Amarok Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Bliski Wschód, kto raz tam był i spróbował np pomidorów...tego smaku i aromatu nie da się zapomnieć. @Regaco nasze to nasze 👍😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 Ja czasami kupuję te małe pomidorki. Nie są najgorsze, ale jeśli chodzi o duże, normalne, to nie ma lepszych, niż własne z ogródka 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 Kotlety z indyka, shiitake z odrobiną musztardy dijon i startym serem owczym - Pecorino Romano - bardzo smaczny, trochę cebulki z odrobiną czosnku podsmażone na maśle, i sok pomidorowy. Zjadliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 9 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 Ja z kupnych grzybów chyba najbardziej lubię boczniaki, ale wszystkie dobre ;). Ostatnio coś mam fazę na chińczyka głównie ryż smażony, jakoś wchodzi jak złoto ;). Przed siłownią jak złoto heheh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Wing0 napisał: najbardziej lubię boczniaki Też lubię. Ja je smażę i posypuję płatkami drożdżowymi. Smakują wtedy podobnie jak kanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 9 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2023 Hehehe kanie też lubię często w sezonie wpadają schabowe ;). Boczniaki ja często właśnie w jajku, ale i jako dodatek do sosów różnych lubię wrzucić jako zapychacz zamiast pieczarek. A z grzybów to chyba najbardziej rydze, gołąbki, szmaciaka ale to nie za często się znajduje. No i młode wszystkie podgrzybki, prawdziwki, nie lubię starych ślimorów grzyb musi być jędrny. A smaka mi narobiłeś idę otworzyć słoik 😆 Ahhh poszedł słoiczek jak złoto mmmm. Octowe pycha, a jeszcze kiszone grzyby są genialne mu robimy zieleniatki, ale i rydze smaczne są. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 9 godzin temu, Wing0 napisał: A smaka mi narobiłeś idę otworzyć słoik 😆 Ahhh poszedł słoiczek jak złoto mmmm. Octowe pycha, a jeszcze kiszone grzyby są genialne mu robimy zieleniatki, ale i rydze smaczne są. Też kilka dni temu zjadłem za jednym podejściem słoiczek grzybków w occie 😁 Bardzo dobre, ale wolę smażone, gotowane, duszone, takie prosto z lasu, ze śmietaną. Śmietana, sól i pieprz, ewentualnie jeszcze cebula, ale nie musi być. Pychotka 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) Kurczak z wolnowaru i pieczone ziemniaki. Około 4,5 godziny w wolnowarze w niskiej temperaturze, później na około 20 minut do piekarnika. Lepszy niż pieczony, bardziej soczysty. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Smacznego. Ja dziś na bogato same kotlety wołowe 250 g z patelni plus sałatka z pomidorów z cebulą. Przed siłownią będzie. Choć czasem się zastanawiam jak to w dietach keto tak zachwalają jakie to dobre takie jedzenie, super trawienie itd, a ja po czystej wołowinie czuję ciężkość na żołądku. Z jednej strony dobrze bo dłużej pracuje i mniej człowiek głośny, ale z drugiej odczucie ciężkości nie wpływa dobrze na samopoczucie. Kurak szybciej jednak się trawi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) @Wing0 Dziękuję 🙂, wzajemnie. 250 gram, ale chyba nie tylko jeden? 😁 Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Heheh no po usmażeniu z 400 g zostało 250 no kilka było :). Zobaczymy jak długo bez węgli będzie człowiek syty. Choć czuje że bez chlebusia szybko się zgłodnieje 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Ja już do chleba nie wracam, choć nie powiem, w sobotę na śniadanie do jajecznicy kawałek bagietki z masłem mógłbym zjeść. @Wing0 Jak chcesz się czuć najedzony, to polecam siemię lniane, ale wątpię, czy Ci zasmakuje 😉 Od poniedziałku będę jadł 3 razy dziennie, jako główne źródło kalorii. W robocie skyr z owocami, serek ziarnisty, sok pomidorowy/woda kokosowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Nie lubię siemienia nie ma bata glucior niemiły, cielaką babcia dawała do mleka Ja mam zbyt słabą samodyscyplinę żeby jeść 3 posiłki o ile w tygodniu jem bardzo systematycznie o 6 kawa i jakieś śniadanie w sumie 500-600 kalorii, obiad o 12-13 700-800 kalorii tak wieczorem już ciężko od 16 do 19 przyjmuje z 1000-1200. W weekendy gorzej jak z dziećmi jestem co rusz się coś miele ;). Obecnie trzymam się 2500-2800 kcal dziennie poniżej deficyt powyżej już idzie w sadełko Ps kurczak bosko wygląda, czemu chleba nie chcesz jak widzę węgle przyjmujesz choćbym w ziemniakach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 13 minut temu, Wing0 napisał: Ps kurczak bosko wygląda, czemu chleba nie chcesz jak widzę węgle przyjmujesz choćbym w ziemniakach. Ziemniaki tylko raz w tygodniu, właśnie w sobotę, do kurczaka. Świetne są takie pieczone. Do tego trochę masła i dużo soli Całe szczęście, że potasową mam, bo jakbym jadł tyle zwykłej, to mógłbym mieć problem. Lubię słono zjeść Ostatnio węgle głównie z owoców, Skyra, soku pomidorowego, wody kokosowej, no i trochę z twarożka. To dużo kalorii masz, ja za mało. Czasami się po prostu nie chce nic jeść. Zdecydowanie więcej jem w weekendy, ale to raczej nic oryginalnego. 26 minut temu, Wing0 napisał: glucior niemiły, Ja mielę i zalewam sporą ilością ciepłej wody. Musi być bardzo rzadkie, do picia, nie jedzenia. Jak jest gęstsze, to ciężko wchodzi 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Ja wiem czy dużo kalorii? Pracujący dorosły chłop powinieneś 2.5-2.7 jest. Fizycznie ciężko pracujący 3-3.5 tysiąca. Ja dużo jeżdżę mam mało ruchu ale ćwiczę 5 razy w tygodniu i to zapotrzebowanie takie mniej więcej mam choć według wzorów powinienem na utrzymanie masy mieć 3-3.3 tyś kcal ale tu już bym tył. Ja mam niestety tak że ciągle głodny chodzę chyba stresy tak niweluje, nie papierosami czy piciem tylko jedzeniem, sport dużo tu pomaga 2-3 h ćwiczeń i 0 myślenia o jedzeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) Pieczone jabłka. Bardzo fajny deser do kawy. Trochę miodu, cynamonu, orzechów włoskich i lekko uprażonych migdałów. Obowiązkowo bita śmietana do tego 😁 Następnym razem będę troszkę dłużej piekł, bo mogłyby być odrobinę bardziej miękkie. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Jabłka dawniej tak w garczku się prażyło. Ja dziś w Krakowie byłem pochodzić z rodziną, wpadła beza, obwarzanek z podłej mąki;). Na obiad pierogi ruskie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Ok 3 godziny w lesie. Wynik - ponad 10 kg borowików. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) O proszę:). Roman jak to mówią. Masz i Ty U nas nadal wysyp. Dwa ostatnie dni. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez Wing0 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Wedłu starych wierzeń duzy wysyp grzybów oznacza zbliżającą się wojnę. Oby to był tylko zabobon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Oby.... W zeszłym roku był największy od 20-30 lat... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Nie tylko wojnę ale i inne nieszczęścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 5 minut temu, Rega napisał: Wedłu starych wierzeń duzy wysyp grzybów oznacza zbliżającą się wojnę. Oby to był tylko zabobon. Trzeba by zapytać szeptunki z Białegostoku. Albo z Parczewa. Tam podobno cuda się dzieją 🙈 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Nie jestem przesądny, ale już nieraz się o mądrości starych porzekadeł przekonałem, śmieszki 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Tfu, tfu siedem razy przez lewe ramię. Opuszczam ten wątek na dziś aby klątwa mnie nie dopadła. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts