Artur O Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 14500 za NAIT 50? Jak zwykle rozpoczęło się dojenie klienta 😀 Niebawem sklepy dobiją do 100% marży 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 (edytowany) Ja już od wczoraj;) 2 minuty temu, Artur O napisał: Niebawem sklepy dobiją do 100% marży 😀 Nie ma czegoś takiego jak 100% marży. Narzut to co innego, może być i 500%:) Edytowano 11 sierpnia 2023 przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 (edytowany) 8 minut temu, tomasz1w napisał: Dobrze, że wszyscy wiemy o co chodzi 😀 Niechaj będzie 100% albo i więcej narzutu 😀 Edytowano 11 sierpnia 2023 przez Artur O 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Marza czy narzut, to samo tylko sie inaczej nazywa. A dojenie klienta trwa. Ze tak jeszcze, po tylu latach, nie robimy mooo . Na szczescie ewolucja kilka tysiecy lat potrzebuje.🤣 Inaczej bysmy juz w ciapki skore mieli 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 (edytowany) Dlatego Ci co są mooo to dają się doić i to wielokrotnie nawet 😀 Ekosytem musi być zachowany 😀 Edytowano 11 sierpnia 2023 przez Artur O Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 W Hollandii maja ograniczyc ilosc populacji mooo robiacej, bo za duzo azotu . Wlasnie dla zdrowia ekosystemu. Ciekawe jak daleko sie posuna?🤣 Czy salony audio straca kientow ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 @kaczadupa jak zrobisz sobie przerwę w odsłuchach to napisz pierwsze wrażenia. Jestem ciekaw czy płaci się za markę, klasyk i limitowaną edycję czy dźwięk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 16 minut temu, soberowy napisał: Jestem ciekaw czy płaci się za markę, klasyk i limitowaną edycję czy dźwięk Jeszcze nie dojechał. Zawsze płaci się za markę. Tego nie zmienimy.... Tak było, jest i będzie, nie tylko w audio. Psy szczekają, karawana idzie dalej. Wracając do najważniejszego czyli jaki pomysł na brzmienie miał Naim z Nait 50. Jedyne informacje jakie mam to te z bezpośrednich porównań z Supernait 3, zrobionych przez inne osoby. Wg tych osób Nait 50 jest dużo bardziej otwarty, jaśniejszy, szybki, nie tak mocno ocieplony na średnicy jak SN3. Do tego, uwaga, płynnością średnicy przypomina ludziom piece Marantza 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Nait 50 jest dużo bardziej otwarty, jaśniejszy, szybki, nie tak mocno ocieplony na średnicy jak SN3 Czy taki opis Cię zachęca czy wręcz odwrotnie ? Miałeś SN3 więc pytanie czy zapowiada się kozak ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Ciężko coś wywnioskować, za mało danych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Pytanie tylko czy ten Naim, który mocą jakoś wybitnie nie grzeszy, da radę wysterować tak trudne kolumny, jakimi są ATC SCM7. Ale w sumie Naimowe waty mają jakąś inną wartość niż te z innych wzmacniaczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Wat to wat. Masz na myśli że więcej mają niż specyfikacje podają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 W cenie 15k to można już niezłą lampę albo hybrydę dostać. Używaną. Choć nową pewnie też. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Jak by nie patrzeć 15 k to dużo pieniędzy - jakieś 3500 euro? Z taka kasa nawet konkretne nowe się znajdą. Choć używane będą pewnie trochę wyższej klasy. Tak zakładam 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Wat to wat. A gdzie tam. Wat watowi nierówny. Tak mówi stara, audiofilska prawda 🙂. 1 godzinę temu, 1Ender napisał: W cenie 15k to można już niezłą lampę albo hybrydę dostać. Używaną. Choć nową pewnie też. Tyle, że nie każdy lubi sposób prezentacji jaki daje lampa. Nie każdy też chce przez kilka letnich miesięcy dogrzewać się takim wzmacniaczem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 31 minut temu, KrólKiczu napisał: Tyle, że nie każdy lubi sposób prezentacji jaki daje lampa. Nie każdy też chce przez kilka letnich miesięcy dogrzewać się takim wzmacniaczem. Za to przez kilka miesięcy zimowych... Nie tylko lampy, radiatory wzmacniaczy tranzystorowych (tych większych) też potrafią ogrzać pomieszczenie jak kaloryfer. Smutek i żal mnie ogarnia kiedy sobie przypomnę, że sprzedałem SB-301 MKII. Tylko naklejka mi została. Ehhh... człek głupi bywa. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) 53 minuty temu, KrólKiczu napisał: Nie każdy też chce przez kilka letnich miesięcy dogrzewać się takim wzmacniaczem. Używam lampy od lat i jakoś nie zauważyłem aby podniosła mi temperaturę w pomieszczeniu odsłuchowym choćby o PÓŁ stopnia. Prędzej zrobi to swoją obecnością, dodatkowa osoba przebywająca w tym pomieszczeniu Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 14 minut temu, Rega napisał: Prędzej zrobi to swoją obecnością, dodatkowa osoba przebywająca w tym pomieszczeniu Zwłaszcza osoba płci przeciwnej 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 45 minut temu, Rega napisał: Używam lampy od lat i jakoś nie zauważyłem aby podniosła mi temperaturę w pomieszczeniu odsłuchowym choćby o PÓŁ stopnia. Prędzej zrobi to swoją obecnością, dodatkowa osoba przebywająca w tym pomieszczeniu No dobra. Niech będzie, że nie podnosi temperatury. Ale nie każdy musi być fanem lampy. Tym bardziej, że to trochę bardziej skomplikowana zabawa niż tranzystor. No i są dużo większe szanse na to, że jednak tranzystor podoła większości współczesnych kolumn a kilkuwatowa lampa, już nie koniecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) @KrólKiczu ja odnosiłem się WYŁACZNIE do sprawy podnoszenia temperatury w pomieszczeniu. PS. Oprócz tej kilkuwatowej lampy mam ,,na wyposażeniu,, też kilka tranzystorów. A poza tym staram się używać kolumn o skuteczności od 90dB wzwyż, nie mówiąc o najnowszym nabytku o skutecznosci 104 dB. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 25 minut temu, KrólKiczu napisał: No dobra. Niech będzie, że nie podnosi temperatury. Ale nie każdy musi być fanem lampy. Tym bardziej, że to trochę bardziej skomplikowana zabawa niż tranzystor. No i są dużo większe szanse na to, że jednak tranzystor podoła większości współczesnych kolumn a kilkuwatowa lampa, już nie koniecznie. Podzielam w całości słowa Sebastiana. A moje doświadczenia z lampą niewielkie. Jednak obserwuję, dotykam, mam okazję obcować z „lampami” i stwierdzam, że to duży wór musiałby być, gdyby je tak do jednego wrzucić. 99% z tych „lamp” nie chciałbym mieć w domu. Różnice między nimi jak od lasa do Sasa. Do tego matching z kolumnami. Gdy ciemno, fajnie świecą. Jak przy kominku😊 I to tyle wspólnych cech. Jestem ciekawy jak Adama obserwacje. Chłopu daje to radość, te obcowanie z klamotami. Ja trochę zazdroszczę słownictwa, terminów jakimi się posługuje. Rzadko mam okazję mówić po polsku. Tylko z córeczką. Niekiedy nie „widzę” i nie „czuję” o czym Adam pisze. Parę lat temu przeczytałem o jego przygodzie z Menuetto. Zakupiłem i …w dalszym ciągu gra u córeczki. Malutki, niepozorny, chyba z 300€, choć trochę podrasowany. Pasuje do hetbatników, do akustyki i do moich uszu. Adam, czekam na kolejną relację👍 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Dziękuję. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 5 godzin temu, KrólKiczu napisał: Naimowe waty mają jakąś inną wartość niż te z innych wzmacniaczy. To info ze strony producenta Najjjjma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: To info ze strony producenta Najjjjma? Hmmm. Nie chcę skłamać, ale wydaje mi się, że kiedyś była rozpowszechniana taka legenda na forum a zdaje się, że i ten sympatyczny Pan z kanału q21, też kiedyś powtarzał te rewelacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Naim podaje dokładną specyfikację Naita 50. Nie ma tu żadnych "super-naimowych" mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts