pairtick Napisano wczoraj o 19:21 Napisano wczoraj o 19:21 14 godzin temu, Wing0 napisał: I to pokazuje że g... wiesz na wiele tematów ale swój bzdury punkt widzenia pokazujesz. Przemilcz lepiej tematy w których nie masz nic sensownego do powiedzenia. 13 godzin temu, Wing0 napisał: Ja po latach pracy z ludźmi Jako, że poruszamy się w tematach tzw. służby zdrowia, to przedstawisz swoje kwalifikacje? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 19:31 Napisano wczoraj o 19:31 (edytowany) 27 minut temu, pairtick napisał: Jako, że poruszamy się w tematach tzw. służby zdrowia, to przedstawisz swoje kwalifikacje? Pisałem ci wyżej, że dla ciebie zostanę anonimowy, takich prostaków jak ty jest na pęczki, nie mam chęci dzielić sie z tobą niczym poza informacjami za kogo cie uważam po twoich wpisach. Każdy kolejny mnie w tym utwierdza. Podkreślam słówko prostak w twoim kierunku (zrób sobie zrzut ekranu przyda ci sie na konfiturę Edytowano wczoraj o 19:48 przez Wing0 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 19:45 Napisano wczoraj o 19:45 (edytowany) 41 minut temu, Artur Brol napisał: Narkotyki to wybor, tak, do pewnego momentu. Dalej to juz nałóg. Z tego mało kto wychodzi, nawet czasem wsparcie rodziny nie pomaga. Wsparcie rodziny, która paradoksalnie jest źródłem problemów? To średnio działa ☹️ Część daje się wyciągnąć przy pomocy np. Glasgow City Mission, które przejęło wsparcie bezdomnych od Hamish Allan Centre (zamkniętego w 2018) i z pełnym wsparciem GCC (Glasgow City council) w kwestii mieszkań socjalnych. https://www.glasgowcitymission.com/ 18 minut temu, Wing0 napisał: zostanę anonimowy, takich prostaków jest na pęczki Fakt 😝 Edytowano wczoraj o 19:49 przez pairtick Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, pairtick napisał: Ja np., uważam, że narkotyki, to wybór. Ja np., uważam, że nie Wiesz o czym piszesz... Pozdrawiam bez odbioru!!!!!!!!!! Edytowano 23 godziny temu przez RLC2 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 20 godzin temu, Artur Brol napisał: Narkotyki to wybor, tak, do pewnego momentu. Dalej to juz nałóg. Z tego mało kto wychodzi, nawet czasem wsparcie rodziny nie pomaga. Artur, bo oprócz wsparcia rodziny potrzebna jest terapia u psychoterapeuty, najlepiej w grupie z innymi uzależnionymi. Poza tym są też grupy wsparcia dla rodzin współuzależnionych, wtedy wszystkim jest łatwiej. Dnia 24.02.2026 o 06:20, Wing0 napisał: Nie znoszę sztucznej grzeczności i pseudo tolerancji byle tylko idioty nie nazwać idiotą... Ale wiesz, że to forum jest pełne takich sztucznie kulturalnych tylko na potrzeby wlasnego wizerunku? Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Dnia 24.02.2026 o 05:42, Wing0 napisał: Tomku czesto gesto wolałbym żeby jak to Patryczek napisał te "tłuki" z wieloletnim doświadczeniem wypisały mi receptę po wywiadzie niż młody doktorek bez doświadczenia po najlepszych studiach bo praktyki na studiach niezbyt wiele dają... A ja mogę na własnym przykładzie z zeszłego roku z pobytu w szpitalu opisać jak to pani pielęgniarka z wieloletnim stażem nie dawała rady w zwykłej błachej sprawie. Zresztą tak zwani lekarze pierwszego kontaktu w przychodni też tacy bywają. Chcesz, to napiszę dwa słowa o pielęgniarce ? Edytowano 5 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 32 minuty temu, DiBatonio napisał: Zresztą tak zwani lekarze pierwszego kontaktu w przychodni też tacy bywają. A powiedzieć Ci jak hydraulik spieprzył podłączenie pompy w studni , elektryk tak podłączył przewody w tablicy , że trzy same po pół roku wypadły , gość który robił wylewkę u mnie w mieszkaniu tak ją zrobił , że mam trzy centymetry różnicy na 5,5 metrach. Czy to świadczy , że wszyscy hydraulicy , elektrycy , posadzkarze są do dupy ? Nie . Taki lekarz ,pielęgniarka to taki sam fach jak hydraulik czy murarz. Są dobrzy i źli. Masz rację , czasem też niestety generalizuje i mózg podsuwa mi podziały. to , że ktoś wykonuje dany zawód powiedzmy 30 lat to też nie znaczy , że musi być w tym dobry. Równie dobrze może pieprzyć robotę przez te 30 lat 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 21 godzin temu, pairtick napisał: Ja np., uważam, że narkotyki, to wybór. 18 godzin temu, RLC2 napisał: Ja np., uważam, że nie Wiesz o czym piszesz... Kradnąc, też popełniasz przestępstwo/wykroczenie - ŚWIADOMIE. I to by było na tyle. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Zresztą tak zwani lekarze pierwszego kontaktu w przychodni też tacy bywają. GP w UK, tacy często są - i dlatego preferuję niekolorowych 😉 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: A ja mogę na własnym przykładzie z zeszłego roku z pobytu w szpitalu opisać jak to pani pielęgniarka z wieloletnim stażem nie dawała rady w zwykłej błachej sprawie. Chcesz, to napiszę dwa słowa o pielęgniarce ? Napisz, bo mogła też, rozbić się o procedury. 40 minut temu, tomek4446 napisał: Taki lekarz ,pielęgniarka to taki sam fach jak hydraulik czy murarz. BTW. Przyjmując, że 5-letnie Liceum Medyczne, jest odpowiednikiem Technikum - to nikt nie mówi, że technik nie jest fachowcem... ale inżynierem nie jest. 50 minut temu, tomek4446 napisał: gość który robił wylewkę u mnie w mieszkaniu tak ją zrobił , że mam trzy centymetry różnicy na 5,5 metrach. U nas, na to mówią: walking in shower 😁 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Taki lekarz ,pielęgniarka to taki sam fach jak hydraulik czy murarz. Są dobrzy i źli. Masz rację , czasem też niestety generalizuje i mózg podsuwa mi podziały. to , że ktoś wykonuje dany zawód powiedzmy 30 lat to też nie znaczy , że musi być w tym dobry. Tomek, właśnie to chcialem powiedzieć. Można generalizować w obie strony, ale trzeba mieć na uwadze, że nie zawsze ta "stara" pielęgniarka z doświadczeniem będzie lepsza od młodego pielęgniarza, czy pielęgniarki. Z racji wieku i doświadczenia, to ona powinna to robić bardzo dobrze i to nawet stopami 😁 Mam na to przykład z własnego pobytu w szpitalu i to nie tylko na mnie ta pielęgniarka się nie popisała swoim "doświadczeniem" jak się później okazało. Hydraulika, czy posadzkarza bym nie porównywał do lekarzy i pielęgniarek, to nie ten fakultet na uczelni 😉😁😁 Co do elektryków, to też bywa różnie. Jak mmnie podpinali do nowej instalacji przyłączeniowej, to nie mieli lekko ze mną. Później czosnkiem we mnie rzucali jak mnie widzieli na klatce schodowej 😁😁😁 Edytowano 3 godziny temu przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: Kradnąc, też popełniasz przestępstwo/wykroczenie - ŚWIADOMIE. I to by było na tyle. Ale porównałeś, kradzież do nałogu. Jak pisałem, tak jak z alkoholem, nikt nie bierze narkotyków, z tą myślą ze sie uzalezni. Nikt nie zaczyna pić, z myślą ze sie uzalezni. Świadome to jest na początku, po pewnym momencie, to juz nie jest wybór, tylko przymus. W tym momencie Twoje świadome, nie ma zastosowania. Kradzież to nie jest nałóg, nawet po 10j kradzieży, czy setnej możesz przestać. Nie ma choroby odwykowej itp. Jak chcesz porównywać, rob to porządnie. 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 17 minut temu, Artur Brol napisał: Ale porównałeś, kradzież do nałogu. Jak chcesz porównywać, rob to porządnie. To jeszcze raz. Narkotyki są NIELEGALNE, podobnie jak i inne przestępstwa. Kupując narkotyki, ŚWIADOMIE łamiesz prawo. 17 minut temu, Artur Brol napisał: nikt nie bierze narkotyków, z tą myślą ze sie uzalezni. Artur, kradnie, z myślą, że się nie uzależni? I to jest ok? Dlaczego wiążę narkotyki z kradzieżą? Ponieważ takie są realia - osoby uzależnione kradną. A my, mamy to wliczone w cenę kupowanych produktów. Edytowano 2 godziny temu przez pairtick 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, Artur Brol napisał: Kradzież to nie jest nałóg, nawet po 10j kradzieży, czy setnej możesz przestać. Nie ma choroby odwykowej itp. Kleptomania. 1 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 30 minut temu, pairtick napisał: Dlaczego wiążę narkotyki z kradzieżą? Ponieważ takie są realia - osoby uzależnione kradną. Z tym się zgodzę. 30 minut temu, pairtick napisał: A my, mamy to wliczone w cenę kupowanych produktów. Ale z tym już nie. 🤭 Odpisz, cytując
Profi Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu https://youtube.com/shorts/Qvi8mqm7jVo?si=QeZrnmS-3qecabU0 Odpisz, cytując
Recommended Posts