Q21 Napisano 30 września Autor Udostępnij Napisano 30 września Dnia 28.09.2024 o 19:16, herman42 napisał: Dzięki za odpowiedź, a jakiego niedrogiego DACa byś polecił . Wszystko zależy od tego, co rozumiesz jako niedrogi Fajną opcją na pewno jest iFi Zen Air DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman42 Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Czy byłoby dobrze gdybym przejściówkę USB na Jack 3,5 podłączył pod USB wiima to słuchawki grały by,bo dokupować deca do słuchawek to jest bez sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Taka przejściówka jest sama w sobie DACem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baca12baca Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Witam . Składam właśnie małe stereo do pokoju ( podłączenie pod tv plus muzyka z serwisów streamingowych) posiadam kolumny Dali Oberon 1 i stoję przed dylematem wyboru wzmacniacza i po waszych wpisach boję się że będzie za krzykliwie z tym wzmacniaczem . Myślałem jeszcze nad Yamaha as301 ale to juz duży klocek . Co byście doradzili pod te Oberonki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Bierz Wiim Amp, miałem z Dali oberon 3, dobrze się zgrywa. Z Dali góra nie będzie krzykliwa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Do Oberon 1 smialo Wiim Amp. I zostaje funkcjonalność fajna. Albo Arcam Solo Uno. Ale nie wiem czy ktoś jeszcze ma. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Albo Arcam Solo Uno. Ale nie wiem czy ktoś jeszcze ma. Ja mam i powiem szczerze że jest świetny. Z moimi AE120 super się zgrywal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 19 godzin temu, Artur Charicki napisał: Ja mam i powiem szczerze że jest świetny. Z moimi AE120 super się zgrywal. Wiem bo ja go znam. On dzwiekowo jako takie mini jest super. Q21 go miało w rewelacyjnej cenie. Ale jeszcze nie dawno był do dostania w lepszych cenach (nie takich) gdzie indziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter P Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) A jak do małego zestawu chciałbym użyć Wiima to wtedy które wybrać kolumny: 1. Q acoustics 5010 2. Amphion argon 0 3. Dali menuet Muzyka z Tidal (elektroniczna) i filmy z tv na 15 m2 10 minut temu, Piter P napisał: Edytowano 18 października przez Piter P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 17 minut temu, Piter P napisał: ...które wybrać kolumny: 1. Q acoustics 5010 2. Amphion argon 0 3. Dali menuet Nie ma wyjścia. Musisz sam posłuchać. To Tobie ma się podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) Niedawno miałem okazję słuchać przypadkiem Wiim Ampa w sopockim Premium Sound. W związku z porządkami "poważne" wzmacniacze były akurat przestawione gdzie indziej i Wiim napędzał kolumny Gradient R5 Revolution (zresztą znakomite i nieszablonowo zbudowane paczki!). Robił wtedy jednocześnie za transport sieciowy, daka i wzmacniacz. Oczywiście słychać było, że barwa średnicy trochę szarawa i że można z tych kolumn wycisnąć więcej (cenowo to już przecież piramidalny mezalians), ale i tak grało to zaskakująco dobrze, jak na zabaweczkę all-in-one za tysiąc kilkaset złotych. Jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny, to z mojej strony gromkie brawa. Edytowano 18 października przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) 14 minut temu, Rafał S napisał: Oczywiście słychać było, że barwa średnicy trochę szarawa i że można z tych kolumn wycisnąć więcej Ok. Oceniamy barwę jako szarawą. Ale jak usłyszeć, że da się z danych kolumn wycisnąć więcej? Jak słychać dźwięk "nie da się już wycisnąć", a jak "da się wycisnąć"? Czym one się różnią w pojedynczym odsłuchu? Dla mnie to jakaś abstrakcja (nie mylić z konfabulacją). Edytowano 18 października przez Kraft 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 1 minutę temu, Kraft napisał: Ale jak usłyszeć, że da się z danych kolumn wycisnąć więcej? Ostatnio bywam częstym gościem w Premium Sound. Słuchałem tych kolumn więcej niż raz. Zresztą nie mam ochoty wchodzić w takie dyskusje. Napisałem uczciwie, żeby oddać sprawiedliwość WiiM-owi, który mnie pozytywnie zaskoczył. Nie mam problemu z przyznaniem, że budżetowa zabaweczka spisuje się przyzwoicie (mimo, ze to argument dla przeciwnego obozu). Byłem ciekaw, czy spotkam się z tego typu reakcją i sugestią w podtekście, że każda elektronika gra tak samo. Oczywiście dokładnie tak się stało, bo przecież niektórzy są na forum tylko dla zdobywanie punktów w swojej grze. Jakież to przewidywalne i smutne. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 10 minut temu, Rafał S napisał: budżetowa zabaweczka Te zabaweczki okazują się dobrym sprzętem hi fi jak dać im szansę. Obecnie mam przyjemność testować Cambridge mxn10 i też robi robotę. Również na tle bardzo, baaardzo drogiej konkurencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października @Rafał S, przepraszam, ale w takim razie nieprecyzyjnie się wyraziłeś. Gdybyś zamiast zwrotu "słychać było" użył "wiem", to kontekst byłby jaśniejszy. Wnioskowanie o którym pisałem jest dość powszechne na forum, dlatego pozwoliłem sobie na komentarz. 16 minut temu, Rafał S napisał: Nie mam problemu z przyznaniem, że budżetowa zabaweczka spisuje się przyzwoicie... A dlaczego miałbyś mieć problem z pisaniem prawdy? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 42 minuty temu, Rafał S napisał: budżetowa zabaweczka spisuje się przyzwoicie Nie mogę już edytować postu, więc doprecyzuję tutaj: przyzwoicie w kategorii "open". W swojej cenie - stratosferycznie (dostosowuję się do mody na astronomiczną terminologię w audio). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Nie wiem czy to będzie finalna cena , ale na Amazonie można już zamawiać wersję PRO za 2000zł. Póki co nie ma go na magazynie https://amzn.eu/d/bmhuJiM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) Moze sobie takiego dokupię,bedzie służył tylko jako zastepstwo dla Quadrala i Eversolo do ogladania tv.Wystarczy tylko banany przepiac z wzmaka do Wimma i chodzi. Prądu dużo mniej zużyje,i mniej ceregieli przy włączaniu będzie. Edytowano 18 października przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojoo Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Wersja "PRO" poza lepszy wifi / BT czymś się różni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października (edytowany) 58 minut temu, wojoo napisał: Wersja "PRO" poza lepszy wifi / BT czymś się różni? Różni się np DAC, w PRO masz: ESS ES9038 Q2M, a w zwykłym: ESS 9018 K2M. Tu masz różnice ze strony producenta: https://wiimhome.com/wiimamp/overview Edytowano 18 października przez cobra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 11 godzin temu, wojoo napisał: Wersja "PRO" poza lepszy wifi / BT czymś się różni? PFFB , DAC, Wifi i BT. Wygląd, wejścia, wyjścia czy oprogramowanie powinno wyglądać identycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojoo Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Dzięki, skoro wzmacniacz ma podobną moc to w moim przypadku nie ma sensu zmieniać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października @wojoo chip ten sam. Główną różnicą jest dodanie właśnie PFFB co może być słyszalne , zależnie od kolumn. Jak jesteś zadowolony z obecnej wersji to raczej nie ma co zmieniać. Ja czekam na kolejną iterację Ampa lub Ultra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konradstol Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Mam problem z Wiim ampem. Po słuchaniu muzyki z radia internetowego lub tidala po przełączeniu na line in (mam tu podpięty gramofon) lub wejście optyczne (tu podłączone jest CD) nie ma dźwięku. trzeba na chwilę odłączyć od gniazdka, żeby wszystko wróciło do normy. Czy ktoś oprócz mnie ma takie problemy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 2 godziny temu, Konradstol napisał: Czy ktoś oprócz mnie ma takie problemy? U mnie tak nie ma. Którą masz wersję oprogramowania? Próbowałeś może przywrócić ustawienia fabryczne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts