Skocz do zawartości

Nie sprzęt jest problemem, tylko ludzie

Kraft

Recommended Posts

1 minutę temu, MariuszZ napisał:

Zachęcam do bardziej stonowanych wypowiedzi i unikanie prowokowania użytkowników urządzeń marki Wiim bo skończy się jak zwykle.

Nie było moim zamiarem jakakolwiek prowokacja, ja rozumiem, że już raz przyklejona łatka pozostanie ze mną na zawsze. Ale nie doszukujcie się w każdej mojej wypowiedzi jakiś prowokacji i zaczepek, bo to się robi niesmaczne.

Wyrażam swoje zdanie nikogo personalnie nie obrażając i oczekuję, by nie robić ze mnie jakiegoś zawadiaki. Bo to zakrawa już na jakąś piaskownicę w wydaniu co poniektórych userów.

Jak Seba ma coś do mnie to zapraszam na dyskusje na PW, ale nie pozwolę z siebie robić jakiegoś prowokatora. Jak ktoś nie potrafi rozróżnić takich rzeczy, to nie mój problem.

1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał:

Zapewne @KrólKiczu chodziło o ten wpis...

Naprawdę myślisz, że zwolennicy kiczu kojarzą mi się tylko z tym gościem?

Malo mnie obchodzi nazwa jego nicku, a że dla was to jest tożsame, to sorry nie mój problem.

Ja również należę do zwolenników kiczu :D

Nie chcę się tu równać z Mariuszem, ale nie uważam się za zupełnego "świeżaka", a też korzystam z Wiima, o zgrozo bez bólu i zgrzytania zębów.

Ciekawe, że zasłyszane czyjeś opinie ( kiedy do testów czy recenzji nie mamy zaufania) są już wiarygodnym i miarodajnym źródłem do oceny sprzętu, z którym nie miało się żadnego kontaktu :D

Pozdrawiam 

1 minutę temu, KrólKiczu napisał:

Patrząc na niektóre zdjęcia audiofilkich pokoików, przypominających wystrojem peerelowskie poczekalnie PKP, można odnieść wrażenie, że zwolennicy kiczu to nie tylko fani klasy D 😉.

Serio , Seba serio?!

Moralność Kalego przez Ciebie przemawia, dopóki się nie czepiłeś mojego wpisu nikt sprzeciwu nie zgłaszał. Przyszedłeś siać ferment?

Udzielają Ci się wpływy Adama, ale mogę wrzucić aktualne zdjęcie mojego pokoiku.

Zresztą brnij dalej w tę twoją zabawę na poziomie domowego przedszkola, a jak chcesz dyskusji to zapraszam na PW, będzie wesoło 😆

Póki co nie prowokuj publicznie, dobrze ci radzę.

1 minutę temu, stach_s napisał:

Ciekawe, że zasłyszane czyjeś opinie ( kiedy do testów czy recenzji nie mamy zaufania) są już wiarygodnym i miarodajnym źródłem do oceny sprzętu, z którym nie miało się żadnego kontaktu :D

Skąd ta pewność, że nie miałem kontaktu. Poza tym są tutaj osoby, które miały z Wiimem do czynienia, chyba nawet pisały o tym tu na forum. @Maciek12325 i @Mikelas76

Nie muszę wsiadać do Fiata 126p, żeby wiedzieć jaki „komfort jazdy” może mi zapewnić ten pojazd. 
Zatem nie zmienię zdania o Wiimach, czy to się komuś podoba, czy nie.

19 minut temu, DiBatonio napisał:

Serio , Seba serio?!

Moralność Kalego przez Ciebie przemawia, dopóki się nie czepiłeś mojego wpisu nikt sprzeciwu nie zgłaszał. Przyszedłeś siać ferment?

Udzielają Ci się wpływy Adama, ale mogę wrzucić aktualne zdjęcie mojego pokoiku.

Zresztą brnij dalej w tę twoją zabawę na poziomie domowego przedszkola, a jak chcesz dyskusji to zapraszam na PW, będzie wesoło 😆

Póki co nie prowokuj publicznie, dobrze ci radzę.

Skąd ta pewność, że nie miałem kontaktu. Poza tym są tutaj osoby, które miały z Wiimem do czynienia, chyba nawet pisały o tym tu na forum. @Maciek12325 i @Mikelas76

Jacku. Jak Cię znam to zapewne poza innymi przywarami, uważasz się zapewne za mistrza słowa pisanego ale pech chciał, że z wykształcenia jestem humanistą i z pisaniem jakoś sobie radzę. Wiedz zatem, że na każdy Twój chamski post pod moim adresem, zakamuflowany w wysublimowany sposób, odpowiem w ten podobnie.

Nie zamierzam też wdawać się z Tobą w żadne dyskusje na PW bo sprowadzisz mnie do poziomu szamba i każesz się w nim wesoło taplać.

Jeżeli "wojenka" ze mną, maluczkimi, sprawia Ci tyle frajdy, pisz. Będę zaszczycony, że nadaudiofil poświęca mi swój cenny czas.

Przed chwilą, KrólKiczu napisał:

Nie zamierzam też wdawać się z Tobą w żadne dyskusje na PW bo sprowadzisz mnie do poziomu szamba i każesz się w nim wesoło taplać.

Serio?

Nie sądzisz, że po dzisiejszym wpisie pod moim adresem już tam jesteś ?

2 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Jeżeli "wojenka" ze mną, maluczkimi, sprawia Ci tyle frajdy, pisz. Będę zaszczycony, że nadaudiofil poświęca mi swój cenny czas.

Hahahahaha…

Szkoda mi Ciebie, a właściwie nie Ciebie, szkoda mi Twoich bliskich….

3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Wiesz Jacek, słyszałem kiedyś taki sam tekst tylko od jednej osoby. Jak się później okazało, osoba ta leczyła się psychiatrycznie. Także uwagę tę biorę za komplement 🙂.

I kończę dyskusję bo widzę, że puszczają Ci nerwy.

10 minut temu, KrólKiczu napisał:

Wiedz zatem, że na każdy Twój chamski post pod moim adresem, zakamuflowany w wysublimowany sposób, odpowiem w ten podobnie.

Spróbuj ze mną tych zakamuflowanych tekstów i prowokacji.

Znów polecisz do moderacji, redakcji i kogo tam jeszcze.

Nie ciągnij tego, bo to, że Mariusz dał przyzwolenie na dalszą nawalankę nie usprawiedliwia  Twoich zaczepek z dzisiaj .

Idź sobie pogadać z chat GPT, a mi daj święty spokój, żonkę gdzieś zabierz, zabaw się, czy co tam lubisz. Po co marnujesz czas na forum?

3 minuty temu, KrólKiczu napisał:

I kończę dyskusję bo widzę, że puszczają Ci nerwy.

Daleki jestem od tego.

Ale skoro coś ci się tam wydaje i wykluwa w głowie to nie moja sprawa i problem.

14 minut temu, KrólKiczu napisał:

Jak Cię znam to zapewne poza innymi przywarami, uważasz się zapewne za mistrza słowa pisanego

Piękne, rozumiesz słowa i kontekst w którym ich używasz ? 
Zazdraszczam tego wykształcenia humanistycznego. 🤭

🤦🏻

Nie masz pojęcia, czy się uważam za mistrza słowa pisanego. Najmniejszego pojęcia nie masz.…

Edytowano przez DiBatonio

51 minut temu, DiBatonio napisał:

44 minuty temu, DiBatonio napisał:

żonkę gdzieś zabierz, zabaw się,

Nie wiesz jak "dowalić" drugiej osobie, to uderzesz w czyjąś "rodzinę"? Wszystko staram się zrozumieć, emocje itp. Ale z tego typu tekstami to już przesadziłeś. 

Może to, co napiszę będzie Ci "zwisać" , ale jak dla mnie to straciłeś teraz (jaka by nie była, ale jednak) "swoją ciężko wypracowaną pozycję na forum"! 

Brak słów... 😶‍🌫️

Nie odpisuj.

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Nie muszę wsiadać do Fiata 126p, żeby wiedzieć jaki „komfort jazdy” może mi zapewnić ten pojazd. 
Zatem nie zmienię zdania o Wiimach, czy to się komuś podoba, czy nie.

"Efekt potwierdzenia, błąd konfirmacji, strategia konfirmacyjna – tendencja do preferowania informacji, które potwierdzają wcześniejsze oczekiwania i hipotezy, niezależnie od tego, czy te informacje są prawdziwe".

...a może ja to Łona rapował, "patrz troche szerzej" no i niżej(zdjęcie) na ilość pochlebnych wpisów. Pewnie są na początku audio przygody i nic nie słyszeli, głusi i sie nie znają, no i źle to robią?(ja zwyczajnie skrajności odrzucam, bo te przeważnie wpływają na obiektywizm; taki mi mój kompas metodologiczny podpowiada)

I nie, nikt nie stara sie tego porównywać ze sprzętem x10  droższym; tak, pieniądze grają, ale nierzadko nie tak mocno jak się tu piszę/wmawia, a na pewno przyrost nie jest liniowy... dlatego staram się na te wszystkie cudowne, oblane miodem i posypane płatkami róż opowieści brać poprawkę,  bo słyszałem ostatnimi czasy wiele różnego sprzetu - od bieda jak u mnie, po taki za grube hajsy - i jakoś nie usłyszałem tego wodospadu jakościowego z którym spłynął wraz z powrotem do mojej jaskini.

Jakiś czas temu przesiadłem sie z wiima mini, na bluesounda, bo nasłuchałem sie o tych chinczykach jakie to złe i nie ma prawa grać - i przyznaje, że sama ap. jest lepsza -  to jeśli chodzi o stabilność, szybkość działania, to głupi wiim wypada lepiej. Dlatego ja doceniam pewne aspekty tego sprzetu i w wielu ślepych testach przepadłbym jak nic ...i nie mam z tym problemu(ale pewnie jestem już stary i głuchy).

No i jeszcze jedno... dzięki chinolom sprzęt po kosztach zagościła pod strzechą... i z tego też należy się cieszyć jeśli finalnie stawiamy na muzykę, a ta wcale nie musi brzmieć jak w NOSPRZE, aby dawał radość.

aaaa.jpg

Odnosząc się do tytułu tematu, proponuję wszystkim zakończenie komentowania dyskusji, która wznowiła się między Jackiem a Sebastianem.

Zgadzam się z @Chyba Miro 84, że relacje rodzinne należy kulturalnie zostawić w spokoju. Żonkę to może mieć pan Miecio spod Biedronki, nie urażając Mieczysławów i portugalskiego dyskontu, do którego czasem zaglądam. Wolę Lidla :) 

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Ja mysle ze Moderacja, Admin i inni zainteresowani powinni zauważyć "kto" w tym momencie prowadzi do zaognienia. sytuacji.

Zresztą nie pierwszy raz...

Aha, czyli wg Ciebie mistrz Jacek powinien używać sobie do woli a inni mają grzecznie przyjmować jego komentarze bo przecież jemu, z racji osiągnięć dla "pola audio" można, tym innym już nie.

No przepraszam. Ale tak się bawić nie będziemy.

Racz wrócić do pierwszego komentarza z dzisiejszego dnia Twojego kolegi i zastanów się kto zaczyna te dziecinne podchody.

Edytowano przez KrólKiczu

7 godzin temu, Redakcja AUDIO napisał:

@DiBatonio - tekst o kiczu w kontekście Waszej niedawnej wymiany uprzejmości można odczytać tak, jak został odczytany. To tak na marginesie.

Polecam Wam zakończyć tę wymianę zdań.

Serio?

Aż tak prostolinijnie odczytujecie moje wpisy, bo ktoś sobie w nicku użył słowa kicz?

Czyli co, teraz cokolwiek będę chciał napisać będę musiał brać pod uwagę kto co ma napisane w nicku., serio?

Zatem proszę o konsekwencje, jeśli ktoś będzie pod moim adresem pisać Baton z racji mojego nicku, będę zgłaszać każde takie naruszenie.

6 godzin temu, Redakcja AUDIO napisał:

Zgadzam się z @Chyba Miro 84, że relacje rodzinne należy kulturalnie zostawić w spokoju. Żonkę to może mieć pan Miecio spod Biedronki, nie urażając Mieczysławów i portugalskiego dyskontu, do którego czasem zaglądam. Wolę Lidla :) 

Kolejny przykład naginania mojej wypowiedzi i dyskredytowanie tejże, od kiedy żonka jest obraźliwe?

Zdrobnienie od słowa żona obraża? od kiedy?

Rozumiem, gdybym napisał " twoja stara",  "weź swoją starą", albo "ta twoja", "weź tą twoją"  co często wybrzmiewa w dyskusjach nawet tych  forumowych.  Ale wez żonkę? 🤦‍♂️

Serio? nawet tutaj znajdziecie punkt zaczepienia?

To nie ja mam problem ze sobą widzę...

Edytowano przez DiBatonio