kaczadupa Napisano 17 maja Napisano 17 maja A nieskromnie pochwalę się jak śmigam na rowerze. Takich nóg nie robi się pedałując niestety, ten gość bierze 650 kg na suwnicy i 300kg w przysiadzie. A jego rower waży 6,5kg. 3 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 maja Autor Napisano 17 maja Nie samym audio człek żyje, tymczasem autor tego tematu stał się właścicielem...niech fotki powiedzą. Długo szukałem o takiej specyfikacji i wadze. Pomimo niezliczonych modeli ebików, tylko nieliczne spełniały moje wymagania. Jeszcze tylko obciachowe lusterko wsteczne, podpórka już była i do przodu 4 4 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 maja Napisano 17 maja @MMarek nie znam się na elektrykach , ale gratuluję spełnienia marzeń oraz wytrwałości. Ale ten bagażnik to zdejmiesz ? Prawda ? I ostatnie , nie wiem czy to ważne ale chyba Ci wkrętarkę z tyłu zamontowali Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 maja Autor Napisano 17 maja (edytowany) 14 minut temu, Kraft napisał: Gratulacje. Ilo calowe ma felgi? I ile waży? 28 cali. Waga 21,7 kg. 12 minut temu, tomek4446 napisał: @MMarek nie znam się na elektrykach , ale gratuluję spełnienia marzeń oraz wytrwałości. Ale ten bagażnik to zdejmiesz ? Prawda ? I ostatnie , nie wiem czy to ważne ale chyba Ci wkrętarkę z tyłu zamontowali Bagażnika nie zdejmę. Nabędę adapter "snapit 2.0" i przytwierdzę do niego małą i estetyczną sakwę, która będzie zdejmowana razem z nim. Edytowano 17 maja przez MMarek Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 maja Autor Napisano 17 maja Przy okazji zapytam. Co się dzieje z kolegą @AudioTube, który był aktywnym uczestnikiem tego tematu, a także innych tematów audio? Ostatnia jego wizyta na forum to 31.03.2025. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Czwartek o 10:57 Napisano Czwartek o 10:57 Po ponad tygodniu bez roweru, dziś w końcu zrobiłem małą przejażdżkę. Pogoda zachęca do aktywności, oby jutro też było słonecznie 5 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 18:23 Napisano Czwartek o 18:23 Po deszczu, zawsze GT85 👍 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Czwartek o 18:38 Napisano Czwartek o 18:38 14 minut temu, pairtick napisał: Po deszczu, zawsze GT85 A co to robi ? Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 20:29 Napisano Czwartek o 20:29 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A co to robi ? Wszystko 😉 Wodę wypycha i smaruje teflonem. WD-40 wysiada. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Czwartek o 20:40 Napisano Czwartek o 20:40 6 minut temu, pairtick napisał: Wodę wypycha i smaruje teflonem. Pytam , bo unikam wszystkiego do czego może przyczepiać się piasek , czyli krzemionka , czyli jeden z najtwardszych minerałów / 7 w skali Mohsa/. Dziadostwo zniszczy wszystko. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 07:49 Napisano wczoraj o 07:49 11 godzin temu, tomek4446 napisał: Pytam , bo unikam wszystkiego do czego może przyczepiać się piasek , czyli krzemionka , czyli jeden z najtwardszych minerałów / 7 w skali Mohsa/. Dziadostwo zniszczy wszystko. A to nie wiem. Pryskam tym po przyjeździe do domu, a nie przed wyjazdem. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Dnia 22.05.2025 o 11:57, soberowy napisał: Na pewno łatwość w dbaniu będzie miał kolega @MMarek z systemem napędu, który nie rdzewieje Dnia 17.05.2025 o 13:57, MMarek napisał: Tutaj nie trzeba "zadbać" po deszczu 😎 @MMarek czy byłaby szansa na jakiś mini test Twoj poprzedni rower elektryczny vs ten nowy? Na pewno będzie to mialo solidną wartość, wkońcu trochę zjeździłeś już kilometrów tamtym poprzednim i wszelkie różnice będą zapewne łatwe do weryfikacji 😉 Pozdr. I gratuluję nowej "maszyny". Dnia 17.05.2025 o 07:11, kaczadupa napisał: Patrząc na to zdjęcie, wydaje się że większość użytkowników chyba kupuje dla siebie za duże rowery🤔 Edytowano 7 godzin temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Na pewno łatwość w dbaniu będzie miał kolega @MMarek z systemem napędu, który nie rdzewiejeTutaj nie trzeba "zadbać" po deszczu 😎 @MMarek czy byłaby szansa na jakiś mini test Twoj poprzedni rower elektryczny vs ten nowy? Na pewno będzie to mialo solidną wartość, wkońcu trochę zjeździłeś już kilometrów tamtym poprzednim i wszelkie różnice będą zapewne łatwe do weryfikacji 😉 Pozdr. I gratuluję nowej "maszyny". Ten tydzień obfitował w fatalną pogodę na moim terenie, i pomimo "przebierania nogami" aby cieszyć się jazdą nową maszyną zrobiłem tylko około 60 km. Krótko - starość nie radość. Kilka dni temu przejechałem jednorazowo 30 km i byłem "połamany" wszystko mnie bolało. Inna geometria ramy, inne odległości rąk do kierownicy, inny kąt pochylenia kręgosłupa swoje robią, do czasu aż ciało przyzwyczai do nowych warunków, albo i nie. Na dotychczasowym ulepie nic takiego nie doświadczałem, przejeżdżając 2.5 razy tyle. Niech żyje młodość, szkoda, że nie jest wieczna Dzisiaj postanowiłem kosztem wyglądu, zlecić w sklepie gdzie kupowałem założenie mostka regulowanego, a tym samym innej kierownicy, ponieważ dotychczasowa nie jest regulowana i jest na stałe połączona z mostkiem. Kierownicę muszę mieć wyżej i bliżej, aby mieć jazdę komfortową, porównywalną do poprzedniego ebika.. Mam techniczne możliwości aby to samemu zrobić, ale ze względu, że musiałbym rozkminiać nieznane mi zagadnienie i z braku czasu, niech działają fachowcy. W następną niedzielę wyjeżdżam na kilkanaście dni i chciałbym już zabrać ze sobą nową zabawkę. Wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne. Zaliczyłem górkę, pod która mój dotychczasowy ulep z ledwością wjeżdżał, a kierujący na szczycie ciężko dyszał, prawie wypluwając płuca . Na nowym górka nie stanowiła najmniejszego problemu, nawet nie dotykałem najsilniejszego wspomagania "Turbo". Aplikacja na smartfon "Flow", jest kapitalna, można w niej zmieniać siłę i dynamikę wspomagania na poszczególnych trybach, jest w naszym języku i bardzo łatwa w obsłudze, nawet dla dziadków 😀 Bez włączonego wspomagania jedzie się jak na zwykłym rowerze, żadnego oporu. Z górki, a nawet na prostej mając wiatr z tyłu bez problemu rozpędzam się do prędkości powyżej 30 km/godz. nie czując żadnego ograniczania prędkości, oczywiście wtedy powyżej 25 km/godz. wspomaganie nie działa. Edytowano 6 godzin temu przez MMarek 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Na pewno łatwość w dbaniu będzie miał kolega @MMarek z systemem napędu, który nie rdzewieje Tutaj nie trzeba "zadbać" po deszczu 😎 Nie jestem przekonany do paska, ponieważ wymaga pewnego naciągu. A łańcuch działa, nawet jak wisi 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts