Rafał S Napisano 12 sierpnia 2023 Napisano 12 sierpnia 2023 16 minut temu, kaczadupa napisał: Naim podaje dokładną specyfikację Naita 50. Nie ma tu żadnych "super-naimowych" mocy. Moc wyjściowa, jak w Sugdenie, cena trochę niższa i znaaacznie niższy pobór mocy. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 sierpnia 2023 Napisano 12 sierpnia 2023 3 minuty temu, Rafał S napisał: Moc wyjściowa, jak w Sugdenie, cena trochę niższa i znaaacznie niższy pobór mocy. THD+N na poziomie 0,1 szału nie robi. 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2023 Napisano 12 sierpnia 2023 1 minutę temu, DiBatonio napisał: THD+N na poziomie 0,1 szału nie robi. Na papierze to nic tam nie robi szału. Ale jest magia znaczka i to pytanie "za co, do jasnej anielki, q21 chce 15k ?". 2 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 12 sierpnia 2023 Napisano 12 sierpnia 2023 9 minut temu, KrólKiczu napisał: q21 chce 15k ?". No jak za co...za Naima 😉 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 sierpnia 2023 Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) Czy to nie zabawne? Najpierw sami kreujemy audiofilskie legendy, o potem dziwimy się, że każą nam za nie płacić ceny z sufitu. "Dodaj do wody trochę bąbli Zmieszaj i masz królową estrad" Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Kraft 2 4 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 sierpnia 2023 Autor Napisano 12 sierpnia 2023 Pamiętajcie, że Nait 1 miał ok. 13W i nie był mokrym snem dla osób ceniących wybitne pomiary a jednak... zapisał się w historii wzmacniaczy audio złotymi zgłoskami. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 9 godzin temu, kaczadupa napisał: Pamiętajcie, że Nait 1 miał ok. 13W i nie był mokrym snem dla osób ceniących wybitne pomiary a jednak... zapisał się w historii wzmacniaczy audio złotymi A czym konkretnie zapisał się w tej historii wzmacniaczy? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Napisano 13 sierpnia 2023 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naim_NAIT Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) 17 minut temu, kaczadupa napisał: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naim_NAIT To wszystko wyjaśnia. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez KrólKiczu Odpisz, cytując
lysy Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) 15 godzin temu, KrólKiczu napisał: Hmmm. Nie chcę skłamać, ale wydaje mi się, że kiedyś była rozpowszechniana taka legenda na forum a zdaje się, że i ten sympatyczny Pan z kanału q21, też kiedyś powtarzał te rewelacje. Sebastian jest filmik, aczkolwiek to dotyczyło innej marki ( od 3:23 ) https://forum.audio.com.pl/topic/89062-🇬🇧-rega-elex-mk4-przedpremierowe-prezentacje-na-kanale-youtube-q21/#comment-557052 Edytowano 13 sierpnia 2023 przez lysy 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naim_NAIT Adam, z tego tekstu pośrednio wynika dla mnie, że Nait 50 jest w gruncie rzeczy drogim następcą Naita 5i / 5si, czyli podstawowych modeli w katalogu firmy. Słuchałeś 5si? Jakie to granie? 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) Nie słuchałem ale akurat ten model jest dość popularny i pewnie znajdą się osoby z forum, które mają go u siebie. Tu jest jeszcze taki plus, że mamy dedykowany do niego odtwarzacz CD. Gotowy system dla osób takich jak Ty Rafał, którzy są wierni płycie CD i "troszkę" ich przez lata uzbierali. Ps. Na marginesie, może sprawdź ten odtwarzacz CD?. Ciekawe jak wypadłby na tle Twojego ultra nowoczesnego, pięknie zbudowanego, hi -endowego przetwornika. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 (edytowany) 6 godzin temu, kaczadupa napisał: Ps. Na marginesie, może sprawdź ten odtwarzacz CD?. Ciekawe jak wypadłby na tle Twojego ultra nowoczesnego, pięknie zbudowanego, hi -endowego przetwornika. Przy obecnym stanie rzeczy mogłoby nie być specjalnej różnicy. Najpierw muszę dopracować tor i kwestie akustyki. A do tego jeszcze u mnie dość daleko. Ale pomału działam. Mam już Umika, zrobiłem pierwsze pomiary i od września będę się bawił DSP. Edytowano 13 sierpnia 2023 przez Rafał S 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 36 minut temu, Rafał S napisał: Mam już Umika, zrobiłem pierwsze pomiary i od września będę się bawił DSP. A chociaż rozumiesz te pomiary i jesteś w stanie za każdym razem je odtworzyć? Chodzi mi o odtwarzalność pomiarów, nie mylić z powtarzalnością 😉 Rafał, robisz te pomiary dla każdej kolumny z osobna plus dla L i P? 7 godzin temu, Rafał S napisał: Słuchałeś 5si? Jakie to granie? Mogę swoje 3 grosze wtrącić, ja słuchałem też te niskie podstawowe modele. Nie żałuj, że nie masz 😉 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 @DiBatonio Jacek, litości - dopiero zaczynam. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 41 minut temu, Rafał S napisał: @DiBatonio Jacek, litości - dopiero zaczynam. Oj tam, nie myśl, że się pastwię nad Tobą 😉 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 Szczerze to nie pamietam żeby ktoś krzyczał 15 tys za 4.5 kg wzmacniacz w klasie AB. Waga nie gra itd itp ale zawsze jakoś w katalogach było, ze czym droższy/lepszy wzmacniacz tym cięższy. Jeśli chodzi o sentymentalne powroty lub po prostu zarabianie na legendzie sprzed iluś tam dziesiątek lat, to taki np Musical Fidelity A1 za 7.500zl wydaje się dużo bardziej uczciwie wyceniony. 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 Z innej beczki: trudno naprawdę naprawdę uzasadnić dysproporcję cenową tych dwóch konstrukcji w formacie mini, których „rozbierane zdjęcia” wklejam poniżej: 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 sierpnia 2023 Autor Napisano 13 sierpnia 2023 Oj tam, aj tam. Masz 5kg NAD-a m10v2, którego cena też skacze od 10 do 15kzł a koszt produkcji w Chinach pewnie nie jest wyższy jak u Naima w Anglii. Ps. Przyznaję, że bebeszki MF A1 cieszą oko. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 Jeden jest wyceniony na 2500 drugi na 15000. Ten Nadzik to designerskie all-in-one, trochę inna kategoria, no i klasa D. Tak, ten nowy Musical kusi … Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 29 minut temu, majkel74 napisał: Szczerze to nie pamietam żeby ktoś krzyczał 15 tys za 4.5 kg wzmacniacz w klasie AB. Waga nie gra itd itp ale zawsze jakoś w katalogach było, ze czym droższy/lepszy wzmacniacz tym cięższy. To pokłosie wzmacniaczy z minionej epoki. W latach 80/90 trudno było o dobry mocny wzmacniacz płaski jak Naim, albo inna Rega, czy Devialet. Dzisiaj można lepiej, lżej i cieniej 😆 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 13 sierpnia 2023 Napisano 13 sierpnia 2023 48 minut temu, majkel74 napisał: Szczerze to nie pamietam żeby ktoś krzyczał 15 tys za 4.5 kg wzmacniacz w klasie AB. Waga nie gra itd itp ale zawsze jakoś w katalogach było, ze czym droższy/lepszy wzmacniacz tym cięższy. Jeśli chodzi o sentymentalne powroty lub po prostu zarabianie na legendzie sprzed iluś tam dziesiątek lat, to taki np Musical Fidelity A1 za 7.500zl wydaje się dużo bardziej uczciwie wyceniony. I jak dla mnie ladniejszy😍 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 sierpnia 2023 Napisano 14 sierpnia 2023 Hmm ale ten Naim przyjmuje kolumny 2 Omowe rzekomo. No to w kociołku dziekciu jest dobra informacja Może dlatego "warto" ? 🥲 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 14 sierpnia 2023 Napisano 14 sierpnia 2023 Każdy wzmacniacz przyjmuje kolumny 2-omowe. To żadna sensacja. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts