Witold Bjs Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Witam szykuje się do zmiany wzmacniacza. Obecnie posiadam Roksan K3 + M2tech Young , chciałbym pójść nieco w górę . Rozważałem zakup Roksan Blak, problemem jest tam dla mnie brak wyjścia na sub . Zainteresował mnie wzmacniacz Rotel Michi x3 . Ma wsYstko czego potrzebuje + ponoć dobry dac którym mógłbym zastąpić M2tech . Porównywał ktoś te wzmacniacze ? Stylem grani Roksan mi odpowiada , czy Rotel będzie na podobnym poziomie czy lepszy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 maja 2023 Udostępnij Napisano 8 maja 2023 Cześć, Rotel to jednak inne granie niż ciepły Roksan. On jest neutralniejszy, według niektórych jest suchszy, ale bardziej taki "otwarty" brzmieniowo. W takim budżecie masz do wyboru też Naima Supernaita 3, Uniti Star. To dalej nie jest to samo, ale są raczej po cieplejszej stronie. Warto też sprawdzić Gato Audio AMP-150AE, Primare I35. W razie czego zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 9 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2023 Bardziej zależało mi na porównaniu tych wzmacniaczy pod katem realnych możliwości, jakości, poziomu jaki prezentują . Obydwa są w stanie zagrać na podobnym poziomie ? Pomijając barwę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 maja 2023 Udostępnij Napisano 9 maja 2023 Pod kątem technikaliów Rotel będzie lepszy od Roksana, tam samo lepsze będą pozostałe wzmacniacze wspomniane przeze mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Model K3 nie jest taki ciepły. Jest dokładny i jaśniejszy a przy tym ciepły, to tez inne rozumowanie niz na przykład u Magnata czy Vincenta. BLAK gra inaczej, zdecydowanie mocniej, silniej i bardzie przestrzennie. Różnica w cenie adekwatna. Myslę że Michi to dobry kierunek po K3 W tym budżecie masz jeszcze Moon 340ix, Trigon Exxceed, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 10 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Zainteresowałem się tematem i Naim wydaje sie być dla mnie idealny pod względem opisywanej barwy czy funkcjonalności . Zastanawia mnie tylko czy wystarczy dla Gold 300 bez problemów 2x70W to nie zbyt wiele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Naim brzmi, jakby miał więcej mocy, niż się wydaje po cyferkach, nie musisz się niczego obawiać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Skoro Roksan Ci odpowiada pod kątem brzmieniowym, to naturalnym jego rozwinięciem rzeczywiście może być BLAK. Ewentualnie ciekawym kompanem jako alternatywa może być jeszcze Lyngdorf TDAI-3400, który poradzi sobie z tymi kolumnami a dodatkowo może zadbać o niedociągnięcia akustyki (oczywiście w pewnym zakresie, bo nigdy nie zastąpi typowej adaptacji). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 13 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2023 Nabyłem Naim Uniti star , satysfakcja 100% . Znaczący skok jakościowy pod każdym względem. Naim zostanie ze mną na dłużej dziękuję za opinie 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 maja 2023 Udostępnij Napisano 13 maja 2023 Hmmmm...😏 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 13 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2023 44 minuty temu, DiBatonio napisał: Hmmmm...😏 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 maja 2023 Udostępnij Napisano 14 maja 2023 po 2-3 dniach już takie wnioski :):) Też kiedyś byłem zakochany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witold Bjs Napisano 15 maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2023 Oczywiście ze nie jest to urządzenie bez wad , jednak w tym budżecie ( używka ) - prezentuje wysoki poziom. Relacja cena - jakość rewelacyjna. Kolejne realne korzyści to budżet w górę o 10 tys . Najważniejsze dla mnie jest to ze mój poprzedni setup z Roksan K3 i M2tech grał gorzej, wiec cieszę się z progresu / tym bardziej ze na strych wyniosłem wielkie pudło zasilaczy, kabli za niemałe pieniądze. Funkcjonalność Naima tez jest naprawdę wielką zaletą. Podejrzewam ze kolejny sprzęt również będzie All in One Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 maja 2023 Udostępnij Napisano 15 maja 2023 (edytowany) 10 minut temu, Witold Bjs napisał: Podejrzewam ze kolejny sprzęt również będzie All in One W takim razie obserwuj wystawę audio w Niemczech, już chyba 18 maja Naim ma pokazać nowość - może to będzie Uniti SuperNova? VID-20230513-WA0000.mp4 Edytowano 15 maja 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 15 maja 2023 Udostępnij Napisano 15 maja 2023 (edytowany) 14 minut temu, Witold Bjs napisał: Oczywiście ze nie jest to urządzenie bez wad , jednak w tym budżecie ( używka ) - prezentuje wysoki poziom. Nie musisz się nikomu, a już szczególnie sprzętomarudom tłumaczyć ze swoich wyborów;). Ciesz się nowym wzmacniaczem i płynącą z niego muzyką. Pozdrawiam. Edytowano 15 maja 2023 przez Kraft 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 maja 2023 Udostępnij Napisano 15 maja 2023 Miłego słuchania w takim razie, moim zdaniem dobry wybór 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 15 maja 2023 Udostępnij Napisano 15 maja 2023 @kaczadupa W takim razie obserwuj wystawę audio w Niemczech, już chyba 18 maja Naim ma pokazać nowość - może to będzie Uniti SuperNova? Aby nie z tą Uniti SuperNovą, ponieważ wprowadzi niepokój w moją spokojną egzystencję 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 15 maja 2023 Udostępnij Napisano 15 maja 2023 @MMarek podobno to już pewne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts