Rafał S Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 16 minut temu, kaczadupa napisał: Naim podaje dokładną specyfikację Naita 50. Nie ma tu żadnych "super-naimowych" mocy. Moc wyjściowa, jak w Sugdenie, cena trochę niższa i znaaacznie niższy pobór mocy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 3 minuty temu, Rafał S napisał: Moc wyjściowa, jak w Sugdenie, cena trochę niższa i znaaacznie niższy pobór mocy. THD+N na poziomie 0,1 szału nie robi. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: THD+N na poziomie 0,1 szału nie robi. Na papierze to nic tam nie robi szału. Ale jest magia znaczka i to pytanie "za co, do jasnej anielki, q21 chce 15k ?". 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 9 minut temu, KrólKiczu napisał: q21 chce 15k ?". No jak za co...za Naima 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) Czy to nie zabawne? Najpierw sami kreujemy audiofilskie legendy, o potem dziwimy się, że każą nam za nie płacić ceny z sufitu. "Dodaj do wody trochę bąbli Zmieszaj i masz królową estrad" Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Kraft 2 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Pamiętajcie, że Nait 1 miał ok. 13W i nie był mokrym snem dla osób ceniących wybitne pomiary a jednak... zapisał się w historii wzmacniaczy audio złotymi zgłoskami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 9 godzin temu, kaczadupa napisał: Pamiętajcie, że Nait 1 miał ok. 13W i nie był mokrym snem dla osób ceniących wybitne pomiary a jednak... zapisał się w historii wzmacniaczy audio złotymi A czym konkretnie zapisał się w tej historii wzmacniaczy? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naim_NAIT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) 17 minut temu, kaczadupa napisał: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naim_NAIT To wszystko wyjaśnia. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) 15 godzin temu, KrólKiczu napisał: Hmmm. Nie chcę skłamać, ale wydaje mi się, że kiedyś była rozpowszechniana taka legenda na forum a zdaje się, że i ten sympatyczny Pan z kanału q21, też kiedyś powtarzał te rewelacje. Sebastian jest filmik, aczkolwiek to dotyczyło innej marki ( od 3:23 ) https://forum.audio.com.pl/topic/89062-🇬🇧-rega-elex-mk4-przedpremierowe-prezentacje-na-kanale-youtube-q21/#comment-557052 Edytowano 13 sierpnia 2023 przez lysy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naim_NAIT Adam, z tego tekstu pośrednio wynika dla mnie, że Nait 50 jest w gruncie rzeczy drogim następcą Naita 5i / 5si, czyli podstawowych modeli w katalogu firmy. Słuchałeś 5si? Jakie to granie? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) Nie słuchałem ale akurat ten model jest dość popularny i pewnie znajdą się osoby z forum, które mają go u siebie. Tu jest jeszcze taki plus, że mamy dedykowany do niego odtwarzacz CD. Gotowy system dla osób takich jak Ty Rafał, którzy są wierni płycie CD i "troszkę" ich przez lata uzbierali. Ps. Na marginesie, może sprawdź ten odtwarzacz CD?. Ciekawe jak wypadłby na tle Twojego ultra nowoczesnego, pięknie zbudowanego, hi -endowego przetwornika. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) 6 godzin temu, kaczadupa napisał: Ps. Na marginesie, może sprawdź ten odtwarzacz CD?. Ciekawe jak wypadłby na tle Twojego ultra nowoczesnego, pięknie zbudowanego, hi -endowego przetwornika. Przy obecnym stanie rzeczy mogłoby nie być specjalnej różnicy. Najpierw muszę dopracować tor i kwestie akustyki. A do tego jeszcze u mnie dość daleko. Ale pomału działam. Mam już Umika, zrobiłem pierwsze pomiary i od września będę się bawił DSP. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez Rafał S 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 36 minut temu, Rafał S napisał: Mam już Umika, zrobiłem pierwsze pomiary i od września będę się bawił DSP. A chociaż rozumiesz te pomiary i jesteś w stanie za każdym razem je odtworzyć? Chodzi mi o odtwarzalność pomiarów, nie mylić z powtarzalnością 😉 Rafał, robisz te pomiary dla każdej kolumny z osobna plus dla L i P? 7 godzin temu, Rafał S napisał: Słuchałeś 5si? Jakie to granie? Mogę swoje 3 grosze wtrącić, ja słuchałem też te niskie podstawowe modele. Nie żałuj, że nie masz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 @DiBatonio Jacek, litości - dopiero zaczynam. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 41 minut temu, Rafał S napisał: @DiBatonio Jacek, litości - dopiero zaczynam. Oj tam, nie myśl, że się pastwię nad Tobą 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Szczerze to nie pamietam żeby ktoś krzyczał 15 tys za 4.5 kg wzmacniacz w klasie AB. Waga nie gra itd itp ale zawsze jakoś w katalogach było, ze czym droższy/lepszy wzmacniacz tym cięższy. Jeśli chodzi o sentymentalne powroty lub po prostu zarabianie na legendzie sprzed iluś tam dziesiątek lat, to taki np Musical Fidelity A1 za 7.500zl wydaje się dużo bardziej uczciwie wyceniony. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Z innej beczki: trudno naprawdę naprawdę uzasadnić dysproporcję cenową tych dwóch konstrukcji w formacie mini, których „rozbierane zdjęcia” wklejam poniżej: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Oj tam, aj tam. Masz 5kg NAD-a m10v2, którego cena też skacze od 10 do 15kzł a koszt produkcji w Chinach pewnie nie jest wyższy jak u Naima w Anglii. Ps. Przyznaję, że bebeszki MF A1 cieszą oko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 Jeden jest wyceniony na 2500 drugi na 15000. Ten Nadzik to designerskie all-in-one, trochę inna kategoria, no i klasa D. Tak, ten nowy Musical kusi … Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 A mnie nie kusi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 29 minut temu, majkel74 napisał: Szczerze to nie pamietam żeby ktoś krzyczał 15 tys za 4.5 kg wzmacniacz w klasie AB. Waga nie gra itd itp ale zawsze jakoś w katalogach było, ze czym droższy/lepszy wzmacniacz tym cięższy. To pokłosie wzmacniaczy z minionej epoki. W latach 80/90 trudno było o dobry mocny wzmacniacz płaski jak Naim, albo inna Rega, czy Devialet. Dzisiaj można lepiej, lżej i cieniej 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2023 48 minut temu, majkel74 napisał: Szczerze to nie pamietam żeby ktoś krzyczał 15 tys za 4.5 kg wzmacniacz w klasie AB. Waga nie gra itd itp ale zawsze jakoś w katalogach było, ze czym droższy/lepszy wzmacniacz tym cięższy. Jeśli chodzi o sentymentalne powroty lub po prostu zarabianie na legendzie sprzed iluś tam dziesiątek lat, to taki np Musical Fidelity A1 za 7.500zl wydaje się dużo bardziej uczciwie wyceniony. I jak dla mnie ladniejszy😍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Hmm ale ten Naim przyjmuje kolumny 2 Omowe rzekomo. No to w kociołku dziekciu jest dobra informacja Może dlatego "warto" ? 🥲 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2023 Każdy wzmacniacz przyjmuje kolumny 2-omowe. To żadna sensacja. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts