Rega Napisano 7 marca Udostępnij Napisano 7 marca (edytowany) Miałem, miałem !😋 ... Taką lampę stojącą. A swoją drogą coraz częściej widać horny w domowych systemach. Edytowano 7 marca przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 marca Autor Udostępnij Napisano 8 marca Jak horny to tylko 5 drożne, każdy z własnym wzmacniaczem lampowym… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca (edytowany) Skoro tak twierdzisz to pewnie tak jest i chętnie posłucham aby porównać z moją pojedyńczą ,,bidą,, Kiedy mogę wpaść do Ciebie?😉 Edytowano 8 marca przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Dnia 7.03.2024 o 18:03, MarcKrawczyk napisał: Trochę mnie to śmieszy… Czemu? Chętnie bym kiedyś poposiadał jakiś czas takie syreny.... może nie dożywotnio, ale żeby się nacieszyć... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca Jeśli już posłuchasz to zbyt szybko nie bedziesz chciał ich się pozbyć😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 marca Udostępnij Napisano 8 marca 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Czemu? Chętnie bym kiedyś poposiadał jakiś czas takie syreny.... może nie dożywotnio, ale żeby się nacieszyć... Trzeba wiedzieć jak używać, znaczy ustawić względem ucha. Ja do słuchania muzyki używam odwrotnie 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca (edytowany) 13 godzin temu, marcinmarcin napisał: Chętnie bym kiedyś poposiadał jakiś czas takie syreny Myślę, że taka syrena sprawiłaby więcej przyjemności😉 w posiadaniu. Niekoniecznie słuchaniu, ale na wyposazeniu pokoju audiofila byłaby bardzo mile widziana. Edytowano 9 marca przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca 3 godziny temu, Rega napisał: Myślę, że taka syrena sprawiłaby więcej przyjemności😉 Mam taką i w przeciwieństwie do klocków audio nigdy nie zamienię... 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Dnia 9.03.2024 o 10:49, Rega napisał: Myślę, że taka syrena sprawiłaby więcej przyjemności😉 w posiadaniu. Niekoniecznie słuchaniu, ale na wyposazeniu pokoju audiofila byłaby bardzo mile widziana. Syrena to ogólnie bardzo dziwny stwór... Ani to zjeść ani wy...chędorzyć 😋😋 Ale pokój bardzo miły, słuchałby (żeby nie offtopować 😉) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca 4 minuty temu, Mar_Wal napisał: Ani to zjeść ani wy...chędorzyć Do podziwiania. Zwróć uwagę ile milionów ludzi ma akwaria. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca A to, to tak 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca Horny wymiatajo… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 12 marca Autor Udostępnij Napisano 12 marca Nieco kolorowych sasz… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 13 marca Autor Udostępnij Napisano 13 marca nieco pustawo, ale za to jaki widoczek… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Niebo, chmury i rośliny ok, ale ta szara, betonowa dżungla, w dalszym planie, niekoniecznie mi się podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca 37 minut temu, MarcKrawczyk napisał: nieco pustawo, ale za to jaki widoczek… Pustawo pustawo... Podłoga, to nie jest dobre miejsce na urządzenia audio. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca 35 minut temu, DiBatonio napisał: Podłoga, to nie jest dobre miejsce na urządzenia audio. 😉 Producent raczej wyposażył swe sprzety w wszystko, co pozwala im stać nawet na podłodze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) Oczywiście, oczywiście....🤭 Producenci telewizorow również, zatem zawsze możesz TV postawić na podłodze. Edytowano 13 marca przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Tv to nie monoblok, a tenże z powodzeniem może stać " na glebie". Ps: Widze że tworzenie nowych absurdów ma sie "w najlepsze". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) 15 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Tv to nie monoblok, a tenże z powodzeniem może stać " na glebie". Ps: Widze że tworzenie nowych absurdów ma sie "w najlepsze". Chyba z Twojej strony. Już dawno wspominałem o wibroakustyce, warto poczytać o niej w kontekście audio. A w Twoim przypadku może być łatwe do sprecyzowania, bo jak nam wiadomo, nie masz żadnej adaptacji akustycznej. Zatem włącz sobie ze swojego Spotify utwór z dobrą podstawą basową i połóż się na tym dywaniku, co tam masz u siebie. Zobaczysz jak wybrzmiewa bas przy podłodze, a bas jak każdy dźwięk to fala akustyczna, a fala akustyczna to ciśnienie i drgania powietrza, a drgania te przenoszą się na obudowę i później elektronikę, a tranzystory tego nie lubią, również te mocy. Jak poczytasz o tranzystorach i ich optymalnych warunkach pracy i na co są wrażliwe, to się może wyjaśni co nie co. Możesz do tego użyć aplikacji w telefonie i taki smartfon położyć w tym czasie na te monobloki o których mówisz lub na jakiekolwiek urządzenie audio. Na tę chwile zaczynasz jątrzyć, bo znów trafiłeś na mnie, prawda? Edytowano 13 marca przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: nieco pustawo, ale za to jaki widoczek… Kuchenka, materac i sie tam wprowadzam. Ten sprzet na wyposazeniu?😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Też mam kilka perełek. Dywany w drodze. Młodzieżowo. I chyba jakiś pokoik na ałdioszoł. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) 3 godziny temu, DiBatonio napisał: Chyba z Twojej strony. Już dawno wspominałem o wibroakustyce, warto poczytać o niej w kontekście audio. A w Twoim przypadku może być łatwe do sprecyzowania, bo jak nam wiadomo, nie masz żadnej adaptacji akustycznej. Zatem włącz sobie ze swojego Spotify utwór z dobrą podstawą basową i połóż się na tym dywaniku, co tam masz u siebie. Zobaczysz jak wybrzmiewa bas przy podłodze, a bas jak każdy dźwięk to fala akustyczna, a fala akustyczna to ciśnienie i drgania powietrza, a drgania te przenoszą się na obudowę i później elektronikę, a tranzystory tego nie lubią, również te mocy. Jak poczytasz o tranzystorach i ich optymalnych warunkach pracy i na co są wrażliwe, to się może wyjaśni co nie co. Możesz do tego użyć aplikacji w telefonie i taki smartfon położyć w tym czasie na te monobloki o których mówisz lub na jakiekolwiek urządzenie audio. Na tę chwile zaczynasz jątrzyć, bo znów trafiłeś na mnie, prawda? Proponuje zajrzeć do tematu "wibracje i drgania" 😎 tam znajdziesz moje wpisy 😎 Ps: co jest Twoim zdaniem bardziej "wrażliwe", w/w tranzystory czy gramofon w systemie audio? Edytowano 13 marca przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca 18 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Co jest Twoim zdaniem bardziej "wrażliwe", w/w tranzystory czy gramofon w systemie audio? Na tym kończy się Twoja wiedza w temacie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca (edytowany) Odpowiesz czy nie? 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Na tym kończy się Twoja wiedza w temacie. Pozdrawiam. Ja mam swoje zdanie, pytanie jednak jak Ty to widzisz? To raczej pytanie z tych podchwytliwych, wiec się dobrze zastanów. Rowniez pozdrawiam Edytowano 13 marca przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts