Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Albo telefon, albo zawiesi się telefon, albo nie zaktualizujesz apki, albo nie będzie zasięgu...Same "plusy".

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano (edytowany)

Tak jakby wszystko robili,  by złodziejom ułatwić życie. Wszystko bezprzewodowo, elektronicznie, w aucie, w domu. Karty płatnicze w telefonie.

Zgubisz, rozładujesz,  nie zapłacisz.

Prąd wyłączą z domu nie wyjdziesz, akumulator aucie,  z auta nie wysiądziesz.

Teraz gdzieś klamki wysuwane zabronili montować,  bo ludzie w pozarach w środku ginęli.

Rozumiem postęp, ale potrzebne rzeczy powinny trafiać do produkcji, nie zabawki czy tak naprawdę, nie potrzebne wynalazki.

Wciaz normalny klucz działa, w aucie czy domu, zasłonić okno mogę wciaz sam, żaluzje spuścił tez, drzwi na klucz zamknąć, żaden problem. Klamki tez są ok.

Powinni sie na ważniejszych sprawach skupić.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano

Dokładnie ,wszystko zautomatyzowane,elektonika wszędzie. Niedługo tyłka sam sobie nie będe mógł podetrzeć😁 , a potem dziwota ,że choroba cywilizacyjna to otyłość. Brak ruchu itp, po co do lasu na spacer jak sobie wygenerujemy  sztuczny las w domu, ptaszki, kwiatki i zapaszki.

Napisano
2 godziny temu, michaudio napisał:

Tak, bezkluczykowy dostęp, to świetne ułatwienie dla złodziei. 

Moim poprzednim autkiem była Mazda 3. M-c po zakupie znalazłem ją rano, na środku parkingu przed blokiem. Wydało mi się to dziwne , po krótkich oględzinach zorientowałem się , że ktoś był w środku , zniknęła nawigacja i jakieś duperele. Zamki nie uszkodzone. Znajomy skontaktował mnie z emerytowanym złodziejem samochodów. Ten mi wyjaśnił , że to musiał być początkujący złodziej. Nie sprawdził daty na szybie , Samochód był kupiony w 2017, ale już nowy model 2018. Po prostu złodziej nie miał jeszcze kodu do odpalenia. Poklepał mnie po plecach i rzekł , żebym się nie martwił , bo mam jeszcze jakieś 3-4 m-ce spokoju , bo potem każdy złodziej w mieście już te kody będzie miał :)

Napisano
14 minut temu, tomek4446 napisał:

Znajomy skontaktował mnie z emerytowanym złodziejem samochodów

Oj tam zaraz znajomy skontaktował. Kumpla z klasy się wypierasz 🤣. A tą mazdę to skąd niby miałeś 😉

Napisano
1 minutę temu, misiekx napisał:

A tą mazdę to skąd niby miałeś

Nooo , też się zdziwiłem , że niby z salonu, a od razu z blachami i to z Wałbrzycha  :)

A wracając do tematu znikających aut , kolega z klasy powiedział , że raz mam zamontować " niedźwiedzia" , dwa dał mi namiar na warsztat gdzie mam iść , żeby mi zamontowali odcięcie zasilania. Zabezpieczenie mechaniczne typu " niedźwiedź " jest oczywiście do przeskoczenia , nie będę tu prowadził poradnika , więc pominę jak , ale utrudnia kradzież. Kradzież auta to czas , złodziej odpuści jak uzna , że za długo mu zejdzie , znajdzie następne. Odcięcie też musi , być odpowiednio zamontowane , prawidłowo przewód musi być poprowadzony w wiązce głównej , tak aby utrudnić znalezienie. A tak na prawdę to nie ma samochodu , który byłby w 100% nie do buchnięcia , zawsze w ostateczności jak się dowiedziałem jest laweta ;)

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Rega napisał:

Zeżarła połowę wytłumienia maski:)

Mnie też , widać kuny mają dobry gust motoryzacyjny. Kupiłem nowe wytłumienie , lepsze , oryginalne , chińskie :)

Edytowano przez RoRo
Usunąłem zdjęcia
Napisano
4 minuty temu, misiekx napisał:

To masz spokój, chińskiego kuna nie ruszy

Wiem , mój wybór to nie był przypadek. Doczytałem , że amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania i wyszło , że kuna ma alergię na chińszczyznę :)

8 minut temu, misiekx napisał:

To masz spokój, chińskiego kuna nie ruszy

Wiesz co ? Dałeś mi do myślenia. Jak na to spojrzeć z punktu widzenia złodzieja , to te chińskie są jedne z bezpieczniejszych. Bo co taki złodziej ma z tą chińszczyzną niby zrobić :)

Napisano
7 minut temu, tomek4446 napisał:

Jak na to spojrzeć z punktu widzenia złodzieja , to te chińskie są jedne z bezpieczniejszych. Bo co taki złodziej ma z tą chińszczyzną niby zrobić

👍🤣✌️

Napisano

@tomek4446 akurat Mazdy to kradli parę lat temu na potęgę. Tam coś było spieprzone koncepcyjnie w zabezpieczeniach i z tego co wiem zajmowało to kilkanaście sekund. Czyli wsiadałeś jak do swojego. Kiedyś czytałem jakieś porównanie i mimo tego, że Mazd sprzedawało się 1/10 tego co Passatów to były kradzione 2 razy częściej (nie pamietam dokładnych danych, chodzi o zobrazowanie problemu). 

Napisano
7 minut temu, Rega napisał:

@tomek4446 - Tomek usuń zdjęcia otwartej maski - przy powiększeniu dokładnie widać numery.

Już nie widać-nie tylko numerów, ale i wygłoszenia, maski ... i całego samochodu.

Pewnie jakaś zmutowana chińska kuna zeżarła 🤪

Pozdrawiam 

PS. Roman-gratulacje za czujność. Tomek -jak chcesz to zamieść je ponownie, ale już po lekkim retuszu.