michaudio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Tak, bezkluczykowy dostęp, to świetne ułatwienie dla złodziei. Brak wkładek zamków w drzwiach też jest cudownym "ułatwieniem", szczególnie kiedy padnie akumulator... 3 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Albo telefon, albo zawiesi się telefon, albo nie zaktualizujesz apki, albo nie będzie zasięgu...Same "plusy". Edytowano 3 godziny temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
gienas Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 41 minut temu, il Dottore napisał: Zresztą pokazanej karty też nie trzeba. ~30 lat temu Renault... bodaj Laguna... 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Tak jakby wszystko robili, by złodziejom ułatwić życie. Wszystko bezprzewodowo, elektronicznie, w aucie, w domu. Karty płatnicze w telefonie. Zgubisz, rozładujesz, nie zapłacisz. Prąd wyłączą z domu nie wyjdziesz, akumulator aucie, z auta nie wysiądziesz. Teraz gdzieś klamki wysuwane zabronili montować, bo ludzie w pozarach w środku ginęli. Rozumiem postęp, ale potrzebne rzeczy powinny trafiać do produkcji, nie zabawki czy tak naprawdę, nie potrzebne wynalazki. Wciaz normalny klucz działa, w aucie czy domu, zasłonić okno mogę wciaz sam, żaluzje spuścił tez, drzwi na klucz zamknąć, żaden problem. Klamki tez są ok. Powinni sie na ważniejszych sprawach skupić. Edytowano 4 godziny temu przez Artur Brol 4 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dokładnie ,wszystko zautomatyzowane,elektonika wszędzie. Niedługo tyłka sam sobie nie będe mógł podetrzeć😁 , a potem dziwota ,że choroba cywilizacyjna to otyłość. Brak ruchu itp, po co do lasu na spacer jak sobie wygenerujemy sztuczny las w domu, ptaszki, kwiatki i zapaszki. 4 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, michaudio napisał: Tak, bezkluczykowy dostęp, to świetne ułatwienie dla złodziei. Moim poprzednim autkiem była Mazda 3. M-c po zakupie znalazłem ją rano, na środku parkingu przed blokiem. Wydało mi się to dziwne , po krótkich oględzinach zorientowałem się , że ktoś był w środku , zniknęła nawigacja i jakieś duperele. Zamki nie uszkodzone. Znajomy skontaktował mnie z emerytowanym złodziejem samochodów. Ten mi wyjaśnił , że to musiał być początkujący złodziej. Nie sprawdził daty na szybie , Samochód był kupiony w 2017, ale już nowy model 2018. Po prostu złodziej nie miał jeszcze kodu do odpalenia. Poklepał mnie po plecach i rzekł , żebym się nie martwił , bo mam jeszcze jakieś 3-4 m-ce spokoju , bo potem każdy złodziej w mieście już te kody będzie miał 3 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 14 minut temu, tomek4446 napisał: Znajomy skontaktował mnie z emerytowanym złodziejem samochodów Oj tam zaraz znajomy skontaktował. Kumpla z klasy się wypierasz 🤣. A tą mazdę to skąd niby miałeś 😉 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, misiekx napisał: A tą mazdę to skąd niby miałeś Nooo , też się zdziwiłem , że niby z salonu, a od razu z blachami i to z Wałbrzycha A wracając do tematu znikających aut , kolega z klasy powiedział , że raz mam zamontować " niedźwiedzia" , dwa dał mi namiar na warsztat gdzie mam iść , żeby mi zamontowali odcięcie zasilania. Zabezpieczenie mechaniczne typu " niedźwiedź " jest oczywiście do przeskoczenia , nie będę tu prowadził poradnika , więc pominę jak , ale utrudnia kradzież. Kradzież auta to czas , złodziej odpuści jak uzna , że za długo mu zejdzie , znajdzie następne. Odcięcie też musi , być odpowiednio zamontowane , prawidłowo przewód musi być poprowadzony w wiązce głównej , tak aby utrudnić znalezienie. A tak na prawdę to nie ma samochodu , który byłby w 100% nie do buchnięcia , zawsze w ostateczności jak się dowiedziałem jest laweta Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 31 minut temu, tomek4446 napisał: emerytowanym złodziejem Tomek,świetne określenie 😁 Ciekawe ,co na to ZUS?😁 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Tomek, a myślisz, ze Twoja nowa Toyota jest bezpieczna? Znajomy ma taką samą i .... zainteresowała się nią ... kuna. Zeżarła połowę wytłumienia maski:) 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Rega zgodnie z tym ,co napisał Tomek, żadne auto nie jest bezpieczne. Zresztą, złodzieje są pierwszymi zwiedzającymi na targach z zabezpieczeniami. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Rega napisał: Zeżarła połowę wytłumienia maski:) Mnie też , widać kuny mają dobry gust motoryzacyjny. Kupiłem nowe wytłumienie , lepsze , oryginalne , chińskie Edytowano 1 godzinę temu przez RoRo Usunąłem zdjęcia Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: lepsze , oryginalne , chińskie @il Dottore się ucieszy😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Nowy75 napisał: @il Dottore się ucieszy Też pomyślałem o koledze 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, tomek4446 napisał: . Kupiłem nowe wytłumienie , lepsze , oryginalne , chińskie To masz spokój, chińskiego kuna nie ruszy🤣 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, misiekx napisał: To masz spokój, chińskiego kuna nie ruszy Wiem , mój wybór to nie był przypadek. Doczytałem , że amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania i wyszło , że kuna ma alergię na chińszczyznę 8 minut temu, misiekx napisał: To masz spokój, chińskiego kuna nie ruszy Wiesz co ? Dałeś mi do myślenia. Jak na to spojrzeć z punktu widzenia złodzieja , to te chińskie są jedne z bezpieczniejszych. Bo co taki złodziej ma z tą chińszczyzną niby zrobić 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, tomek4446 napisał: Jak na to spojrzeć z punktu widzenia złodzieja , to te chińskie są jedne z bezpieczniejszych. Bo co taki złodziej ma z tą chińszczyzną niby zrobić 👍🤣✌️ Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @tomek4446 akurat Mazdy to kradli parę lat temu na potęgę. Tam coś było spieprzone koncepcyjnie w zabezpieczeniach i z tego co wiem zajmowało to kilkanaście sekund. Czyli wsiadałeś jak do swojego. Kiedyś czytałem jakieś porównanie i mimo tego, że Mazd sprzedawało się 1/10 tego co Passatów to były kradzione 2 razy częściej (nie pamietam dokładnych danych, chodzi o zobrazowanie problemu). Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @tomek4446 - Tomek usuń zdjęcia otwartej maski - przy powiększeniu dokładnie widać numery. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Rega napisał: @tomek4446 - Tomek usuń zdjęcia otwartej maski - przy powiększeniu dokładnie widać numery. Już nie widać-nie tylko numerów, ale i wygłoszenia, maski ... i całego samochodu. Pewnie jakaś zmutowana chińska kuna zeżarła 🤪 Pozdrawiam PS. Roman-gratulacje za czujność. Tomek -jak chcesz to zamieść je ponownie, ale już po lekkim retuszu. 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu bardzo dobrze samochód mógłby Was jeszcze o naruszenie rodo pozwać Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 5 minut temu, marcinmarcin napisał: samochód mógłby Was jeszcze o naruszenie rodo pozwać Samochód, jak samochód, ale złodzieje nie śpią:) A w niektórych wypadkach, nawet ten emerytowany mógłby być bezradny😉 i trudno byłoby pomóc. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Rega napisał: Samochód, jak samochód, ale złodzieje nie śpią:) Jak zobaczą to chińskie wygłuszenie to w sumie racja... nie odpuszczą mu gady jedne Odpisz, cytując
Amarok Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: To masz spokój, chińskiego kuna nie ruszy🤣 A jak ruszy to padnie. 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts