭😉 robot planetarny pomaga mi przy ubijaniu bitej śmietany do tortów 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 (edytowany) Heheheh to idź do piekarni i zobacz jak tam ręcznie zagniatają ;), ale oczywiście chwałę Twój zapał i chęci :). Super i smacznego. Ja ogólnie ostatnio jem głównie drob, warzywa, owoce, dużo białek pod różną postacią. Węglowodany raz w tygodniu w formie płynnej 😆 Edytowano 25 lutego 2023 przez Wing0 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Wing0 napisał: Heheheh to idź do piekarni i zobacz jak tam ręcznie zagniatają ;), ale oczywiście chwałę Twój zapał i chęci :). Super i smacznego. Ja ogólnie ostatnio jem głównie drob, warzywa, owoce, dużo białek pod różną postacią. Węglowodany raz w tygodniu w formie płynnej 😆 No tak, warzywka i te węglowodany są ok. Ale taka chałka, każdy jej plasterek posmarowany śmietaną w której łyżka stoi, to jest niebo w gębie edit: fotek nie wstawiam bo jestem ostatnim ogniwem w łańcuchu kucharzenia Edytowano 25 lutego 2023 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 4 minuty temu, gienas napisał: te węglowodany są ok. Tia Z warzywek jak najbardziej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Ja dzisiaj zezarłem z półtora worka ryżu z potrawką z indora, ma się Boży dar zmarnować... Jutro rano spale na siłce będzie jak złoto 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 8 minut temu, Wing0 napisał: indora Czasami kupuję kotlety z indyka, ale ogólnie coraz mniej mnie ciągnie do mięsa. Spokojnie mógłbym się bez niego obyć, jedynie łososia by było żal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 @Adi777 - pomimo, że nie jestem przeciwnikiem wegatarianizmu to jednak proponuję Ci podejście do lustra, otwarcie ust i zwrócenie uwagi na budowę i kształt uzębienia. Wyraźnie jest inne niż u roślinożerców. A w związku z tym sama biologia twierdzi, ze rezygnacja z mięsa w diecie nie jest normalnym posunięciem dla człowieka, ale działaniem wbrew biologii. Tak , więc - smacznego schabowego!😉. PS1 Jak mawiał mój Kolega - trawę niech jedzą króliki, a ja będę jadl króliki. Oczywiście każdy je co uważa za stosowne i mnie NIC do tego. Pozdrawiam. PS2. Moja babka twierdziła że nie ma nic lepszego niż dobry befsztyk. Zmarła mając 106 lat mając wszystkie zęby i nigdy nie przebywała w szpitalu. 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Ja bez mięsa nie dał bym rady, choć np całkiem odstawiłem wieprzowinę no praktycznie;) drób i czasem wołowina mi wystarczają w pełni. Ryby lubię ale nie jakoś wybitnie. W sumie podczas redukcji wszystko jakoś lepiej smakuje hehe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 2 minuty temu, Wing0 napisał: Ryby lubię ale nie jakoś wybitnie Spróbuj miętusa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 A ja lubię wszystkie ryby. Jest jeden warunek - nie mogą mieć zbyt duzo ości do wybierania. 😉 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 2 minuty temu, gienas napisał: Spróbuj miętusa... Jadłem masę ryb, moja mama jest wielbicielką, miętusy, szczupaki, sandacze itd itp no nie jestem fanem. Wstyd się przyznać najbardziej lubię śledzia heheh z octu koniecznie i łososia ale tylko wędzonego ;). 1 minutę temu, Rega napisał: A ja lubię wszystkie ryby. Jest jeden warunek - nie mogą mieć zbyt duzo ości do wybierania. 😉 Heheh Roman miejsce zamieszkania zobowiązuje ;). Ale np krewety uwielbiam na ostro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Michał - do morza mam 90 kilometrów i jestem tam raz, max dwa razy w roku. Z drugiej strony w mojej gminie jest 28 jezior, w tym kilka o pierwszej klasie czystości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 A raki ktoś jadł? Nie mailem okazji nigdy, ciotka dawniej robiła na starych poligonach było ich ponoć masa. Z koprem i cytryną ponoć robiła pyszne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Miałem okazję - u nas ich nie brakuje. Jednakże nie jestem zwolennikiem. Dla mnie to smak zblizony do drobiu, jednak zbyt mocno napowietrzony i nie mozna za bardzo okreslić smaku bo nie można zrobić większego kęsa. Musiałby być wielkości homara. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Heheh to pewnie dlatego zawalają je mocnymi smakami kopru, cytryny czy papryki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 (edytowany) No, są zwolennicy takiego smaku. Być może, ja nie miałem okazji spróbować odpowiednio przyrządzonych. Być może też nie mam dobrze wykształconego poczucia dobrego smaku. Dla wielu owoce morza sa ucztą smakosza. Dla mnie to niewiele warte gluty i skrawki. Oczywiście nie obrażając zwolenników. Ilu ludzi tyle gustów i smaków - podobnie jak w audio🙂 Edytowano 25 lutego 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Jadłem raki, nie przepadam - smak taki "blady". Zrresztą teraz nasze raki szlachetne wypiera skutecznie gatunek inwazyjny raka amerykańskiego. Coraz trudniej pod wodą spotkać raka szlachetnego... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 6 minut temu, gienas napisał: Jadłem raki, nie przepadam - smak taki "blady". Zrresztą teraz nasze raki szlachetne wypiera skutecznie gatunek inwazyjny raka amerykańskiego. Coraz trudniej pod wodą spotkać raka szlachetnego... Ktoś tu ogląda widzę Wolne Rzeki ;). Faktycznie wiele gatunków jest na wymarciu z różnych przyczyn ich miejsce zastępują inne. Świat się zmienia, kręci się z nami czy bez. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 (edytowany) 11 minut temu, Wing0 napisał: Świat się zmienia, Akurat w inwazji gatunków "pomaga" globalizacja. Rzeki, jeziora i ich lokatorów oglądam na żywo, polując z kamerą Edytowano 25 lutego 2023 przez gienas literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 1 godzinę temu, Rega napisał: - pomimo, że nie jestem przeciwnikiem wegatarianizmu to jednak proponuję Ci podejście do lustra, otwarcie ust i zwrócenie uwagi na budowę i kształt uzębienia. Wyraźnie jest inne niż u roślinożerców. A w związku z tym sama biologia twierdzi, ze rezygnacja z mięsa w diecie nie jest normalnym posunięciem dla człowieka, ale działaniem wbrew biologii. Tak , więc - smacznego schabowego!😉. Nie, nie, spokojnie, nie jestem wegetarianinem, ani nie zamierzam nim być Po prostu nie jem, i nie czuję potrzeby jedzenia mięsa w dużych ilościach. Z łososia nie zrezygnuję nigdy, bo uwielbiam. Z podrobów też nie, bo lubię, bo zdrowe. Domowymi wyrobami też oczywiście nie pogardzę, wysokiej jakości sklepowymi również - Krakowska Sucha czy Prosciutto bardzo lubię. 1 godzinę temu, Rega napisał: Jest jeden warunek - nie mogą mieć zbyt duzo ości do wybierania. 😉 To na pewno Co do łososia, to uwielbiam w każdej postaci. Często robię w wolnowarze, do tego jakiś dobry sos, i jest git majonez 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 @Wing0 Masz jakąś konkretną dietę? Low-carb? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.