Kraft Napisano 4 sierpnia Napisano 4 sierpnia Fajny zestaw ninja, ja jednak uważam, że lepiej być na drodze widocznym. 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 sierpnia Napisano 4 sierpnia Mam do Szanownego Państwa pytanie. Czy jest ktoś kto ma zamontowane na kierownicy tzw. " rogi " ? Nabyłem takie ustrojstwo , ponieważ podczas jazdy odkryłem , że to co mnie boli najbardziej to .... tricepsy. Naoglądałem się filmików na YT , że to zbawienie dla rąk i kupiłem. Dzisiaj po raz pierwszy przyjechałem do roboty z tym czymś. Niestety popełniłem błąd . Wybrałem takie , co to na oko powinny być najwygodniejsze , skusiło mnie szerokie podparcie pod dłonie. Nie wpadłem na to , że to podparcie przesuwa się razem z rogami. I jest tak , że mam albo komfortowy uchwyt gdy trzymam za rogi , a do kitu / wygina nienaturalnie nadgarstki / przy tradycyjnym , albo odwrotnie. Będę to zmieniał na takie / rogi/ ,które mają niezależną regulacje kąta od uchwytów , czyli są odrębnym elementem. To tak ku przestrodze. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 sierpnia Napisano 4 sierpnia (edytowany) Wiele lat miałem metalowe, niezależne. Na wielodniowe wyprawy może i fajne, bo można sobie urozmaicić życie, raz trzymać tak, a raz inaczej. Na jakieś energiczne podjazdy też dobre, bo można mocniej złapać kierownicę i tak bardziej całym ciałem pedałować. Ale jednak zdjąłem. Te metalowe, to jednak dodatkowy ciężar, którego nie chciało mi się nosić/wozić. PS ja miałem takie jeszcze zagięte na górze do 45 stopni, więc można też było sobie jechać chwilami bardziej wyprostowanym, trzymając za te końcówki. Edytowano 4 sierpnia przez Kraft Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 4 sierpnia Napisano 4 sierpnia 1 godzinę temu, Kraft napisał: Ale jednak zdjąłem. Te metalowe, to jednak dodatkowy ciężar, którego nie chciało mi się nosić/wozić. Purystyczne podejście. Czy to aby nie naleciałości z innego hobby (audio)? 😜 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Mam do Szanownego Państwa pytanie. Czy jest ktoś kto ma zamontowane na kierownicy tzw. " rogi " ? Nabyłem takie ustrojstwo , ponieważ podczas jazdy odkryłem , że to co mnie boli najbardziej to .... tricepsy. Naoglądałem się filmików na YT , że to zbawienie dla rąk i kupiłem. Dzisiaj po raz pierwszy przyjechałem do roboty z tym czymś. Niestety popełniłem błąd . Wybrałem takie , co to na oko powinny być najwygodniejsze , skusiło mnie szerokie podparcie pod dłonie. Nie wpadłem na to , że to podparcie przesuwa się razem z rogami. I jest tak , że mam albo komfortowy uchwyt gdy trzymam za rogi , a do kitu / wygina nienaturalnie nadgarstki / przy tradycyjnym , albo odwrotnie. Będę to zmieniał na takie / rogi/ ,które mają niezależną regulacje kąta od uchwytów , czyli są odrębnym elementem. To tak ku przestrodze. Te ostatnie zdjęcie zrobione z FPP (First-Person Perspective) wygląda jak rogi byka 😉 Jednak co do "rogów" to u mnie odpadają (za długi czas reakcji podczas hamowania). Mam juz zresztą nawyk jeżdżenia z paluchami na "heblach". Odpisz, cytując
soberowy Napisano Wtorek o 16:23 Napisano Wtorek o 16:23 Kilka dni temu zobaczyłem na fb rolkę, w której gość pokazuje fajną trasę rowerową w Tatrach. Zachęcił mnie więc postanowiłem sprawdzić 😉 Miejsce to Tatranská Javorina, kilka zdjęć z trasy, polecam! 7 Odpisz, cytując
sonique Napisano Wtorek o 21:00 Napisano Wtorek o 21:00 Regulowana sztyca się przydała? Czy ta trasa nie jest aż tak wymagająca? Odpisz, cytując
soberowy Napisano Wtorek o 22:33 Napisano Wtorek o 22:33 Tak, przydała się na powrocie gdzie przez sporą część trasy był zjazd po kamieniach. W pierwszą stronę były trzy ciężkie podjazdy, nie dałem rady, musiałem prowadzić rower. Na szlaku kilkanaście rowerzystów i rowerzystek, w większości "na wspomaganiu". 😀 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Dzisiaj przejechałem małą część trasy rowerowej Velo Baltica R10, która przebiega od Świnoujścia wzdłuż morza do granica z Obwodem Królewieckim. Jest to najdłuższa w Polsce trasa rowerowa. Ja niestety tylko z Jarosławia do Darłówka i z powrotem. Ze Słupska do Jarosławia samochodem z rowerem w środku. 4 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 7 minut temu, MMarek napisał: Jest to najdłuższa w Polsce trasa rowerowa. Najdłuższa to chyba Green Velo, przez cały kraj z północy na południe, po wschodniej granicy. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Veto Baltica między Kołobrzegiem, a Ustroniem. Okolice Podczela. Dzisiaj 🌞 VID-20250809-WA0018.mp4 6 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Mariusz, jak będziesz jechał Velo Baltica Kołobrzeg - Ustka, daj znać, przyjadę rowerem do Ustki zapraszając na rybkę 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 51 minut temu, MariuszZ napisał: Veto Baltica Piękne miejsce żeś nagrał. Ja to bym tam stał i się gapił cały dzień a wieczór to musi być totalny odlot. Jak zamieszczasz filmiki na forum ? Ja dzisiaj z moją Beatą 90km ( na dwa razy, najpierw 70 a wieczorkiem jeszcze 20). Byliśmy w różnych miejscach, oczywiście do Biedronki na Borneo zajechaliśmy. Już pierwsi goście na coroczne militaria się pojawiają. 2 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Fajny ZiŁ na pierwszej foci. Mam wiele wspomnień i przygód zarówno z tymi na benzynę jak i na ropę, ale to nic z doznaniami i eksploatacją pojazdów marki Kraz i Maz 🤣 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, MMarek napisał: Mariusz, jak będziesz jechał Velo Baltica Kołobrzeg - Ustka, daj znać Dam na 100% 😁 Pewnie potrwa bo taka wyprawa to wcześniej przegląd rowerka, wymiana oponek, miesiąc pedałowania na sucho dla wprawy i pewnie wyprawa z noclegiem w namiocie to i kurs survivalu itp. itd 🤣 Dzisiaj spojrzałem na bieżnik oponek. Zaniedbałem, ale jest adrenalina. Dojadę czy doprowadzę oraz czy jakiegoś mandatu nie wcisną jak złapią 😉 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Tak sobie myślę, aby na taką wyprawę wyruszyć, przejeżdżając cały odcinek. Wyjazd poza sezonem, ponieważ na ścieżkach jest za duży tłok rowerzystów i pieszych. Rower musiałby posiadać opony o szerokości przynajmniej 2". Nocowanie po drodze w kwaterach lub pensjonatach. Jak najmniej bagażu i wio do przodu 3 Odpisz, cytując
Recommended Posts